Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Што ги ставаш бе овие инсерти,ми боли душава кога гледам за какви промашувања утнавме сезона а секој втор натпревар за џабе петарди лупавме.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
The problem around Madrid, and the club, is the lack of perspective, of convictions and even style. I think that people relied on a regeneration of Madrid by Florentino Perez. The fans, at least I think were tired of both lurch, so many contradictions, superficial and so much noise. The members forgave Florentino Perez who participate in this madness, especially in the 2003-04 season where the Real Madrid president entered a self-destructive phase that led him to leave the club on a Monday in February, after signing twice in the span of two and a half years -he resigned-, Luxembourg -fired - and Lopez Caro, Arrigo Sacchi and Benito Floro, good players, Sergio Ramos and Robinho, and mediocre first from England: Beckham, Owen, Gravesen, etc. It was a terrible mish-mash that degenerated into a terrible crisis. What happened then gestated largely by the members of that board, led Real Madrid to an unprecedented disgrace.

The people of Madrid have had enough. Florentino came like a Messiah. He had a great desire for stability, to believe in a man returning to the experience of their successes and failures, with their credibility with the banks. A year later, Real Madrid still does not know what it wants, even though the Bernabeu has not complained nor the coach nor the team, but the club still repeats the symptoms that led to a crisis that never ends. It is a sick club, attacked by instability and a desperate emergency.

One of the problems, the most serious in my opinion, is that Real Madrid, with its President at the head, is willing to see the bad situations, but not the promising data in a season of lights and shadows. Deep shadows: Kaka and Benzema, injuries to Cristiano and Pepe, a weak midfield. Nevertheless, Madrid have won a record number of points and almost goals, with a team usually consisting of Casillas, Sergio Ramos (Arbeloa), Albiol, Garay, Marcelo (Arbeloa), Granero, Xabi Alonso, Gago (Lass) Van der Vaart, Higuain and Cristiano Ronaldo. That was yesterdays lineup , one of the most common of the season.

If you tell any fan, that team is going to get 96 points and 102 goals, they would not believe you or would just think that you were drunk. It was a team of great merit, with a manager of great merit. But those merits do not matter because they have fallen short and the journey was for nothing.

It is very disturbing lack of commitment from the club's leaders with their decisions, or at least with what sold to the fans at the beginning of season. In short, Madrid is where it was, about to miss an opportunity for common sense.
Прочитајте ако имате време и желба, ако пак некој мисли дека Ману е проблемот, тогаш не знам, имате проблем.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Догодина ова време ќе го носите на аватар. Дефинитивно единствен човек што може да ја сопре Барса. Се надевам и јас како вас дека нема да дојде, а ако дојде е тогаш Пеп ќе треба сериозно да му ја мисли.:) Фан на Барса сум, али тоа е реалноста, Мурињо е моментално нумеро уно.
Имало фанови што прифатиле дека Мурињо е најдобар......:smir:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.619
Поени од реакции
14.491
Добро бе, зошто да си оди Пелегрини ? :(

Што е тој крив што Марсело кумуваше на двата гола против Севиља, што е крив тој кога Игуаин и Роналдо промашија 3-4 стопроцентни шанси против Барселона на Камп Ноу , што е крив тој што ни поништија чист гол со Хихон, што Игуаин промаши чиста ситуација при резултат 0 - 0 против Осасуна, што Игуаин повторно промаши празен гол против Лион, и што Албиол направи катастрофална грешка на второто Ел Класико при првиот гол на Меси ? Значи овие натпревари кои ги набројав ја одлучија иднината на Пелегрини, да добиеше пола од овие натпревари сега немаше да слушаме ништо околу неговата иднина, туку мирно ќе си ја чекавме наредната сезона. А како што гледате, киксовите во тие натпревари не зависеа од Пелегрини.

Да, точно е тоа дека правеше грешки кога го играше Гранеро пред ВДВ или Гути и Рамос како централен а Гарај на клупа, или што не му даваше повеќе шанса на Бензема, итн, ама во тие натпревари кога ги правеше тие грешки, грешки кои директно паѓаа на негова глава, Реал на крајот секогаш излегуваше како победник.. А кога грешките ги правеа играчите, Реал секогаш правеше кикс..

Па видете според ова дали тој не заслужува уште една шанса..

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307

Што е тој крив што Марсело кумуваше на двата гола против Севиља, што е крив тој кога Игуаин и Роналдо промашија 3-4 стопроцентни шанси против Барселона на Камп Ноу , што е крив тој што ни поништија чист гол со Хихон, што Игуаин промаши чиста ситуација при резултат 0 - 0 против Осасуна, што Игуаин повторно промаши празен гол против Лион, и што Албиол направи катастрофална грешка на второто Ел Класико при првиот гол на Меси ? Значи овие натпревари кои ги набројав ја одлучија иднината на Пелегрини, да добиеше пола од овие натпревари сега немаше да слушаме ништо околу неговата иднина, туку мирно ќе си ја чекавме наредната сезона. А како што гледате, киксовите во тие натпревари не зависеа од Пелегрини.

Да, точно е тоа дека правеше грешки кога го играше Гранеро пред ВДВ или Гути и Рамос како централен а Гарај на клупа, или што не му даваше повеќе шанса на Бензема, итн, ама во тие натпревари кога ги правеше тие грешки, грешки кои директно паѓаа на негова глава, Реал на крајот секогаш излегуваше како победник.. А кога грешките ги правеа играчите, Реал секогаш правеше кикс..

Не дека нејќам Пелегрини да остане али вака ако збориме... :)

Дека направи неколку грешки направи, можеби не утакмиците со Барса ама двете со Лион. Само едно полувреме имамве добро од тие две утакмици, во другите три Лион доминираше. Игуаин промаши што промаши, али се случуваат такви работи. Требаше да се иде со исто темпо и второ полувреме, али тука Пелегрини не успеа да одговори на тактиката на Лион.

И баш мислам дека Рамос изигра многу подобро од Гарај, Гарај сеуште не е доволно добар за да игра прв тим.

Како и да е, сеуште мислам дека ништо не е готово со Мурињо.

А ако е готово, тогаш Валдано е многу голем хипокрит и се надевам ќе си оди заедно со Пелегрини.

M

Mario Gómez

Гостин
Каков Пелегрини бе, за светска класа играчи, само класа тренер, со огроомен авторитет и искуство. Мурињо и Реал, хммм незнам дали Мурињо е за во Реал, едноставно Мурињо практикува да игра фудбал различен од оној што го игра Реал. За у Реал само холанѓанец некој како Ван Гал или Хидинг, италијанец како Липи или Капело. Сколари, Делбоске, Славен Билиќ или некој друг. Али овој сегашниов јок. :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.619
Поени од реакции
14.491
Не дека нејќам Пелегрини да остане али вака ако збориме... :)

Дека направи неколку грешки направи, можеби не утакмиците со Барса ама двете со Лион. Само едно полувреме имамве добро од тие две утакмици, во другите три Лион доминираше. Игуаин промаши што промаши, али се случуваат такви работи. Требаше да се иде со исто темпо и второ полувреме, али тука Пелегрини не успеа да одговори на тактиката на Лион.

И баш мислам дека Рамос изигра многу подобро од Гарај, Гарај сеуште не е доволно добар за да игра прв тим.

Како и да е, сеуште мислам дека ништо не е готово со Мурињо.

А ако е готово, тогаш Валдано е многу голем хипокрит и се надевам ќе си оди заедно со Пелегрини.
Тие грешки со Рамос и со Гранеро ги спомнав затоа што тука некој ги сметаа како грешки, а според мене не беа. Некои зборуваа дека Рамос е најдобро да игра нон-стоп како десен бек, а Гарај оти бил млад и перспективен играч, требало да добива повеќе шанса како централен, итн...

Во натпреварот со Лион, точно е дека Пуел го надмудри Пелегрини, но пак ќе кажам, не е само шансата на Игуаин, имавме уште многу повеќе шанси кои мораше да бидат голови, но сепак, не беа. И играчите беа тие кои дозволија Лион да ја контролира играта во второ полувреме, Пелегрини после 60 минута, кога виде дека Лион ја превзема иницијативата, не знаеше што да прави, и уште по првите 15 минути од второто полувреме се знаеше дека ќе примиме гол. Според мене кривицата за Лион е пола на играчите, пола на Пелегрини. На играчите затоа што промашуваа чисти ситуации во првото полувреме, а на Пелегрини затоа што дозволи еден Лион, со дупло послаби играчи од Реал да доминира цели 135 минути.

Еве сега гледам и Мурињо уште еднаш демантира дека има преговори со Реал, и изјавува дека не се проблем парите кои ги нуди Морати, туку тоа што не се чувствувал доволно респектиран во Италија. Исто така вели дека после финалето сака два до три дена да размисли за неговата иднина.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Iker
Ramos-Pepe-Albiol-Arbeloa
Lass-Diarra-Gago-Xabi
Granero
Ronaldo​

Bienvenido Mour!!! :vozbud:
Икер
Рамос-Пепе-Гарај-Албиол-Арбелоа
Гаго-Ласс-Мамаду
Чаби Алосно
Роналдо

Вака ако примаме голови секоја утакмица значи дека Мурињо не е катанаџо мастер :)

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Каналес избран за најдобар млад полушпиц,Парехо за најдобар млад играч од средниот ред,Мехиа од Кантрерата за трет најдобар млад голман и Сарабиа за трет најдобар млад крилен напаѓач. Извор

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Тие грешки со Рамос и со Гранеро ги спомнав затоа што тука некој ги сметаа како грешки, а според мене не беа. Некои зборуваа дека Рамос е најдобро да игра нон-стоп како десен бек, а Гарај оти бил млад и перспективен играч, требало да добива повеќе шанса како централен, итн...
Јеп, ја викав тоа. И уште стојам на тоа дека Серџо е најдобар како десен бек. Како централен имаше две-три добри натпревари, но и имаше многу грешки. Сепак не е крив и тој кога му ги менуваат позициите постојано. Да се форсира како централен ќе мора да се купува десен бек, што е НЕПОТРЕБНО!

Каналес избран за најдобар млад полушпиц,Парехо за најдобар млад играч од средниот ред,Мехиа од Кантрерата за трет најдобар млад голман и Сарабиа за трет најдобар млад крилен напаѓач. Извор
Нели и Хоселу го земавме бе, па оснтана на позајмица во Селта... или не се заврши тој трансфер? :lud:

А за Мур... подобар тренер е од МП сигурно. Сакам да го видам во Реал, но ова ми седи како избрзано. Пишав, не знам како ќе се согласува со управата, тешко дека овие ќе ја сменат политиката нагло.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574

Види вака, МП не дека е слаб тренер, сосема напротив. Меѓутоа притисокот кој му се наметнуваше сезонава ( и кој ако остане ќе му се наметнува другата сезона уште повеќе) е премногу голем залак за него. Еден тренер од типот на Мурињо, ладнокрвно ке ги замолчи сите со само една реченица. МП тоа не го може. И, правеше грешки и Пелегрини, остај ги настрана промашувањата на Игуаин ( и тој е човек нели?), ти текнува кога против Лион, на резултат 1:1, го повлече Кака од игра, на негово место настапи Мамаду. !? Сепак, сите мора да се соочиме со вистината, а таа е дека тренерот ке се смени. Останува прашањето кој ке дојди.. за многу мина идеален тренер би бил Мурињо, но за многу мина не, како што покажа и анкетата која беше поставена на АС. Видечемо.

Jin

Член од
17 февруари 2008
Мислења
419
Поени од реакции
20
Mourinho: "Tarde o temprano entrenaré al Real Madrid"

Мурињо во интервју за италијанскиот весник Панорама изјавил дека порано или подоцна ќе стане тренер на Реал Мадрид. Има тренирано голем тим во Англија, голем тим во Италија, и истото тоа сака да го направи и во Шпанија.

Еве и на англиски.

Inter's Jose Mourinho: I Will Coach Real Madrid Sooner Or Later
Јас сум за now. :icon_mrgr
Манга те читам цело време добри постови имаш ама ова ми забоде очи...Значи или сакаш или неќеш:smir:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.619
Поени од реакции
14.491
Манга те читам цело време добри постови имаш ама ова ми забоде очи...Значи или сакаш или неќеш:smir:
Па во тој пост Јас сум за now. глеаш има едно смајли на крајот, што значи се зезав за тоа. :) За првиот пост не гледам ништо чудно, а за третиот си кажав мое мислење, дека не заслужи тој да си оди, не знам што има чудно во тоа. Значи, јас не сакам тој да си оди, ама доколку си оди, единствена желба ми е Мурињо, никој друг.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Сите голови на Кики

Плус ова :icon_lol:

Било куда, Кики свуда :)

Статус