ПОПИС 2011-Ќе се преброиме ли?

• Креатор на темата Креатор на темата Karlos sakalot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
albancite 30% ke izlezat ovoj pat:smir:
На овој попис албанците ке излезат околу 27% , додека македонците ке бидат помалку во споредба со 2002 , затоа што за овие 10 години имаа негативен прираст.

Нека каже некој модератор дали ке се дозволи оваа тема , да не пишеме за џабе.

scared-pic.jpg

pixel_scared.png

scared.jpg

... во контекс на темата, што не занима уствари колку ќе излезат, кога знаеме колку се... Албанци се, не се зомбија :)

Србин сум ама ќе се пишам како Македонец ! :costumed2

има континуираност на негативен наталитет кај сите етнички заедници во Македонија не само кај македонците.

најголема фрка при пописот ќе биде за Скопје...им фалат 3% да го направат двојажично. Овај попис би требало да се организира за 5-10 гидини...сеуште се зборува за вакви такви рамки....прерано е од стратешка гледна точка.

На овој попис албанците ке излезат околу 27% , додека македонците ке бидат помалку во споредба со 2002 , затоа што за овие 10 години имаа негативен прираст.

Нека каже некој модератор дали ке се дозволи оваа тема , да не пишеме за џабе.
Еве за што зборував.Веќе се побара прекин на темава а што ќе биде кога ќе се објави пописот.Пиши пропало.

јади гурабии бе!

Македонци - 75%
Косовари/Албанци - 18%

другото нешто ситно... моите очекувања
Може и помалце да се Косоварите. Знаеме дека пописот во 2002 беше намештајка.

Еве за што зборував.Веќе се побара прекин на темава а што ќе биде кога ќе се објави пописот.Пиши пропало.

Нема што да се плашиме од попис , под 25% никогаш нема да паднат албанците , но не е и од голема важност дали во Липково ке има 30.000 албанци или 5.000 , пошто се знае дека Липково е 99,9% со албанци , истото важи и за Сарај , Желино , Зајаз , Арачиново ... Овој последниот дел важи за оние кои толку многу сакат да ги гледат албанците под 20%.

Да се вратиме на некои други кои напишаа дека албанците се 17% , 18% , 19.9% , но само 20% не се.

Некој рече :

не би требале да се повеќе од 18%

и според учениците во основните и средните училишта се доаѓа до тој процент.

osnovnofillore.png

Ова ти е најново од државен завод за статистика.

ај удри математика , колку ти излегуваат албанци во основно училиште. ( според мојата математика 33%).

сакам да се докаже дека ова е МАКЕДОНИЈА и дека нема да има ни приближно 25% албанско население. Само надеж остана и верба у владава за да се спроведе легитимен попис.
Абе се е у надежта:)

MАкедонија е Граѓанска и Демократска земја. Права врз база на етничка бројчаност се анти-демократски и резултата на тоталитаризам/апартхејд.
ЈАС ЌЕ ГО БОЈКОТИРАМ ПОПИСОТ. И ГИ ПОВЕКУВАМ СИТЕ ДЕМОКРАТСКИ И СЛОБОДНИ У УМОТ ГРАЃАНИ НА МАКЕДОНИЈА ДА ГО НАПРАВАТ ИСТОТ

НЕ ЗА ПОПИС И НАЦИОНАЛ-ШОВИНИЗАМ
СМРТ ИЛИ СЛОБОДА!!!:salut:

Јас мислев дека орлите одлетаа од каде сега 30%?

Море, дискусија. И навистина да се толку кога ќе ти поверува прост Мариовец кој катадневно се храни со спотови на Антички Македонци, и Томиќ-Миленко рафализам, ќе ги мразиме сите соседи.

Едноставно, ќе си излези како шо треба, и готоо. Албанците викаат дека се над 25%, Маќедонците викаат дека Албанците се под 20%, па ЧЕ видеме. Ќе биде интересантно.

Овде кога имаше попис (едно од првите откако дојде демократијата) на луѓето им беше писнало веќе од политика. Имаше многу кои се бeха пишувале Ескимoси. Чудно ми е кај вас дали ќе го има овој феномен. Инаку, се согласувам - резултатите ќе бидат повеќе од интересни. :smir:

Море, дискусија. И навистина да се толку кога ќе ти поверува прост Мариовец кој катадневно се храни со спотови на Антички Македонци, и Томиќ-Миленко рафализам, ќе ги мразиме сите соседи.

Едноставно, ќе си излези како шо треба, и готоо. Албанците викаат дека се над 25%, Маќедонците викаат дека Албанците се под 20%, па ЧЕ видеме. Ќе биде интересантно.

Под услов торбешите да се пишат торбеши и босанците босанци :smir:

И србите срби... :)

Нормално.Кој си бил,тоа нека си остане.А не за 50 евра цели села да менуваат националност.
Неможе преку ноќ во општина Велес да има толку албанско население,кога никогаш немало во тој дел.Од торбеши и босанци,се албанци испаднаа со последниот попис.
Пописот претходен не беше валиден,ајде малку фер игра,чисто да се преброиме.И мене многу ме интересира колку сме во државава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom