Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Ne be, od trejlerot, rezhiserot i akterot toa :) prikaznata site ja znaevme.
Така мислиш,ево јас на пример ни трејлер немав глеано,ниту појма немав дека Франко глуми,ниту знаев дека нешто за Арон,само ради Дени Бојл го гледав и не згрешив :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Така мислиш,ево јас на пример ни трејлер немав глеано,ниту појма немав дека Франко глуми,ниту знаев дека нешто за Арон,само ради Дени Бојл го гледав и не згрешив :)
Edno off-topic prasanje: Kade zivees? Pod nekoja golema karpa? :pos:

(шала)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
e sea me navredi
(се шалам )
ne,ama stvarno sho pomalce znam za nekoj film,to povekje mojt da iznenadit vo pozitivna smisla.(ili da razocarat,ali poretko se deshavat to)
Znam sto sakas da kazes, filmot ke mi bese mnogu podobar da ne znaev deka e spored vistinska slucka, deka epten
realno bese toa so vodata koga se spase, deka kamenot stana polesen bla bla ..., znaev deka ne e spasen, ama si vikav, od kaj da znam, sega se oslobode, moze pak ke zaglavi nekade :pos:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Znam sto sakas da kazes, filmot ke mi bese mnogu podobar da ne znaev deka e spored vistinska slucka, deka epten
realno bese toa so vodata koga se spase, deka kamenot stana polesen bla bla ..., znaev deka ne e spasen, ama si vikav, od kaj da znam, sega se oslobode, moze pak ke zaglavi nekade :pos:
abe koga ja rece replikata za kamenot deka go cekal celo vreme nego,sfativ deka ke se spasit,inace so vodata nebese nekoja jaka i ubedliva varka

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
abe koga ja rece replikata za kamenot deka go cekal celo vreme nego,sfativ deka ke se spasit,inace so vodata nebese nekoja jaka i ubedliva varka
Jas da ne znaev kako sto ne znaese ti za filmot (sto e kako e) ke skokav od radost posle scenata so vodata

me interesira sto ne ti bese ubedlivo? ne zboram za toa koga i ojde na bivsata na vrata, togas znaev deka poshizel, ama logikata drzese voda (koja ironija a? :D)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Jas da ne znaev kako sto ne znaese ti za filmot (sto e kako e) ke skokav od radost posle scenata so vodata

me interesira sto ne ti bese ubedlivo? ne zboram za toa koga i ojde na bivsata na vrata, togas znaev deka poshizel, ama logikata drzese voda (koja ironija a? :D)
Премногу лесно ќе беше така да се спасеше ,затоа ми падна чудно и не многу реално :),па уште и халуцинира како оди кај бившата...
Иначе омилена сцена од филмов - квизот кога сам со себе си го правеше и ироничните прашања ми беа врв,како и како одглуме Франко во тие моменти :).

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Filmot go ocenuvam samo za glumata, (za druga rabota ne mozam, deka sve e toa veke sluceno i nesto realno, ne e izmisleno pa da ocenam idea :)) a James Franco e ebano perfekten akter, moze se da izigra, se.
Со ова се сложвам многу. Франко е доста сестран актер, додека Ајзенберг цело време глумит збунет тинејџер.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Let.Me.In.2010.DVDRIP.READNFO.XViD-T0XiC-iNK
ова уствари уште пред 1 месец го имало, али сеа пак е популаризирано

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
The Fighter (2010)

И како што викаат: „гледајте за да не ви раскажуваат“ , седнав и јас побрзо да го изгледам овој филм, пред се затоа што е во трка за награди па сакам да направам споредба. Покрај тоа, сакам вакви филмови а актерската екипа беше причина повеќе.

Прво ќе почнам од Бејл и ќе кажам дека се работи за несекојдневен ѕвер и дека секакво губење на награди во конкуренција за оваа улога е надвор од здравиот памет. Не само што направил голема жртва за улогата на локална боксерска легенда и наркоман, туку ја одигра во голем стил. Големо браво за него. Марк Валберг исто така беше одличен како и Мелиса Лео и целото тоа лудо семејство. Ејми Адамс ми е секогаш неодолива. Браво за екипата.

Околу содржината, веќе видено, боксер-лузер со напорна работа станува професионалец. Се работи за вистинска личност, Micky Ward, кој тренира со совојот брат Дики, поранешен боксер на кој најголем успех му е што го победил Шугар Реј Робинсон. Но после тоа се оддава на дрогата и не успева да постигне ништо во боксот. Покрај овие двајца, во фокусот е нивното семејство на чело со мајка им, која е и менаџер на Мики. Со оглед на тоа дека се работи за класични неписмени полу-идиоти, се што добива Мики од нивната работа е голема количина ќотек во рингот. Ова се променува понатаму во филмот но не сакам да спојлерисувам.

Она што не ми се допадна кај главниот лик е што тој е муле. Класично муле кое прави се што мама ќе каже, и тоа го прави фрустрирачки долго во филмот. Секој човек има праг на толеранција, но Мики трпи и голта се. Но ми се допаѓа тоа што филмов е многу реалистичен, очекував ова да се промени со неговата девојка и Мики конечно да застане на нозе, како во филмовите. Знаете, запознава девојка која е паметна и убава и овој сваќа дека работите не се такви какви што се... Наместо тоа, девојка му се однесуваше како да му е портпарол а Мики продолжи да си биде муле кое не знае кого попрво да слуша, девојка му или мајка му. И тоа траеше фрустрирачки долго, цело време си мислев: гугни бе човек, кажи нешто :pos: RocknRolaa вика дека е кроток, да и премногу е кроток... Љуби га мајка...

Ми се допадна што филмов е реалистичен, прикажува едно семејство какви што ги има премногу таму, кој гледал Џери Спрингер знае за што зборувам :) Не се обидуваше да ги направи луѓето попаметни отколку што се, поразбрани отколку што се, туку ги прикажа на еден многу реален начин. Има и убава доза на хумор во дискусиите помеѓу мајката и девојката на Мики, и неговите сестри, неколку урнебесни моменти :)

Одличен филм во секој случај, не е ремек-дело и сум гледал подобри боксерски драми, но сепак многу добро и малку поинакво остварување. 8/10
E потценуваш и не се сложувам, ај можеби дискутираме за вкусови, но кога ќе видиш кој режисер е и коа ќе видиш дека ништо аласно нема искочено од него, ова е вистинско ремек дело :). Шала настрана мене ми се допадна филмот ...Една подобра боксерска драма има Raging Bull, кои други? Сите се шит...
Ај и Million Dollar Baby...Кои други? А и Cinderella Man...Други?
Јас му давам 10че...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.623
E потценуваш и не се сложувам, ај можеби дискутираме за вкусови, но кога ќе видиш кој режисер е и коа ќе видиш дека ништо аласно нема искочено од него, ова е вистинско ремек дело :). Шала настрана мене ми се допадна филмот ...Една подобра боксерска драма има Raging Bull, кои други? Сите се шит...
Ај и Million Dollar Baby...Кои други? А и Cinderella Man...Други?
Јас му давам 10че...
Двата се филмови кои ги обожавам така да треба повеќе кај мене за да ги надмине. Ај што ме напаѓате кога ќе речам дека некој филм е лош, туку и кога ќе речам дека не бил ремек дело јадам ќотек :pos:

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Двата се филмови кои ги обожавам така да треба повеќе кај мене за да ги надмине. Ај што ме напаѓате кога ќе речам дека некој филм е лош, туку и кога ќе речам дека не бил ремек дело јадам ќотек :pos:

Кај виде напаѓање повеќе на шала пишав :)...Ти котек не си видел затоа збориш хехехе...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.623
Кај виде напаѓање повеќе на шала пишав :)...Ти котек не си видел затоа збориш хехехе...
Знам знам, ама Јонзе и Бенеамата ми заговараат нешто, осеќам... :)

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Знам знам, ама Јонзе и Бенеамата ми заговараат нешто, осеќам... :)
Јонзе има проблеми со оцените и со филмовите очигледно :pos: се би било добро коа ќе го свртиш наопаку...

Kajgana Shop

На врв Bottom