Штип vs Скопје (на полето на рап уметноста)

• Креатор на темата Креатор на темата Giger's Predator
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Луѓе, зошто таков муабет, зошто омраза???

Јас кога ја видов темава мислев дека ќе се праи муабет за развитокот на сцената, посебно кога ги видов плакатите од ранните 2000ти. За тоа како било некогаш, како е сега. Па да се праат муабети за соработки и слично.

Премногу хејт гледам наоколу.

За тоа што има еден куп нови рапери, не берете гајле, и у времето на Нирвана и ГНР имаше еден куп гранџери. После тоа сите беа технаџии... Кај и да е и на рапот ќе му помине модата. Потрудете се да оставите квалитет, затоа што фејкери доаѓаат и си одат. Гледајте да останете почитувани од генерациите што ќе дојдат.

Луѓе, зошто таков муабет, зошто омраза???

Јас кога ја видов темава мислев дека ќе се праи муабет за развитокот на сцената, посебно кога ги видов плакатите од ранните 2000ти. За тоа како било некогаш, како е сега. Па да се праат муабети за соработки и слично.

Премногу хејт гледам наоколу.

За тоа што има еден куп нови рапери, не берете гајле, и у времето на Нирвана и ГНР имаше еден куп гранџери. После тоа сите беа технаџии... Кај и да е и на рапот ќе му помине модата. Потрудете се да оставите квалитет, затоа што фејкери доаѓаат и си одат. Гледајте да останете почитувани од генерациите што ќе дојдат.

brat jas se boram za toa sto i vie me sprecivte mene da stavam pesni od moi prijateli na kajgana... da ne citiram sto mi kazaa nekoj administratori...
Demek se borele za avtorski prava... epa brat i jas se boram za toa.
Proveri i ke vides.
A koj rekol deka sakame da se skarame.Pa mene ne mi preci da sinmam so niv i pokraj se.... ama aj da ne se blamiram ke recat ovoj e maloumen definitivno...

Inace jas otvoriv tema Star Makedonski Rap .. nikoj nisto kvalitetno ne pusti.Nema razvoj ... taka da ne se sekiraj ti za toa.

Ronin BUSTED!

Брат, разбирам да семплуеш, ама rip off на цел инструментал бе ј0?!
Каааааааде бе златен (((:
Имав демек респект и кон легија и кон све, али ја слушам сеа тракава од нигериве, неможам да си поверуем (((:
Ве акнал ромскиот ген у глаа, а? ((:

brat jas se boram za toa sto i vie me sprecivte mene da stavam pesni od moi prijateli na kajgana... da ne citiram sto mi kazaa nekoj administratori...
Demek se borele za avtorski prava... epa brat i jas se boram za toa.
Proveri i ke vides.

Ме мрзи да барам низ цел форум, не работам веќе во нет кафе каде што хоби ми беше читање на цел форум.

Меѓутоа, имате и други начини за себепромовирање. Блогови, па линкање од блоговите на фејсбук и твитер. Тоа е нешто што ми текна веднаш. Патем можете да обесувате траки на јутјуб па да линкате кај ќе ви текне. Дел од редакцијата на форумов има алергија на Rapidshare, меѓутоа постојат начини да се заобиколи тоа и песната пак да стигне до публиката.

Кога ќе ми текне на времето 2000та и година две после тоа како Д.О.М. од Кочани правеа матрици у eJay и снимаа вокали кај ќе стигнат за на крај да настапат на мини фестивалче у Штип заедно со уште некоја група.
Не знам што недостасува кај новите групи, ентузијазам или интелект. Не дозволувајте да помислам дека се и двете.

п.с. се надевам не избегав офтопик, спомнав една стара група од Кочани. Патем Лазо е сеуште активен, го видов пред некој ден на К-15 со

сварно ти го разбирам постот, знам дека послатко е кога мелодијата е твоја, али ипак
скоро сите продуценти, земаат идеа , после 100 песни направени сварно ќе ти секне инспирацијата.

Kako pa na mene ne mi sopre inspiracijata.Za 5 godini napraviv 120 bita.I celosno moi so vlozen trud brat.I od site tie 120 na krajot ke izberam 16 najdobri i ke iskocam so (delumno) originalen produkt/album.A so e ova ??? Dzabe se pravdas brat.Toa nesto so gubenjeto na inspiracijata moze da se sluci na drugo mesto...no ne i na poleto na umetnosta.Bidi realen...

Ај вака. Очигледно сеа сите се свртивте против Легијата дека "наводно" го украле битот за иди у курац од некоја олд скул америчка трака така? Ја како што знам иди у курац не е ни нивна туку имаат направено кавер да не кажам. Па и да го украле битот кој кур пак си владеат типците и им се може и тој потег барем еднаш да го направат. Ми хејтате тука Легија а ми ги слушате вистинските плагијатори Јован, Врчак и остали, ма ајде гонете се си го криете у себе тоа бе а на форум ми се праите некојси интелектуални фацки -.-

Што се однесува до дечково што ја отворил темата веќе очигледно е дека првичната намера е да ја изразиш љубомората кој легијата, кон скопје и воедно да ги исхејташ по ред сите. Наместо како што ти кажаа да го запотиш малце гзето и да си штедиш да снимиш албум а не само да се жалело и да чекаш некој да ти дојде од страна и со отворени раце да ти каже "Еве бачко за тебе само гага албум имаш!"

Искрено се разочарав од темава, единствено што видов беа неколкуте траки шо не ни знаев дека постоеле. Си мислев пред да ја отворам темава е дека за тоа како се одвивал рапот надвор од Скопје ама сум се заебал гадно.

Ај вака. Очигледно сеа сите се свртивте против Легијата дека "наводно" го украле битот за иди у курац од некоја олд скул америчка трака така? Ја како што знам иди у курац не е ни нивна туку имаат направено кавер да не кажам. Па и да го украле битот кој кур пак си владеат типците и им се може и тој потег барем еднаш да го направат. Ми хејтате тука Легија а ми ги слушате вистинските плагијатори Јован, Врчак и остали, ма ајде гонете се си го криете у себе тоа бе а на форум ми се праите некојси интелектуални фацки ...

абе брат се работи за Легијата овде..... ееееј.... Легијата!!! едниствените кои се вистински во мак рап.... тие серат против останатата естрада заради крадени семплови и слично, а сеа дрпнале цел инструментал.... не е финава ко можат тие оти да не и ние.... финтава е шо тие се прокламираат како ВИСТИНСКИТЕ и на крајот ова излегува..... дефинитвно BUSTED!!!

;)

Ajde nie sto slusame vrcak i kompanija da te pozdravime so ultra rap...
I ela kazi mi koj e toj Jovan ... ne te razbiram.

Si cul li be ti za ova ??? Sakas li da ti raskazam nesto za deckovo ????Ti sakas li da naucis nesto vo rapov ?? Sum napisal kniga yo.Koga gi procitav onie dve knigi od skopje prosto ne mislev deka e takvo sranje.A mojata kniga ne ja izdadov zatoa sto ne zasluzuvate da bidete prosvetleni i da vi se otvorat ocite.Ne mi zborite be deka hejtam.Ako hejtav zosto ne ja hejtam trakata FAKTOR L!!!!!Pitajte se dali sum navistina hejter.I ne ljubomoram jas na luge koi kradat :) ...
Pitajte se zosto ne gi hejtam FAKALAVISTA FAKTOR L ili nogu od rabotite kooi gi producira BRUS ?????

Temava ima poraka ... da se otkrijat site mani na rapot.Voospto ne e Stip vs Skopj svakas.Navistina e Mista vs Legijata.I ke se spravam i ke pokazam deka nekoj zad ocite na vistinata pravi dalaveri pri toa dobivajki nesto sto voopsto ne me interesira sto e toa, no za taa smetka se dvolicni kon rapot....

Ne mi pravi kef da postiram shit produkcijata od legijata.Ako ste vistina raperi i ako vistina znaete kakov e kvalitetniot rap nasproti JJ i Toni , togas kazi mi sto e ova, i kako jas sto go slusam JJ i se krijam zad forumov mozam da go slusam ova a :)

Aj sedite mirni i gledajte realno ... vreme e da se soocime so vistinata i vistinskiot kvalitet.

I ne se sekiraj, ne sme site koi ja mrazeme legijata.Gledas deka samo dvajca me podrzaa.Drugite kako vas seuste ne mozat da go prifatat faktot.Ama cekaj sea koa ke napravam klipce za PLAGIJATOV i koa ke go kacam na youtube.com :) e togas ke bidam vistinski hejter ;) so gordost :)

абе брат се работи за Легијата овде..... ееееј.... Легијата!!! едниствените кои се вистински во мак рап.... тие серат против останатата естрада заради крадени семплови и слично, а сеа дрпнале цел инструментал.... не е финава ко можат тие оти да не и ние.... финтава е шо тие се прокламираат како ВИСТИНСКИТЕ и на крајот ова излегува..... дефинитвно BUSTED!!!
И што сеа заради таа една песна што очигледно им било во план да го земат битот и одма на глава ќе им се качите? Одма ги правите како неспособни, како да не можат свои битови да направат. У тој случај "Слушај", "Бонус трака" ... и рандом други нивни песни би требало да испадне дека се крадени ама не се нели? Иди у курац не е ни нивна песна бе алооооо! Ако е веќе за обвинување кој од кого крадел, прво преиспитајте се песната од кој е.

miren dzoni... debeliot ne go postovam oti si go smeni stilot ... saf remek delo .. sakate da vi se plati trudot taka ?? si go dadovte gazot taka ? epa brat so zadovolsstvo bi dosol vo stip da ti kazam sto mislam za vas ... ama ne sum tamo ... u sofija sum .. i kolku gordo zvuci toj zbor nastap a :)

hajter ke bidam brat ... a nema da postiram drugi sranja .. nemam korist.
No imam korist od toa da im pokazam na lugeto deka nekoj voopsto ne si go poti gazot kako sto veli..

Ke se cueme na zima preku zvuk... vie prodolzete uspesno da kradete kopirate ili sto znam so pravete..
Poveke kef ke si napravam indirektno, inkognito i na poleto na umetnosta da vi kazam so mislam za vas ;)
Ne mi e film vo zivo... ne ste mi simpaticni ;)

Inache administrator da ne si na forumov tuka ili ne :) oti gledam ne me ispustas od vid koga jadam gomna a :) sekogas si tuka :) a ghost :p

inace znam kolku boli koga ke vi ja otkrijat konspiracijata ... ama vistinata sekogas izlava :) i dobro mava :) ne mozes da ostanes ramnodusen YO :p ...

idam idam ... "kako podzemni vodi minuvame" u vas stil...

inace ako jas ne go poznavav rapot .. nemase da ti go iskopam kradenoto delo od 1989 .... sum izrasnal so toa be tip .. isto kolku so i ti toku i jas ... samo srekata tebe porano ti se nasmevnala.No denes so srekata jas se druzam ;)
Друже да те видат твоите учители како се бламираш на форумов би ти врзале по петшеснаесет воспитни -.-

И што сеа заради таа една песна што очигледно им било во план да го земат битот и одма на глава ќе им се качите? Одма ги правите како неспособни, како да не можат свои битови да направат. У тој случај "Слушај", "Бонус трака" ... и рандом други нивни песни би требало да испадне дека се крадени ама не се нели? Иди у курац не е ни нивна песна бе алооооо! Ако е веќе за обвинување кој од кого крадел, прво преиспитајте се песната од кој е.

-.-
иди у курац е нивна..... таа има стихово шо ги користеле Уличен Ритам
али не и нивниот инструментал.... тие имале право да позајмат стхови од Уличен Ритам, а не и инструментал од EPMD....
http://www.myspace.com/ulicenritam
еве ја и траката од уличен ритам и поправиме ако грешам.... и ја воопшто немаше да коментирам ништо, али мене ми нервираат изјавите на Легијата дека биле свои, најдоври, вистински ова она..... тоа мене ( а и на сите останати ) им дава слика во главата дека тие се безгрешни.... сепак ова е многу голема грешка.... огромна.... али ок то... а тоа за нивни битови и продукција досега не беше ништо посебно... ќе видиме со новава продукциска куќа како ќе стојат работите

Друже да те видат твоите учители како се бламираш на форумов би ти врзале по петшеснаесет воспитни -.-

Veke se otkazaa od mene i sum sam borec na moeto pole tvorec.. mi kazaa deka ne sakat da gi mesam vo moite problemi.. i im kazav.Stom sakate da podrzuvate nekoj lazen, ja ke prodolzam sam da se boram protiv laznite...

I slusaj go toa sto ti go postirav, toa e vistinski rap.Slusaj po brzo oti mozno e da ima grabezi i od ovie face.

I neli e logicno, pokraj tolku znaenje okolu rapov, da vi donesam sranje produkcija.Ke si gi prodadam bubgerot bez pari ako i RONIN ne klati glava ... ;) .. vo bliska idnina..a do togas neka se skoncentrirat skopjanive na vrvot kon po kvalitetna produkcija,.

Veke se otkazaa od mene i sum sam borec na moeto pole tvorec.. mi kazaa deka ne sakat da gi mesam vo moite problemi.. i im kazav.Stom sakate da podrzuvate nekoj lazen, ja ke prodolzam sam da se boram protiv laznite...

I slusaj go toa sto ti go postirav, toa e vistinski rap.Slusaj po brzo oti mozno e da ima grabezi i od ovie face.

I neli e logicno, pokraj tolku znaenje okolu rapov, da vi donesam sranje produkcija.Ke si gi prodadam bubgerot bez pari ako i RONIN ne klati glava ... ;) .. vo bliska idnina..a do togas neka se skoncentrirat skopjanive na vrvot kon po kvalitetna produkcija,.
Баш сакам да ми покажеш некои други крадени песни од Легијата? Една песна не докажува ништо. Знаеш како се прави кај нас, и човекот со 100 најдобри песни 101та ќе ја заебе и сите за таа ќе му се фатат да го брукаат а у суштина ги забораваат останатите 100 песни што ги слушале по цели денови ;)

Ajde pocekaj ... som veke barate ke pustam.Ama ako i posle toa produlzis da mi ja branes legijata togas imas gresen pogled na rabotite.Sepak tvoj izbor..jas osekam dolg deka treba da pomognam okolu situacijava.Pitaj se zosto sega sum pocnal da "hejtam" a ne pred 2 godini ... ajde za nekoj saat ke postiram "wack ass" produkcija...
I pak ke kazam .. pocit za drugite dela.POCIT BRAT POCIT!!!!Go ljubam albumot NEOPHODNO ZLO iako celi smplovi se lepeni kako na primer vo COVEKOVIOT SINDROM od edno pijano nokturno.Isto i vo FAKALAVISTA koja mi se dopaga ima seceno sempl od NINE od pesnata ME MY SELF & MY MICROPHONE.No pak ne jadam gomna za toa oti e mal sempl iako e shit idejata da se sece od veke izdadeni RAP pesni.Taka da ne sum hejter.. prosto go mrazam kriviot pravec koj go fatija legijata...

Пушти што сакаш. Ако сакаш и 10 плагијализирани песни најди им јас (а и уште иљада други) ќе и слушам. И воопшто нема да ми се смени мислењето за нив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom