PES 2011

• Креатор на темата bowl
  • Време на започнување

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Мислам дека шутот иде во комбинација со стрелките...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
И ја мислев дека не е ок нешо со шутот, али ако размислиш убаво, се е логично и реално, проблемот е што сме навикнати на предходните верзии.
Точно, овде шутот е реален. И го контолираш со стрелките (аналогот). Сега малку нервира и тоа што на trough pass (долга топка), тоа за шут се полни па ако само малку го стиснеш копчето не ја дава кај што треба... малку приглупо али реално е.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
89
Поени од реакции
4
еј дечки за хбох 360 го има демото? и дали можам од компјутер да го префрлам на хард или морам да го режам на дуал лејер цд?

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
go ima za xbox.. i jas imam xbox ali so ke ti e domovo.. ke pocekame do 28sept. za oficijalnata verzija

Член од
26 ноември 2009
Мислења
89
Поени од реакции
4
Ако е најавена 28 сигурно пиратерија ке ја има 5-6 дена побргу па супер!! Ама ме интересира дали демоата можат да се играат без диск?

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ја изиграв и ПЕС и Фифа. И 2те ми се ОК, задоволен сум. Секако имаат недостатоци.
Кога играв ПЕС се е супер освен тоа што кога противникот (се разбира, по грешка) ќе ми ја даде топката.. значи играчот МОРА прво да ја прими па после ја додава, значи ако сакам веднаш да ја додадам, неможам, мора прво да ја примам, пак да ја поддаам, едноставно S-от(за поддавање) не функционира дур не ја прими играчот топката. Се надевам дека овај баг ќе биде искоренет во финалната игра. Друго ептен ме нервира тоа што не можеш НИКАКОВ пробив да направеш. И сам да излезеш 2-3 метри понапред од последниот дефанзивец.. за неколку секунди ќе те стигне, па макар и меси бил, за разлика кај фифата тие пробиви се доста подобри. Е сега спрема фифа гејм-плејот ми е доста подобар, али пак кај фифа ме бендисува тоа што играчите побрзо се движат, друго кај ПЕС ме бендисува центар шутевите, за разлика од фифа кои се ЕПТЕН крш. Од друга страна пак кај фифа има доста пореални ефекти, на пр. кога наткревам топка, самиот удар со глава е многу добро направен, самиот удар изгледа многу живо.
Како и да е.. и 2те игри имаат предности и маани. Фан на ПЕС сум, затоа и тука пишувам, очекувам со финалната верзија да не ме зарочараат.
П.С. Доколку би се споила ПЕС со Фифа (2011), мислам дека би се постигнало она што одамна го сакаме :)

Член од
7 јуни 2010
Мислења
70
Поени од реакции
17
Ја изиграв и ПЕС и Фифа. И 2те ми се ОК, задоволен сум. Секако имаат недостатоци.
Кога играв ПЕС се е супер освен тоа што кога противникот (се разбира, по грешка) ќе ми ја даде топката.. значи играчот МОРА прво да ја прими па после ја додава, значи ако сакам веднаш да ја додадам, неможам, мора прво да ја примам, пак да ја поддаам, едноставно S-от(за поддавање) не функционира дур не ја прими играчот топката. Се надевам дека овај баг ќе биде искоренет во финалната игра. Друго ептен ме нервира тоа што не можеш НИКАКОВ пробив да направеш. И сам да излезеш 2-3 метри понапред од последниот дефанзивец.. за неколку секунди ќе те стигне, па макар и меси бил, за разлика кај фифата тие пробиви се доста подобри. Е сега спрема фифа гејм-плејот ми е доста подобар, али пак кај фифа ме бендисува тоа што играчите побрзо се движат, друго кај ПЕС ме бендисува центар шутевите, за разлика од фифа кои се ЕПТЕН крш. Од друга страна пак кај фифа има доста пореални ефекти, на пр. кога наткревам топка, самиот удар со глава е многу добро направен, самиот удар изгледа многу живо.
Како и да е.. и 2те игри имаат предности и маани. Фан на ПЕС сум, затоа и тука пишувам, очекувам со финалната верзија да не ме зарочараат.
П.С. Доколку би се споила ПЕС со Фифа (2011), мислам дека би се постигнало она што одамна го сакаме :)[/QUOTE

ovde vo pes napravile nesto sto odamna imase vo fifata a toa e da ja ubrzas igrata, taka mesi ke bide pobrz ama pa isto tolku brz ke bide protivnickiot igrac, taka sto ova se odnesuva za celokupnoto dvizenje na igracite a ne poedinecno. Novo e pa ako nekoj e naviknat na pobrz fudbal dobro ke mu dojde ova.. :D

--- надополнето ---

moguce da e toa :)
И ја мислев дека не е ок нешо со шутот, али ако размислиш убаво, се е логично и реално, проблемот е што сме навикнати на предходните верзии.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
препорачувам да ја играте играва на game speed +1, потсеќа малку на старите добри пес :). А ако играте со послаби екипи кои знаат да бидат тромави можете и со game speed +2(изиграв цел натпревар, интересно беше). Јас дефинитивно играва ќе продолжам да ја играм со +1, нема некоја голема разлика меѓутоа ја прави малку побрза а со тоа и поинтересна, бар според мене.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
^ додека играш стискаш escape, одиш кај settings и таму имаш game speed (така нешто беше)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Има опција на демово да се смени брзината на автоматското менување на играчите ? Или да биде целосно мануелно. Као на Пес 6 шо имаше на пр.
Автоматски добивам контрола над играчот што е најблиску до топката... Ми ја заебува одбраната така.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ми јавува грешка кога го инсталирам демово, 1152 е кодот на грешката, дека не може да го отпакува сетапот во темп. фолдерите. Имам 32 битен win 7, чаре за ова?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Има опција на демово да се смени брзината на автоматското менување на играчите ? Или да биде целосно мануелно. Као на Пес 6 шо имаше на пр.
Автоматски добивам контрола над играчот што е најблиску до топката... Ми ја заебува одбраната така.
Де бе, нели си PES фан? :)

Кога бираш на која страна сакаш да играш (Playing Options) стисни шут (коцка, X копче на Xbox360 и D/A на тестатура), и смени го Assisted во Semi или Manual. :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ми јавува грешка кога го инсталирам демово, 1152 е кодот на грешката, дека не може да го отпакува сетапот во темп. фолдерите. Имам 32 битен win 7, чаре за ова?
Треба простор во ц да имаш. Многу :P

Глуп инсталер имаат, од 2008 навака.

Kajgana Shop

На врв Bottom