Бермудски триаголник

Член од
21 август 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Edno od najmisterioznite mesta vo svetot e Bermudskiot triagolnik.Dosega na toa mesto isceznale 8152 luge i toa bez nikakva traga.Ovoj triagolnik se naoga sred tropskiot karipski raj,na linija od juzna Florida, preku Bermudskite ostrovi, pa se do Portoriko.H ekoi ovaa "grobnica sred voda" ja objasnuvaat kako vselenska sila ili pak cudna energija koja sozdava vrtlog.Napraveni se poveke istrazuvanja,a A.J.Jelkin otkril deka se pojavuvaat neobjasnivi magnetski varijacii na kompasot za vreme na nekoi mesecevi fazi.I doktor Zink otkril slicni magnetski varijacii koi se pojavuvaat vo isto vreme sekoja godina.Iako Bermudskiot triagolnik krie mnogu misterii, sepak na toa podracje sekojdnevno pominuvaat golem broj brodovi i avioni bez fatalni posledici.

ова е тоа што го најдоф а исто така имам гледано и мн. филмови за бермудскиот триаголник и стварно мн сум заинтересиран... најдобар филм мислам дека е The Triangle... гледајте го :wink:

Член од
27 август 2009
Мислења
15
Поени од реакции
3
на еден документарец гледав дека од САД таму испробувале нови оружја...ракети и такви работи.нормално САД си е САД па нема да признаат сто прават таму туку ќе измислуваат што ќе им текне:kesa:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Многу опасна и језива ствар е таа ствар.Гледав емисија еднаШКА на Дискавери ченл и многу ми беше шубе откога ми објаснуваше татко ми подетално.:nesvest:

Член од
26 август 2009
Мислења
215
Поени од реакции
41
Edno od najmisterioznite mesta vo svetot e Bermudskiot triagolnik.Dosega na toa mesto isceznale 8152 luge i toa bez nikakva traga.Ovoj triagolnik se naoga sred tropskiot karipski raj,na linija od juzna Florida, preku Bermudskite ostrovi, pa se do Portoriko.H ekoi ovaa "grobnica sred voda" ja objasnuvaat kako vselenska sila ili pak cudna energija koja sozdava vrtlog.Napraveni se poveke istrazuvanja,a A.J.Jelkin otkril deka se pojavuvaat neobjasnivi magnetski varijacii na kompasot za vreme na nekoi mesecevi fazi.I doktor Zink otkril slicni magnetski varijacii koi se pojavuvaat vo isto vreme sekoja godina.Iako Bermudskiot triagolnik krie mnogu misterii, sepak na toa podracje sekojdnevno pominuvaat golem broj brodovi i avioni bez fatalni posledici.

ова е тоа што го најдоф а исто така имам гледано и мн. филмови за бермудскиот триаголник и стварно мн сум заинтересиран... најдобар филм мислам дека е The Triangle... гледајте го :wink:
The Triangle e ziva glupost cccc cista fantastika -kako film e dobar ama vo celina e mn los ne objasnva nisto toa ti e cista fantastika

Член од
27 август 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Kако и да е сепак постои нешто зошто тој тријаголник е толку познат и создава толку голема мистерија во светот сигурно има нешто и вистина во сета приказна.
Сепак и ние тука имаме балкански тријаголик, само што не ни требаат мистериозни сили и магнети за исчезнување сами си се требиме едни со други :toe:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Јас имам слушнато дека еден брод кој што го снемало токму во бермудскиот триаголник од пред незнам точно која година е али знам дека е многу одамна се појавил по долго време и патниците не биле свесни за тоа што се случило сите биле облечени онака како со балски фустани што ти знам и кога ги прашале каде биле тоа време тие не се сеќавале на ништо исто како да го прескокнале тоа време и ништо не се сеќаваат што се случувало додека биле изчезнати...не ми е баш за верба али штознам така имам слушнато само...

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Знам само дека идеш таму и не се враќаш веќе :vozbud:

А имам и гледано филм за Бермудскиот триаголник, и тоа е губење време..
Тоа дека триаголникот е експеримент на НАСА бла бла.. Глупости..

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Знам само дека идеш таму и не се враќаш веќе :vozbud:

А имам и гледано филм за Бермудскиот триаголник, и тоа е губење време..
Тоа дека триаголникот е експеримент на НАСА бла бла.. Глупости..
Бермудскиот триаголник е место на чести бури, големи магнетни полиња, и силни водни струи. Затоа исчезнуваат ствари.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Бермуди, решено

По 7 децении од несреќите, научниците ја открија тајната на двете мистериозни исчезнувања на Бермудскиот триаголник. Моќта на триаголникот, кај првиот случај се состоела во тоа што авионот имал технички пропусти, а кај вториот во тоа што механичарот не ставил доволно гориво.
Ново истражување за серија на ББС кое нуди веродостојни објаснувања за исчезнувањето на два британски авиони и загуба на 51 лице, им контрира на верувањата дека со декади бродови и авиони туку-така исчезнуваат во Атлантскиот Океан помеѓу трите замислени точки на Бермудите, Флорида и Порто Рико.
Во наодите се наведува дека пред 60 години комерцијалните летови од Лондон за Бермуди биле новитет и биле многу ризични. Било потребно да се застане за да се дополни гориво на Азорите пред да се поминат 3.200 километри до Бердмуди, што во тоа време бил најдолг лет во светот.
Авионите во тоа време морале да летаат до самата граница на нивниот опсег, за разлика од денешните кои имаат доволно резервно гориво во случај да скршнат од курсот.
Не е сјајно ниту портфолиото на компанијата што летала на оваа дестинација, British South American Airways (БССА) која за три години имала 11 сериозни несреќи, во кои загинале 95 лица и биле уништени пет авиони.
Исчезнувањето на авионот Avro Tudor IV на 30 јануари 1948-та, случај што според официјалната истрага се води како “нерешена мистерија,“ во емисијата за ББС се прикажува како катастрофа која што не било можно да се спречи.
“Летајќи на височина од 610 метри мора да потрошиле многу гориво. На таа висина остануваат малку опции за маневар, а во секоја сериозна ситуација за неколку секунди може да се изгуби висината на летање и авионот потонал во морето. Што и да се случило со авионот, било одеднаш и катастрофално,“ појаснува Ерик Њутн, виш истражител при Министерството за цивилна авијација, кој воедно и го испитува сценариото за ББС.
Една година подоцна, исчезнал уште еден авион на БССА помеѓу Бермуди и Јамајка без никаква трага.
“Мојата теорија е дека дошло до експлозија со поместување на текот на пареата од хидрауликата врз грејачот,“ смета Питер Дафи, поранешен пилот на БССА.
Сличен заклучок е наведен и во извештајот на Њутн.
“Доколку грејачот се запалил одоздола, тогаш можело и да дојде до катастрофа без никој да дознае. Не постоело автоматско гасење на пожар, така што никој не можел да знае... се дури не било премногу доцна,“ појаснува Њутн.

Извор - Он.нет

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Постојат голем број неразрешени несреќи и многу теории за нивните причини. Едно можно решение е да се предизвикани од невреме, урагани, кои често се појавуваат над областа. А друго, дека има пореметување на земјината магнетосфера. Некои мислат дека е човечка грешка но сепак мистеријата за бермудскиот триаголник станува се поголема и по нејасна од кои лугето копнеат да дознаат со каков над природен проблем треба да се соочиме!

Меѓу првите мистерии поврзани со Бермудскиот триаголник е пронаоѓањето на бродот Мери Селеста. Во 1872 година напуштениот брод бил пронајден околу 500 километри подалеку од неговата патна линија по која требало да се движи, помеѓу градовите Њујорк и Џенова. Немало никаков знак од екипажот што бил составен од 10 луѓе, ниту пак се знаело што се случува со нив. Од бродот недостигал спасувачкиот чамец, но се останува мистерија. Се верува дека на местото на бермудскиот триаголник бил исчезнатиот континент Атлантида.

Други мистерии:

1947: Воениот авион „C-45 Superfort“ исчезнал на 1.000 милји од Бермуди.
1948: Четиримоторниот авион „Tudor IV“ исчезнал со 31 патник.
1948: ДЦ-3 исчезнал со 32 патници и со екипажот.
1949: Исчезнал уште еден „Tudor IV“.
1950: Бил загубен џиновскиот авион „Globemaster“ на Американската воена авијација.
1950: Американскиот товарен брод ЅЅ „Sandra“, долг 120 метри, потонал без трага.
1952: Исчезнал британски транспортен авион со 33 патници.
1954: Авионот на Американската морнаричка авијација „Lockheed Constellation“ исчезнал со 42 патници.
1956: Хидроавион на Американската морнарица „Martin P5M“ исчезнал со 10 члена на екипажот.
1962: Авион-танкер „KB-50“ на Американската воена авијација исчезнал без трага“.
1963: Американскиот крстосувач „Marina sulphur queen“ долг 140 метри, исчезнал со целиот екипаж. Од бродот не биле дадени сигнали за опасност, ниту се пронајдени неговите остатоци.
1967: Исчезнал и US-122 преправен во транспортен авион.
1970: Му се губи трагата на францускиот товарен брод „Milton Latrides“.
1973: Германски товарен брод „Anita“ од 20.000 тони исчезнал заедно со 32 члена на екипажот.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
Други мистерии:

1947: Воениот авион „C-45 Superfort“ исчезнал на 1.000 милји од Бермуди.
1948: Четиримоторниот авион „Tudor IV“ исчезнал со 31 патник.
1948: ДЦ-3 исчезнал со 32 патници и со екипажот.
1949: Исчезнал уште еден „Tudor IV“.
1950: Бил загубен џиновскиот авион „Globemaster“ на Американската воена авијација.
1950: Американскиот товарен брод ЅЅ „Sandra“, долг 120 метри, потонал без трага.
1952: Исчезнал британски транспортен авион со 33 патници.
1954: Авионот на Американската морнаричка авијација „Lockheed Constellation“ исчезнал со 42 патници.
1956: Хидроавион на Американската морнарица „Martin P5M“ исчезнал со 10 члена на екипажот.
1962: Авион-танкер „KB-50“ на Американската воена авијација исчезнал без трага“.
1963: Американскиот крстосувач „Marina sulphur queen“ долг 140 метри, исчезнал со целиот екипаж. Од бродот не биле дадени сигнали за опасност, ниту се пронајдени неговите остатоци.
1967: Исчезнал и US-122 преправен во транспортен авион.
1970: Му се губи трагата на францускиот товарен брод „Milton Latrides“.
1973: Германски товарен брод „Anita“ од 20.000 тони исчезнал заедно со 32 члена на екипажот.
Многу несреќе се тоа, мора да има објаснување.

IKO_MC

I'll Shit On You .!.
Член од
8 ноември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
14
Imam citano deka vo bermudskiot triagolnik ima ogromen priroden magnet koj gi privlekuva brodovite i avionite.Isto imam citano i deka vonzemjanite pravele eksperimenti tamu.:helou:

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
За оваа мистерија можно е секој одговор да е точен,а и погрешен.
Никој не знае,а и мислам дека никој нема ни да дознае! Фактите се
само дека што и да поминало таму,исчезнало,толку! Можеме да гаѓаме ние до утре и пак да не постигнеме ништо :D .. Тоа е нешто кое и до ден
денес неможе да се дефинира..Можно е да и експеримент,и магнетно поле,невремиња..се е можно.А што е до мене,криви сме сами ние(човекот)...Секакви експерименти се вршат на планетава кој и ние
самите не сме свесни за нив! У денешен ден,само човек може да ти наштети,барем ја така мислам..Плус..Порано не била до толку развиена
технологијата и заебале се ако уопште праеле некое "дело" на таа територија,барем ја така мислам :)...Да се вратиме пак назат,можда е и дело на Мајка Природа! Како што кажав,се е можно.Убаво е да си кажеме мислења,али според мене никад нема да дојдеме до клучниот одговор :toe::wink: Али ја убеден сум дека самите ние сме го направиле тоа! Можда и грешам нз,али тоа е мој став.. :)

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
NE mi e jasno , ako veke isceznuvaat non-stop avioni , podmornici , brodivi , avioni .. zaso ne napravat edna ekspedicija so site mozni prevozni sredstva koi se dvizat po vozduh i voda .. pa da vidime dali ke snema neso .. ili veke imat napraveno nesto takvo ??

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Imam citano deka vo bermudskiot triagolnik ima ogromen priroden magnet koj gi privlekuva brodovite i avionite.Isto imam citano i deka vonzemjanite pravele eksperimenti tamu.:helou:
Ако има огромен магнет како што велиш тогаш како потонувале и дрвени бродови, пошто има податоци дека и бродови пред 100-200 години потонувале во Бермудскиот Триаголник?

А според мене, тоа не е никаков магнет ниту пак некоја мистерија, туку тоа е дело на самата природа, односно мислам дека сите авиони и бродови што ги снемало таму е поради голфската струја. Како што можете да видите на сликата подолу, овде се судираат топлите и ладните ветрови и влијаат скоро на цел свет. Не е ни чудо што 70% од торнадата што ги погодуваат USA се создаваат токму овде. Ветровите тука може да достигнат и до 400 км/ч. Мислам дека на тие ветрови најнормално е дека ќе паѓаат авиони ќе те потонуваат бродови. Но, тоа е мое објаснување за бермудскиот триаголник, немора сите да мислите дека е точно...Секој си има свои идеи нели?:toe::toe::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom