Штип vs Скопје (на полето на рап уметноста)

• Креатор на темата Креатор на темата Giger's Predator
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Epa brat ne si igraj igracka togas so mene .. ne sum tuka da me ebavate be YO.
Togas nisto nema da pustam sedite i bidete slepci.
Pozdrav ..

Ja pa sum po glup i od vas.Zedov na ovci cokolada da im davam ..

Epa brat ne si igraj igracka togas so mene .. ne sum tuka da me ebavate be YO.
Togas nisto nema da pustam sedite i bidete slepci.
Pozdrav ..

Ja pa sum po glup i od vas.Zedov na ovci cokolada da im davam ..
Бачко ја тука никој не заебавам. YO
Форумов е за дискусии... Си има време за реметење и за сериозен муабет. По овој пост увидов дека немаш други докази дека Легијата уствари се плагијатори. Ако толку сакаше да те слушне јавноста ќе ги постираше плагијаторските песни.
поздрав

Ajde pocekaj ... som veke barate ke pustam.Ama ako i posle toa produlzis da mi ja branes legijata togas imas gresen pogled na rabotite.Sepak tvoj izbor..jas osekam dolg deka treba da pomognam okolu situacijava.Pitaj se zosto sega sum pocnal da "hejtam" a ne pred 2 godini ... ajde za nekoj saat ke postiram "wack ass" produkcija...
I pak ke kazam .. pocit za drugite dela.POCIT BRAT POCIT!!!!Go ljubam albumot NEOPHODNO ZLO iako celi smplovi se lepeni kako na primer vo COVEKOVIOT SINDROM od edno pijano nokturno.Isto i vo FAKALAVISTA koja mi se dopaga ima seceno sempl od NINE od pesnata ME MY SELF & MY MICROPHONE.No pak ne jadam gomna za toa oti e mal sempl iako e shit idejata da se sece od veke izdadeni RAP pesni.Taka da ne sum hejter.. prosto go mrazam kriviot pravec koj go fatija legijata...

Pa toa se SEMPLOVI be decko alo SEMPLOVI....znaci skoro cela rap industrija vo svetot uste od samiot pocetok se zasnovala vrz SEMPLUVANJE i BEAT!!!By the way i vo taa TVOJA produkcija sho ja imash postirano pogore si zemal SEMPL neli od original CD za koe se pokaka deka si gi dal zadnite pari od majka ti i tatko ti.Mnogu si kontradiktoren i si odish sam protiv sebe.Sve sto sme iskoristile nie vo nekoi nashi pesni se SEMPLOVI a ne "kradeni" MATRICI...nigde nema da najdesh ti kradena CELA matrica vo nasha pesna kako sto pravat MNOGU od makedonskive artisti i "producenti"...!!!Duri i IDI U KURAC ne e "kradena" matricata ko sto si se fatil celo vreme,tolku li si bez sluh da primetish deka e PREPRAVENA cela matrica od pocetok,znaci zemen e originalniot sempl od Luther Vandros i od ne znam uste koj beshe i prepravena e so beat na Dj Goce,a originalnata IDI U KURAC od Ulicen Ritam e TAA e zemena cela matrica od EPMD posto vo toa vreme vo 1995 godina nemale bash mnogu mnogu uslovi sho kako da praat pa se snaogale na sekakov nacin.A inace da si vo drzavava i da pratish situacija malce mozebi i nemashe da dojde do ovoj muabet do sea i do tvoeto "OTKRITIE",posto veke Dzaka vo intervju za televizija Telma vo emisijata Twisted City si KAZA deka originalnata pesna na Ulicen Ritam e so matrica od EPMD a Dj Goce samo gi zema semplovite i ja prepravi,znaci doagame do toa deka tuka nikoj nisto ne KRIE i nikoj ne e "BUSTED" posto sve e veke kazano vo JAVNOST,samo tuka nekoj sakashe da se naprai pameten deka nesto "otkril" i da se kompleksira !!Fala za se prijatelu mislam deka ova ti beshe dovolno i vo idnina namesto da se kriesh samo pozadi tastatura i da komentirash bespotrebno,pocni malce da DELUVASH posto vaka sea za sea nisto ne dokazuvash osven sto se BRUKASH!!Pozdrav!

Cheaters don't win. Winners don't cheat!

:baeh: ;) ... odama nakaj studio ete sega ;) ... plodovi na zima ... kako sto kazav .. jas harmonicno cvetam so tufkite ;)

Silence-Is-Golden-But-Duct-Tape-Is-Silver-Button-%280844%29.jpg

Ako lugeto u belo sakaa da go iskoristat semplo i da se doblizat do publikata slobodno ke go iskoristea semplot kako GLAVEN sempl vo trakata kako kaj Revolverot.Ama ..
Stanuva zbor deka lugeto sakale da izlezat so oroginalen produkt, vlozile rabota i ete dobile originalen produkt.Ne e vazno sto ne se cueni kako vas.Sepak deckive pred 6 godini koga uslovite za snimanje bile na nisko nivo, sepak ne se drznale da zalepat cel sempl tuku sakale DA VLOZAT TRUD i da bidat ORIGINALNI!!!!
A ne ko vas...lepenje celi semplovi. Svakas .... TRUD + POT = ORIGINALNOST = RESPEKT !!

Ako lugeto u belo sakaa da go iskoristat semplo i da se doblizat do publikata slobodno ke go iskoristea semplot kako GLAVEN sempl vo trakata kako kaj Revolverot.Ama ..
Stanuva zbor deka lugeto sakale da izlezat so oroginalen produkt, vlozile rabota i ete dobile originalen produkt.Ne e vazno sto ne se cueni kako vas.Sepak deckive pred 6 godini koga uslovite za snimanje bile na nisko nivo, sepak ne se drznale da zalepat cel sempl tuku sakale DA VLOZAT TRUD i da bidat ORIGINALNI!!!!
A ne ko vas...lepenje celi semplovi. Svakas .... TRUD + POT = ORIGINALNOST = RESPEKT !!

Pak si KONTRADIKTOREN samo tolku ke ti kazam!!!Apsolutno NISTO ne dokazuvash so ova,nemash za sto da se fatish i se fakas za raboti ne sto se sitni nego sho ne postojat :).CELA rap industrija raboti poveketo so semplovi a od 80% od niv gi koristat CELI kako sto se!!Taka da batka nemoj da se fakash za SEMPLOVI,ako imash za nesto KONKRETNO da ne obvinish ondak POVELI...a luge sto pominale 15 godini u studio i po nastapi niz drzavava sirejki go sranjeto za razlika od luge sto NE pominale NISTO(kako tebe)ondak apsolutno nemash nikakvo pravo da obvinuvash i da se mavash u grudi deka delish nekakva si "pravda" vistina ili ne znam sto!!Zatoa sto da zemam JAS da ti napravam klipovi so nashi pesni so vakov primer kako sto napravi ti so obrabotuvanje i pravenje na novi melodii so semplovi,ke mi treba CELA GODINA!!!Zatoa ti rekov ne se fakaj za edno i za najsitnoto!Taka da ti rekov i pak ke ti recam DELUVAJ!!Pozdrav!

Семплувај, не собирај цела матрица :)
Ова иди у курац, копи-пејст еј ((:

Uff brat da znaes kako deluvam ...

Deluvam i to kako sinka :) ... samo sto ne u MK a vo BG .. ama produktot ke vi go pustam u MK .... denes prvata pesna :) ... pocnav i odam do kraj :) vi disam vo vrat sine ... ;)

Kako sto kazav .. prodolzete so kopi pejst produkcijata ;)

Inace ne sum kontradiktoren... jas isto koristam semplovi ... no brat jas gi izopacam svakas ;) .... a i ne si gi simnuvam od net tuku gi baram so denovi i nedeli ....a ti (t.e. vasite producenti) gi mrzi da si poigraat so EQto.

Mrzelivosta i Dvolichnosta vasha kon rapot raga "hejteri" kako mene ....

Pozdrav i do skori slu6nuvanja ;)

Брат, си забегал? :) Кај влагаш у дискусија за Легија? Кои се они, кој си ти во муабетов? Уствари, кај си ти во муабетов? Леееј...:kesa:

@DJ 93 ---- Имам една голема забелешка до тебе...Песната што ја имаш пастирано од Deyan Fanky Не е од Него туку е дисс за него од некој де4иј 6 7 оделенци шо дома им копиле ком они си го употребуваат за нивни цели :D јас сум продуцент и го дејан на фејсбук и имам разговарано со него он вика кога по4на крадел кога сега имам студио прави се сам...имам мн флп проекти од неговите песни да ме увери еве неш ново до НЕГО ако нејдес дирка украдена браво..
А Ова шо украле легијата тоа си е нивна раб...и мислам немаме право да ги судиме :)

имам мн флп проекти од неговите песни да ме увери еве неш ново до НЕГО ако нејдес дирка украдена браво..

Хаха!

Абе џабе ако се работи на frooty ако пак се користат семплови (огромни) и само се додава бит.

Јас работам на frooty за да снимам во живо, оригинална композицја.

Поентата ми е иако frooty важи за една најдобра програма за која може да кажам дека ќе се работи за оригинален рап инструментал сепак немора да значи дека е така, се е до начинот и концепцијата при креирањето на музичката композиција како една целина...

Џабе филозофирам.

Тоа видео е уште кога земал студио и гледаш колку е бавен во двизенје на раце...Ок јас казав шо имам овде се збори за ЛЕГИЈА и продолзете...:)

Тоа видео е уште кога земал студио и гледаш колку е бавен во двизенје на раце...Ок јас казав шо имам овде се збори за ЛЕГИЈА и продолзете...:)
Овде се работи за Штипската и Скопската рап сцена. За Легијата има башка тема.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom