M1K1 007
не у еу
И јас имам неограничен интернет... ама брзината ми ја намалуваат по 15 гига на 256/128![]()
другар ај кажи ако сакаш какво е твоето искуство со таков интернет со намалена брзина (мислам за отворањето на страни како кајгана мајгана и слично
значи ако вадиш торенти ке ти оди околу 32 кб/с а ако вадиш еден филм од 700 мб кај да е за 6-7 саати ке го спуштиш
е ваков "неограничен" мене не ми треба
јас сум со доплата значи треба да ми е 4 Мбпс а не е
100 мб ги спушта за 30 мин (за разлика од порано за тие 30 мин вадев 700 мб)
:nerv:
Update од Телекабел
Неограничени бесплатни меѓународни разговори во фиксната телефонија во мрежата на Телекабел и АИКОЛ- најавија менаџерите на овој кабелски оператор. Од денеска освен во пет градови низ државата, телефон, интернет и кабелска телевизија ќе нудат и во Велес. Најавија и ширење во западниот регион.
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=44&eventId=54988
Инаку ако ја копаат оптикава треба да се стави и поголема брзина на интернетот сите оператори ја качија на 6 мбит а телекабел уште со 4 се![]()
и телињата имаат оптика?????
или не е во прашање оптика а?
да не му мести монополот па после ке му ја продава нив или...

Се зезам, ама не верувам дека ние обичните корисници ќе можеме да платиме нешто што според T-Home Macedonia го користат 20 милиони луѓе во Светот.
Гледам сега користат линкови од Неотел (80.77.*.*), додека претходно излегувавме преку Телеком.