Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.imdb.com/title/tt0243133/ - The Man Who Wasn't There
Вреди ли 700 мб да се потрошат за филмов или не....ја прв пут слушам за филмов.
А у принцип не сакам да гледам никакви детали од филмот пред време, на слепо идам увек.
Ако го гледал некој уствари :)

http://www.imdb.com/title/tt0243133/ - The Man Who Wasn't There
Вреди ли 700 мб да се потрошат за филмов или не....ја прв пут слушам за филмов.
А у принцип не сакам да гледам никакви детали од филмот пред време, на слепо идам увек.
Ако го гледал некој уствари :)

Мој најкаток коментар за филмот....Црно-бел мастерпис. Одлично сценарио, режија, глума, музика...A work of art (не претерувам) вреди секој мегабајт :)

Луѓе The King's Speech снимка асална се наоѓа ли. Ајде уште тој остана после Фајтеров :)
Не дека очекувам којзнае колку ама ајде:)

Frozen

frozen%20poster1.jpg

Две машки и едно женско заглавуваат на жичара, односно никој не знае дека се таму а жичарата отвора по 5 дена. Очајно се обидуваат да направат се што можат за да се спасат (оти му смета да носат мобилни при скијање), а ликојте се кој од кој попаметен. Патетичен обид да се внеси некоја подлабока димензија во филмот со излитени дијалози шо го прави повеќе досаден од insightful и не доволно тензичен, две-три одвратни сцени и моментни соживувања со нивните страдањата. На пат да те направи да се двоумиш дали во блиска иднина да одиш на планина, но не доволно реален за да го изведи тоа.

4/10
Гледај го Into the Wild, тој ако не те убеди да не одиш, не знам кој... :)

Го гледав баш после овај и во моменти ко се "справуваше" со животните помислив на оваj филм. Некоја спротивност ми се, во Frozen волците ги распарталија сите а во Into the wild баш тој лагано си оди да си лови ич гајле нема, ко дома си се осеќаше пустиот :) Добро, освен последната сцена со мечката, ама и то го напраја ко ништо да не е. Во тој поглед и тој ми е нереален баш :)

The American, го гледал некој? Вреди или не вреди?

Има тема некаде за европски филмови, барав не можев да најдам..

Зборите што саката за било кој филм, дали е добар или лош ок прифаќам, ама ако некој каже нешто позитивно за Piranha (2010) ќе биде толку многу исткритикуван што нема да знае главата кај му е :pos: значи оликотворение на ужасот и идиотизмот!!

само ме чуди како режисерот од калибарот на Алексндре Аја се нафатил да резлизира ваков филм...

Ја у рецензија му дадов 5/10 ама нагласив дека и тоа му е превисока оцена. :icon_mrgr
За тепање време добар ми беше, ништо друго и не очекував, за вакви филмови знам дека се лоши ама пак ме влечат да ги гледам како хорор фан.
Плус му дадов за 3Д цицките у крупен план :icon_mrgr, некои добри хорор сцени, Кристофер ЛОјд, Ричард Драјфус... :)

Не знам што те чуди за Аја, типот им се наврте на римејци (The Hills Have Eyes , Mirrors) :)

За 8 месеци го чекаме продолжението - Piranha 3DD :pos2:

Го гледаше ли некој кога го даваа, на А1 или Сител беше, пред некое време
Piranha II: The Spawning
дебито на Џејмс Камерон,
со тие летечките пирани :pos2:

The Hills Have Eyes, e римејк можеби и подобар од оргиналот..добар филм, со исклучок на рамбо моментите.

Други за иснтакнување му се P2 (сценарист) & Haute Тension

да не се кара иосоно , овде ќе постирам :)

Можеше да ме спомнеш барем, лопов еден! :)
ајде ,да ја искористам приликата да упатам специјален поздрав до Влатко Ѓорче(в),како единствениот тука кој го имаше виѓено мини серијалот :).

А што му фали на The Hills Have Eyes?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom