Група А (Јужна Африка, Мексико, Уругвај, Франција)

Статус
Затворена за нови мислења.

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Не беше нешто посебно утакмицава иако можда очекував да тепа Мексико:) на крајов која статива беше опната аууууу...весело весело...ама ипак мора и кладилниците да се у ќар:)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
солидно отварање... сепак не како минатото 4:2
Уругвај вечер губи, победникот меѓу нив и Мексико иде у 1/8.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.904
Поени од реакции
73.149
Уф незнам како ги преживеав последниве минути :icon_mrgr
Поволен нерешен резултат после се што се случуваше на теренот. Прво полувреме во кое Мексико заслужи да води предводен од најдобриот играч на теренот Џовани Дос Сантос. Неколку наврати промаши убави шанси, а еднаш тоа го направи и Гиљермо Франко. Е сега постоеа две можности. Или Мексико да поведе и со тоа да го реши мечот или пак Африка да поведе и да се затвори и да чека шанси по контри. Переира ја доби тактичката игра со Агире, па ги пополни празнините од левата страна, а Агире не стори ништо за да ја промени својата очајна одбрана. И потценување од страна на Мексиканците, се отворија безпотребно, и стигна казната. Прекрасен гол на Чабалала. Мислев дека овде битката е изгуубена. Се редеа шанси пред голот на перез, но имаше среќа во неколку наврати. Дос Сантос играше осамено на спротивната страна и ја промаши единствената шанса до израмнуивањето за Мексико. И тогаш Гвардадо нафрла (прекрасна топка, не дека е од Депортиво па го изнафалив, ама топката беше топ, иако се на се одигра просечен меч), и Маркез се поправи за лошата партија и израмни на 1-1. До крајот одново Мексико напаѓаше а последната и 100% шанса ја имаше Африка. Се на се релно нерешено со кое може да бидат задоволни и двете екипи :smir:
Потег на мечот е внесувањето во игра на Бланко :icon_mrgr
колку акции упропасти...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Шабалала бе :pos: Супер воведен натпревар. И офсајд беше тоа, немаше судијата да го дигне знамето за џабе и да се обрука, коа сигурно го виде играчот до линија.

А зашто Очоа не бранеше место овој копуков? Вака и мислев дека ќе биде, нерешено овде. Сеа мислам дека Мексико ќе ги тепа двете до крај.

Одличен вовед сепак :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Стварно бе треба да ги забранат вувузелите....ајде пак нека се пожалат играчите и судиите!

Не знам зошто ФИФА одбија да ги забранат! Без везе свират...без разлика дали е шанса за гол или пак постигнале гол...или играта е тотално смирена тие продолжуваат по свое.

Па треба малце да има реакција од страна на публиката кога има шанси за гол...у пм далеку сеуште се од Европа!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ах бе Мексико бе. Кога незнаевте да си ги искористите шансите во прво полувреме кој ви е крив. А на крај Јужна Африка може да жали оти не тепаше со оглед на стативата:) Се на се интересна утакмица со шанси, па вечер навиваме против Франција:)

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Али ме насмеа коментаторот со Маркез вели главната движечка сила во Барселона, или нешто слично изјави во тој концепт, а Маркез цела сезона една утакмица не изигра што би се рекло.

Инаку за резултатот мислам дека најреално заврши нерешено, Гвардадо треба да се игра од почеток затоа што заслужува.

П.С. Абе она Македонска ТВ неможат ли до толку да стават еден тајмер во чошон и резултат :tapp: техникава кеде отиде тие немаат наједноставен тајмер. Барем да беше комплицирано ќе сватев, уште се фалат на ХД одела сликата. Што фајде од тоа кога немаат еден тајмер со резултат ставено :tapp:

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Според мене вака ќе биде:

Вечер Франција ќе победи

Потоа Франција - Мексико нерешено, исто и Уругвај ЈАР.
На крај Франција победува против ЈАР, Мексико против Уругвај, и Мексико и Франција одат понатаму:tv:

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Нека земе малку да коментира, сигурно не ги ни знае играчиве...
Да ти кажам не ги знае. Безброј пати ги мешаше, а најсмешно што и Бланко со препознатливите бели копачки не успеваше да го препознае. Тешко дебилче е овој коментатор, многу ме иритира.

Искрено ме разочаравте вие што мислевте дека НЕ е офсајд. Добро бе луѓе?!

Јас, за разлика од многумина, бев за Ј. Африка и жал ми е што не победија. Мексиканциве играа досаден, спор фудбал, додека Бафана играше брзо и рационално. Проблем имаат во одбраната единствено во недостаток на квалитетни играчи.
И на оваа тема ќе споменам, Шабалала и Модис заслужуваат добар европски клуб, не ми е јасно како досега не биле уочени, имаат 25 и 28 години.

Уругвај и Франција одат понатаму дефинитивно.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Супер натпревар не знам што толку трагично голманов на Афрканциве изреагира. Реално, повеќе играше Мексико ама со оглед на тоа што скоро сите шанси на ЈАР беа 100% (и со оглед на стативата во 90та) - многу фер резултат. Би сакал и двете да продожат понатаму.

Вечер ќе биде исто јако - ќе се извлечат ли Французиве со мувла игра или ќе попијат нешто за памет..?

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Добар натпревар, судиите на место, шанси, интересни голови, доста поинтересно отколку што очекував! Натпреварот беше тотално изедначен, според мене немаше подобар противник. 3ката од мексико им беше како послаба алка, неколку пати со лоши уфрлања, а африканциве имаа доста можности за добри акции што не ги искористија! Не би прогласил никој од овде за аутсајдер, секоја екипа може да помине група, дури ни франција не е сигурна...

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Мексико може да жали за пропуштените шанси во првото полувреме па и одличниот удар во второто на Џовани.:)
Како и да е одлично отварање а вечер навиваме за Уругвај.:)

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Кога даде Мексико гол се смирија зурлене на стадионон и мислам дека за секунда доживеав олеснуање од оние бумбари.

БТЊ. одбранана на Мексико швајцарско сирење

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
П.С. Абе она Македонска ТВ неможат ли до толку да стават еден тајмер во чошон и резултат :tapp: техникава кеде отиде тие немаат наједноставен тајмер. Барем да беше комплицирано ќе сватев, уште се фалат на ХД одела сликата. Што фајде од тоа кога немаат еден тајмер со резултат ставено :tapp:
Јас сум во Словенија моментално и ваму немаше тајмер, изгледа е пропуст од африканциве.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom