не , нема врска за плагијатите, ипак тоа ''до некаде" e суштината на оваа музика. но верувај премногу хитови во хип хоп индустријата се плагијати, па песните ги сакаат, луѓето скокаат, пред се плаќаат за да влезат и да ги чујат.
jasno ... tug trud ? a tvoja slava ? A si platil li za toa ? ne .. go goristat hendikepot na makedonskiot sistem za nivni celi .. demek e dobro za rapot.Ok .. dobro e ...

.. znam ja brat deka se se zasnova na sempl ili tug trud..sum preslusal iljadnici albumi od golden godinite i znam koj producent koj artist sempluval... ama koga veke se sempluva, brat se plaka.. a ne veruvam deka legijata ke mu platat na eric sermon za toj bit hahahaa...
inace brat da znaes ... se na zapad sto e napraveno kako ti sto velis, e plateno za toa ... razberi go toa.Vo sofija se druzam so producenti od pajner (nema veza sto e shit tvto i toa sto go pravat ama producent e producent) 35 godisen e i bas zborevme na taa tema.Plagijatstvo semplovi i copyrights.
On go kaza slednovo.
(imav iskoristeno sempl od jazz aalbum od 1997 godina vo nekoe moe instrumentalce)
Go pitam dali mozam jas da go izdadam ova nesto.I mi vika:
Na balkanov mozes sto sakas da napravis.Tuka ne se znae ni koj jade ni koj pie.No ako ova go izdadez nekade na zapadot, veruvaj ke te tuzat i ke ti zemat sto i da e ako go izgubis deloto.
Jas mu vikam ama sigurno li tuka mozam da go izdadam.Veli BEZ PROBLEM!!!
Ama na zapad veli ima zakoni brat.
E toa e toa brat.. neka si pravat oni rap, neka se pravat trajbuti za ulicen ritam..ama pred se vrz vas trud.VAS TRUD !!!!VASA POT!!!! Ne deka ne se potat i oni.Ama brat ...
Inace jas ke prodolzam da si ja slusam Melodijata Prodolzuva.Mi se sviga...ili isto i fakalavista... ne mi preci nisto od gore kazanovo da ja slusam pesnata ili da go smenam odnosot kon kvalitetnite sranja od legijata..Pa duri i ako se stepame (nemoj sea da mislete deka se zakanuvam i provociram prosto davam slika) jas pak ke si ja slusam pesnata.Svakate li sto sakam da kazam ????Nisto ne moze da go promeni mojot odnos kon kvalitetot..Zatoa nemate osnova da mi kazete deka hejtam... Ljubov za vistinskiot Rap.Ama se pravat golemi sranja vo rapov makedonski...
A vo pajner studioto ima mixeta okolu polovina milion evra :s .... strasna rabota .... ednas vlegov i ne sakam poveke da vlezam....
Ete kako izgleda eden album izdaden i kakva informacija se dava za istiot.Ova e za albumot od EPMD - Unfinished Business od 1989, albumot od kade imat ukradeno legionerive:
Samples
So What Cha Sayin'
"So Amazing" by Luther Vandross
"If It Don't Turn You On (You Outta Leave It Alone)" by B.T. Express
"One Nation Under a Groove" by Funkadelic
"Impeach the President" by The Honey Drippers
Total Kaos
"Soul Power (Part 1)" by James Brown
"Fly Like an Eagle" by Steve Miller Band
"I Bet You" by Funkadelic
"Strictly Business" by EPMD
"Impeach the President" by The Honey Drippers
Get the Bozack
"People Make the World Go Round" by The Stylistics
"Everything Good to You (Ain't Always Good for You)" by B.T. Express
"Synthetic Substitution" by Melvin Bliss
"You're a Customer" by EPMD
Jane II
"Mary Jane" by Rick James
"Jane" by EPMD
Please Listen to My Demo :p ... onaka mi e interesen naslovov

"Ridin' High" by Faze-O
It's Time to Party
"Love Is the Message" by MFSB
"Heavy Vibes" by Montana Quartet
Who's Booty
"Loose Booty" by Funkadelic
"Same Beat" by The J.B.'s
The Big Payback
"Baby, Here I Come" by James Brown
"The Payback (Intro)" by James Brown
"The Champ" by The Mohawks
"Here We Go (Live at the Funhouse 1983)" by Run-DMC
Knick Knack Patty Wack
"Woman to Woman" by Joe Cocker
It Wasn't Me, It Was the Fame
"Fame" by David Bowie
Misles li deka ete taka si sempluvaa i si izdadoa album, a ovie od kaj so e zeman semplot, se raduvaa deka nekoj ima ja koristi muzikata

hahahah ...
I za kraj pred da zaspijam.Slusajte old school:
Da se nadevame deka nema da cueme (cuam jas, oti mladinava nema pojma za rapot pred 20 godini) nekoja matrica od x clan iskoristena kaj legionerive :p