Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Се слагам целосно, милион пати обработувана тема, а разликата е во тоа што Аронофски многу суптилно умее да му вметне на филмот уметничка компонента која што го прави доживувањето сосема поинакво. Јас се кладам него да му дадат да направи римејк на некој шити филм ќе успее да достигне пак ефект на несекојдневност и луѓето ќе го сметаат за уметнички, длабок и несекојдневно доживување. Тоа е одлика на голем режисер.
Во време кога Холивуд е пресушен со идеи и поинаквиот приказ е нешто, всушност во моментов тоа е целиот трик. Аронофски има талент да сврти внимание со таа посебност, не со приказната, зашто се согласуваме дека оваа приказна не е нешто ново.
Кога Холивуд ќе донесе производ кој ќе биде некоја сосем нова идеја тогаш ќе го глорифицирам филмот, но во случајов аплаузот оди за талентот на режисерот.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.409
Поени од реакции
30.859
Во време кога Холивуд е пресушен со идеи и поинаквиот приказ е нешто, всушност во моментов тоа е целиот трик. Аронофски има талент да сврти внимание со таа посебност, не со приказната, зашто се согласуваме дека оваа приказна не е нешто ново.
Кога Холивуд ќе донесе производ кој ќе биде некоја сосем нова идеја тогаш ќе го глорифицирам филмот, но во случајов аплаузот оди за талентот на режисерот.
Па Вуди Ален самиот рекол дека холивуд ги рециклира филмовите.
Но вистинските таленти вистински знаат како на рециклираното да му дадат нова опаковка, нов додаток.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Srcee напиша:
Леле Сара од Патот за Авонли. Али идиотка е во правилен живот. Читав дека има изјавувано дека ич не почитува холивудски глумци, а сега треба да прави сопствен филм и за глумци испоодбрала не од Канада, значи не анонимци. Не се изразив баш најдобро али идиотка е.
Освен тоа, ме изнервира што замина од Авонли. Златна серија.
Иначе, освен во Авонли и во Mr. Nobody ја имам гледано и во The I inside, убаво глуми.
Во Dawn Of The Dead искина, одлична е многу добро прикажува и доловува емоција.

--- надополнето ---

Е сеа не зафркавај :) Jude на пример или Quills, Sense and Sensibility, Holy Smoke, The Reader ??? A? A? Се шалам, ствар на вкус, мене у главно ми се допаѓа; особено во Heavenly Creatures, како што реков. :toe:

Се согласувам дека во Heavenly Creatures беше добра, но во другите фимови просек. За мене секогаш врв од женската страна билe (првите на кои се сетив) Jodie Foster, Kathy Bates, Rachel Griffiths, Madeleine Stowe, Marg Helgenberger. Oд постарите овиe би ги издвоил, додека од новата генерација следниве, Zooey Deschanel и Elen Page, Elisabeth Moss, Jennifer Carpenter,Lauren Ambrose двете листи се без редослед.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
:eek:ftopic:

Среќни празници на сите филмаџии и филмаџики на подфорумов, да сте живи и здрави, и во следната година многу нови постови (и оф-топици за да има модераторов работа). Се најубаво!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
^ Фала друже, и ти да си ми жив и здрав и да го продлжиш да го водиш подофрумов одлично како и до сега! нека ни донесе новава година многу добри филмови, и се разбира среќа и успех! добар провод вечер и све најубаво до сите! :)

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Во Dawn Of The Dead искина, одлична е многу добро прикажува и доловува емоција.

--- надополнето ---

Се согласувам дека во Heavenly Creatures беше добра, но во другите фимови просек. За мене секогаш врв од женската страна билe (првите на кои се сетив) Jodie Foster, Kathy Bates, Rachel Griffiths, Madeleine Stowe, Marg Helgenberger. Oд постарите овиe би ги издвоил, додека од новата генерација следниве, Zooey Deschanel и Elen Page, Elisabeth Moss, Jennifer Carpenter,Lauren Ambrose двете листи се без редослед.
Да ти кажам право, полсаат се мислам која ми е омилена глумица. И сеуште не ми доаѓа ниедна на памет :) Од овие што ги наброја Jodie Foster најмногу ја ценам во Contact-ми се допадна ликот што го играше. Од Kathy Bates и денес имам ноќни мори-Misery е филмот во кој што за прв пат ја "регистрирав". Madeleine Stowe во Twelve Monkeys (иако генерално ми е гледлива)...Marg Helgenberger позабележлива (но мала, колку се сеќавам) улога во Erin Brockovich. За Zooey Deschanel во The Happening...па да речеме дека ми требаше прилично време да сфатам дека ликот што го глуми всушност не е ретардиран, а малана Elen Page прв пат ја гледав у еден филм на ТВ што иде од време на време (и секогаш го фаќам од пола) кога трба да му ги скине јајцата на еден манијак...добра беше у филмот ;) Ја гледав и во Juno, ама не ми остави особен впечаток. За другиве млади-не знам ништо. :) Нешто изгубив чекор со филмовите у последно време...:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Да ти кажам право, полсаат се мислам која ми е омилена глумица. И сеуште не ми доаѓа ниедна на памет :) Од овие што ги наброја Jodie Foster најмногу ја ценам во Contact-ми се допадна ликот што го играше. Од Kathy Bates и денес имам ноќни мори-Misery е филмот во кој што за прв пат ја "регистрирав". Madeleine Stowe во Twelve Monkeys (иако генерално ми е гледлива)...Marg Helgenberger позабележлива (но мала, колку се сеќавам) улога во Erin Brockovich. За Zooey Deschanel во The Happening...па да речеме дека ми требаше прилично време да сфатам дека ликот што го глуми всушност не е ретардиран, а малана Elen Page прв пат ја гледав у еден филм на ТВ што иде од време на време (и секогаш го фаќам од пола) кога трба да му ги скине јајцата на еден манијак...добра беше у филмот ;) Ја гледав и во Juno, ама не ми остави особен впечаток. За другиве млади-не знам ништо. :) Нешто изгубив чекор со филмовите у последно време...:)
Според ова што го читам далеку од тоа дека си изгубила :)

Топла препорака ако сакаш реални серии и да забележиш колку добри глумици се Lauren Ambrose & Rachel Griffiths (пошто гледам дека ги изостави) двете играат во серијава и се над све што сум видел до сега во едно TV SHOW, башка генерално како серија е најдоброто нешто што сум го искусил до сега воедно. Го тупам одамна за серијава кога ќе размислам :pos: е сега дека е тешка е тешка...прилично, и сурова згора на тоа, ама многу реална! и ниедно клише нема да видиш :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
^ Фала друже, и ти да си ми жив и здрав и да го продлжиш да го водиш подофрумов одлично како и до сега! нека ни донесе новава година многу добри филмови, и се разбира среќа и успех! добар провод вечер и све најубаво до сите! :)
Лелеј филмаџии си честитаат Нова Година. Каде бе без мене:star:
Ајде во наш стил... Да ни донесе новата година филм ко Fight Club за да го издебатираме, женска улога ко на Портман, машка ко на Пит, серија како Lost и мислам дека тоа е тоа во главно...:)

I

Intex

Гостин
Лелеј филмаџии си честитаат Нова Година. Каде бе без мене:star:
Ајде во наш стил... Да ни донесе новата година филм ко Fight Club за да го издебатираме, женска улога ко на Портман, машка ко на Пит, серија како Lost и мислам дека тоа е тоа во главно...:)
Од твоја уста во Божји уши. :)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Среќна Нова година и од мене до сите филмофили, нека ни биде годинава исполнета со добри филмови, 2009 беше тапа, 2010 многу подобра, се надевам дека 2011 ќе биде уште подобра од претходнава, Гај Ричи да има минимуМ два филма, а Камерун да направи добро продолжение на Аватар и да земе оскар, пошто е греота човекот :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Го тупам одамна за серијава кога ќе размислам
фала богу ти текна

стави ја во потпис и не замарај веќе

p.s. среќна нова на сите и од мене :) се нај нај!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.445
Поени од реакции
6.120
Ајде среќна нова година и добар провод вечерва.

M

Mario Gómez

Гостин
За сите фанови на ЛОТР, ХРТ 2 повторно ќе ја дава трилогијата веќе 4-та година по ред околу новогодишните празници.

02.01.2010, 20Ч05мин The fellowship of the ring :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom