Штип vs Скопје (на полето на рап уметноста)

• Креатор на темата Креатор на темата Giger's Predator
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
80% OD MAKEDONSKIOT HIP HOP E TESKO SRANJE !!!!!!Pricina za toa,raperite nemaat nikakva SKOLA!!

OK е, 80% се сложувам (ама мислам дека е и повеќе)

Причина немање школа? Не ме насмевај.

Види, ти си ја имал можноста да учиш од некого, некој не (поготово провинцијата).

Причината е неинформираноста/непознавањето на културата (ни основните работи), немањето идеја, концепција, оригиналност, немаат доволно искуство (добро рече Џака, тој 10 години чекал за албум а сега некои деца одма во студио), немаат чаршиска/улична школа, желбата за пари и слава (која се става на прво место за создавање на рап музика а не пренесувањето на порака било дали од социјален, општествен, политички, емоционален/апстрактен карактер преку музиката) и останатите милион причини.

Јеби га то ти е то.

OK е, 80% се сложувам (ама мислам дека е и повеќе)

Причина немање школа? Не ме насмевај.

Види, ти си ја имал можноста да учиш од некого, некој не (поготово провинцијата).

Причината е неинформираноста/непознавањето на културата (ни основните работи), немањето идеја, концепција, оригиналност, немаат доволно искуство (добро рече Џака, тој 10 години чекал за албум а сега некои деца одма во студио), немаат чаршиска/улична школа, желбата за пари и слава (која се става на прво место за создавање на рап музика а не пренесувањето на порака било дали од социјален, општествен, политички, емоционален/апстрактен карактер преку музиката) и останатите милион причини.

Јеби га то ти е то.

Na TAKVA skola i mislev,kakva sto TI ja objasni vo postot !!!!!A izvini MNOGU golema greska si vo edna rabota,dali si ti svesen deka jas koga bev mal vo DRZAVAVA imashe ne poveke od 10 RAP GRUPI..??Eve ti gi:Saf,Cista Okolina,The Most Wanted,Ulicen Ritam,Protiv Site,Prljava Sredina i uste nekolku!!Pa aj sega razmisli malce ako mozesh koj IMAL skola od kogo da uci a koj NEMAL...??Ja sum ucel od 10 grupi,a denesnava mladina moze da uci od 1000 grupi,neka bira od koja saka,megutoa mene primarnata skola ne mi bilo MAKEDONSKIOT rap,tuku originalniot Amerikanski rap koj sto mi ja dade seta potrebna skola i kogo go sledam i me poducuva vo zivotot i de den denes....e TOA e TOA prijatelu moj mil e sto denesnava mladina go NEMA !!!E ZA TAKVA SKOLA PRAEV MUABET!Pozdrav!

Колаборација Штип, Куманово, Скопје.

SRAMOTA !!!!!!

Ete kolku si gi potat gazinjata legionerive.Kako ne ve e sram be cccc ...

Sekoj den se poveke i poveke razbiram deka nekoj raperi vo mk se sranje .... a osobeno producentite.

Pozdraveni da mi ostanete i spremajte se za vistinski producenti koj potat gz i mca od drugo nivo na intelegencija...

SRAMOTA !!!!!! IDETE U KURAC VIE !!!!

^ олади малце, чоек! (:

Убаво си кажа ронин... треба да имаш школа... ако ти е лоша школата, еве што се дешаа (: нашиве "рапери" (слаткар, тони зен и сл.).. која им е школата? lil wayne, soulja boy..

^ олади малце, чоек! (:

Убаво си кажа ронин... треба да имаш школа... ако ти е лоша школата, еве што се дешаа (: нашиве "рапери" (слаткар, тони зен и сл.).. која им е школата? lil wayne, soulja boy..

ako mi se obrakas na mene .. izvini brat ... nema da bidam miren dodeka nekoj so nikakov trud u mk pravi nekakvo ime ... ne sakam ja ime .. jas sakam vistina originalnost i kreativnost .. a ovoj debeliov DJ GOCE ... nemam zborovi bre ...
a drugive koj gi ebe be .. zboram za rapot od vrvot..kolku zasluzuva da bide na vrvot ...
no navistina zalno e sto mladinata nema edukacija vo rapov ..i ako ne bea slusnale old school nikogas nemase da razberat deka IDI u KURAC e prazen proekt... pozdrav za ulicen ritam od deckite od maalo... cela matrica kako da e simnata od soundclick ... pa toa sekoj moze da go naprave bre.

Kazete ako vi trebaat matrici od poznative imam tonovi i tonovi doma koj mi gi davale producenti od usa.
Ama toa e tesko sranje decki ... ove legijava od sekade se posraa.Samo da moze da cue cela MK deka e kradeno sve.I ne samo tuka ... i vo drugi pesni ..

Pozdrav ...nema sto da se olade.Vistinata i samo Vistinata...
________________________________________________________________________________________________________

Se obrakam kon RONIN (legijata): BRAT ABE VIE VO KLIPOT OD EKSKLUZIV VELITE DEKA VI SE GADI OD NE OBUCENATA MAKEDONSKA MLADINA OD SO NE SLUSALE OLD SCHOOL :)

I VIE RESIVTE ZA SMETKA NA TOA, DA SE PRAVITE RAPERISHTA "DEMEK SI POTITE GZ OD RABOTA" koristejki (kradejki) instrumentali koi mladinata ne gi cula oti neli ne se obuceni.

nemam zborovi ...

Se obrakam kon RONIN (legijata): BRAT ABE VIE VO KLIPOT OD EKSKLUZIV VELITE DEKA VI SE GADI OD NE OBUCENATA MAKEDONSKA MLADINA OD SO NE SLUSALE OLD SCHOOL :)

I VIE RESIVTE ZA SMETKA NA TOA, DA SE PRAVITE RAPERISHTA "DEMEK SI POTITE GZ OD RABOTA" koristejki (kradejki) instrumentali koi mladinata ne gi cula oti neli ne se obuceni.

nemam zborovi ...

Za nekolku dena po se izgleda sum na nastap vo tvojot grad,pa taka da ako si tolku "jak" kako sto izgledash na tastatura dojdi i kazi mi sho imash da mi kazesh vo FACA,pa ke gi razjasnime rabotite ko sho treba!!!

"DEBELIOV DJ GOCE"---KAKO NE TI E SRAM BE MOCHKO EDEN !!!

P.S.Slobodno imash dozvola da gi postirash tie drugi "kradeni" matrici sho se,da cujam me interesira i mene,poso ocigledno ima nesho sho ti znaesh a nie ne sme znaele! :)))) Ti si DEFINICIJA za HEJTER brat,cist primer za u muzej kako treba da izgleda i se ponasha eden hejter i da ucat od tebe :)))) Nego ostaj toa zaebi,ajde cekame site da ni pokazesh ti na site u drzavava kako toa se "pravi" ocigledno samo ti si ostanal "vistinski"u drzavava....ajde PROSVETLI NE,te prekolnuvame!!! :))))) GET A LIFE!!!

Za nekolku dena po se izgleda sum na nastap vo tvojot grad,pa taka da ako si tolku "jak" kako sto izgledash na tastatura dojdi i kazi mi sho imash da mi kazesh vo FACA,pa ke gi razjasnime rabotite ko sho treba!!!

"DEBELIOV DJ GOCE"---KAKO NE TI E SRAM BE MOCHKO EDEN !!!

P.S.Slobodno imash dozvola da gi postirash tie drugi "kradeni" matrici sho se,da cujam me interesira i mene,poso ocigledno ima nesho sho ti znaesh a nie ne sme znaele! :)))) Ti si DEFINICIJA za HEJTER brat,cist primer za u muzej kako treba da izgleda i se ponasha eden hejter i da ucat od tebe :)))) Nego ostaj toa zaebi,ajde cekame site da ni pokazesh ti na site u drzavava kako toa se "pravi" ocigledno samo ti si ostanal "vistinski"u drzavava....ajde PROSVETLI NE,te prekolnuvame!!! :))))) GET A LIFE!!!

miren dzoni... debeliot ne go postovam oti si go smeni stilot ... saf remek delo .. sakate da vi se plati trudot taka ?? si go dadovte gazot taka ? epa brat so zadovolsstvo bi dosol vo stip da ti kazam sto mislam za vas ... ama ne sum tamo ... u sofija sum .. i kolku gordo zvuci toj zbor nastap a :)

hajter ke bidam brat ... a nema da postiram drugi sranja .. nemam korist.
No imam korist od toa da im pokazam na lugeto deka nekoj voopsto ne si go poti gazot kako sto veli..

Ke se cueme na zima preku zvuk... vie prodolzete uspesno da kradete kopirate ili sto znam so pravete..
Poveke kef ke si napravam indirektno, inkognito i na poleto na umetnosta da vi kazam so mislam za vas ;)
Ne mi e film vo zivo... ne ste mi simpaticni ;)

Inache administrator da ne si na forumov tuka ili ne :) oti gledam ne me ispustas od vid koga jadam gomna a :) sekogas si tuka :) a ghost :p

inace znam kolku boli koga ke vi ja otkrijat konspiracijata ... ama vistinata sekogas izlava :) i dobro mava :) ne mozes da ostanes ramnodusen YO :p ...

idam idam ... "kako podzemni vodi minuvame" u vas stil...

inace ako jas ne go poznavav rapot .. nemase da ti go iskopam kradenoto delo od 1989 .... sum izrasnal so toa be tip .. isto kolku so i ti toku i jas ... samo srekata tebe porano ti se nasmevnala.No denes so srekata jas se druzam ;)

браво брат за видеово.... ова ми го направи кевот за да видат фановите на Легија... пошто истите тие серат за битовите на слаткар и тони зен дека биле крадени

браво брат за видеово.... ова ми го направи кевот за да видат фановите на Легија... пошто истите тие серат за битовите на слаткар и тони зен дека биле крадени

Brat ... veruvaj ... ;) tuka sum za da pomognam na rapot.Mozat da me mrazat kolku sakat.Ama vistinata e taa ... jas za vistinata se boram.Za nea i ke umram.Osobeno koga istata, vo rapot e iskrivena i lazno interpretirana od odredeni rap strukturi vo drzavava :)

цела тема се уништи. икрено без љутиш, сменете го името на темава во Миста vs. Ronin.

Seedno ... i taka ke se spravam :) abe ti pa .. celi drzavi se unistuvaat ti za edna tema se sekiras ;)

Ne ti se dopaga informacijata koja se postira :) ???Pa normalno e posle takva informacija da ima takva reakcija :)

Ajde vetuvam od utre ke bidam po miren ... :smir:

(inace ne sakam da bide taka imenuvana temata oti seuste ne sum iskocil so produktot, i nemam osnova da se kurcam, ama brzo brzo ke dojde i toa)

не , нема врска за плагијатите, ипак тоа ''до некаде" e суштината на оваа музика. но верувај премногу хитови во хип хоп индустријата се плагијати, па песните ги сакаат, луѓето скокаат, пред се плаќаат за да влезат и да ги чујат.

не , нема врска за плагијатите, ипак тоа ''до некаде" e суштината на оваа музика. но верувај премногу хитови во хип хоп индустријата се плагијати, па песните ги сакаат, луѓето скокаат, пред се плаќаат за да влезат и да ги чујат.

jasno ... tug trud ? a tvoja slava ? A si platil li za toa ? ne .. go goristat hendikepot na makedonskiot sistem za nivni celi .. demek e dobro za rapot.Ok .. dobro e ... ;) .. znam ja brat deka se se zasnova na sempl ili tug trud..sum preslusal iljadnici albumi od golden godinite i znam koj producent koj artist sempluval... ama koga veke se sempluva, brat se plaka.. a ne veruvam deka legijata ke mu platat na eric sermon za toj bit hahahaa...
inace brat da znaes ... se na zapad sto e napraveno kako ti sto velis, e plateno za toa ... razberi go toa.Vo sofija se druzam so producenti od pajner (nema veza sto e shit tvto i toa sto go pravat ama producent e producent) 35 godisen e i bas zborevme na taa tema.Plagijatstvo semplovi i copyrights.
On go kaza slednovo.

(imav iskoristeno sempl od jazz aalbum od 1997 godina vo nekoe moe instrumentalce)

Go pitam dali mozam jas da go izdadam ova nesto.I mi vika:

Na balkanov mozes sto sakas da napravis.Tuka ne se znae ni koj jade ni koj pie.No ako ova go izdadez nekade na zapadot, veruvaj ke te tuzat i ke ti zemat sto i da e ako go izgubis deloto.
Jas mu vikam ama sigurno li tuka mozam da go izdadam.Veli BEZ PROBLEM!!!
Ama na zapad veli ima zakoni brat.

E toa e toa brat.. neka si pravat oni rap, neka se pravat trajbuti za ulicen ritam..ama pred se vrz vas trud.VAS TRUD !!!!VASA POT!!!! Ne deka ne se potat i oni.Ama brat ...

Inace jas ke prodolzam da si ja slusam Melodijata Prodolzuva.Mi se sviga...ili isto i fakalavista... ne mi preci nisto od gore kazanovo da ja slusam pesnata ili da go smenam odnosot kon kvalitetnite sranja od legijata..Pa duri i ako se stepame (nemoj sea da mislete deka se zakanuvam i provociram prosto davam slika) jas pak ke si ja slusam pesnata.Svakate li sto sakam da kazam ????Nisto ne moze da go promeni mojot odnos kon kvalitetot..Zatoa nemate osnova da mi kazete deka hejtam... Ljubov za vistinskiot Rap.Ama se pravat golemi sranja vo rapov makedonski...

A vo pajner studioto ima mixeta okolu polovina milion evra :s .... strasna rabota .... ednas vlegov i ne sakam poveke da vlezam....

Ete kako izgleda eden album izdaden i kakva informacija se dava za istiot.Ova e za albumot od EPMD - Unfinished Business od 1989, albumot od kade imat ukradeno legionerive:

Samples

So What Cha Sayin'
"So Amazing" by Luther Vandross
"If It Don't Turn You On (You Outta Leave It Alone)" by B.T. Express
"One Nation Under a Groove" by Funkadelic
"Impeach the President" by The Honey Drippers

Total Kaos
"Soul Power (Part 1)" by James Brown
"Fly Like an Eagle" by Steve Miller Band
"I Bet You" by Funkadelic
"Strictly Business" by EPMD
"Impeach the President" by The Honey Drippers

Get the Bozack
"People Make the World Go Round" by The Stylistics
"Everything Good to You (Ain't Always Good for You)" by B.T. Express
"Synthetic Substitution" by Melvin Bliss
"You're a Customer" by EPMD

Jane II
"Mary Jane" by Rick James
"Jane" by EPMD

Please Listen to My Demo :p ... onaka mi e interesen naslovov :)
"Ridin' High" by Faze-O

It's Time to Party
"Love Is the Message" by MFSB
"Heavy Vibes" by Montana Quartet

Who's Booty
"Loose Booty" by Funkadelic
"Same Beat" by The J.B.'s

The Big Payback
"Baby, Here I Come" by James Brown
"The Payback (Intro)" by James Brown
"The Champ" by The Mohawks
"Here We Go (Live at the Funhouse 1983)" by Run-DMC

Knick Knack Patty Wack
"Woman to Woman" by Joe Cocker

It Wasn't Me, It Was the Fame
"Fame" by David Bowie

Misles li deka ete taka si sempluvaa i si izdadoa album, a ovie od kaj so e zeman semplot, se raduvaa deka nekoj ima ja koristi muzikata :) hahahah ...

I za kraj pred da zaspijam.Slusajte old school:

Da se nadevame deka nema da cueme (cuam jas, oti mladinava nema pojma za rapot pred 20 godini) nekoja matrica od x clan iskoristena kaj legionerive :p

сварно ти го разбирам постот, знам дека послатко е кога мелодијата е твоја, али ипак
скоро сите продуценти, земаат идеа , после 100 песни направени сварно ќе ти секне инспирацијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom