Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Крајот на Дони Дарко, делот со патувањето низ времето е доста лошо среден. Цел филм е мајндфак, јесте, ама тоа не го проголтувам некако.
Дур го гледав филмов оваа мисла ми се вртеше цело време (и не само за крајот),не дека е лош филмот, бог да чува не, ама се гледа дека е дело на почетник.Сепак можело да испадне и подобро.Таа тешка симболика ми го расипа впечатокот најмногу.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.159
Поени од реакции
5.933

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Scent of a Woman

Подзаборавен филм кој навистина вреди да се погледне.
Се работи за студент кој за да заработи некој денер оди да чува слеп човек, но работата не ни одблиску онакава каква што тој очекува. Филмот остава наследство во животот, едноставно прави да го цениме животот, прави да сфатиме дека животот може да се живее во една минута како што кажува Пачино во најубавата сцена од овој филм. Се зборува за вредностите на човекот, интегритетот и моралните принципи.

..."There was a time I could see. And I have seen boys like these, yunger then these, their arms torn out, their legs ripped off. But there isn't nothin' like the sight of an amputated spirit..."

10/10

Перфекција! Classy драма!

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Перфекција! Classy драма!
Навистина многу моќен филм, уствари за кого како, добив и коментари дека е многу долг и досаден :)...Последниот говор на Пачино е епик се ежам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Навистина многу моќен филм, уствари за кого како, добив и коментари дека е многу долг и досаден :)...Последниот говор на Пачино е епик се ежам.
Aко де секој има право на мислење, а филм со таква глума на Пачино да биде досаден тоа малце тешко :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Само толку? Јас на овој филм му давам 11/10 (прв филм кој ми влегува у "надвор од конкуренција" категорија)
pa sakav da se vodam spored ocenkata sto e daena na imdb. poradi prethodonoto iskustvo na ocenuvanje od moja strana, koga ke bev brutalno masakriran od strana na clen na forumov poradi davanje na pogolema ocena od taa sto ja zasluzil filmot (majtap malce:smir:)...za ocenuvanje na film ne me biva zaradi toa sto najcesto odbiram film koj me interesira i 10-kata ja ima uste od samiot start, no ovoj pat citajki recenzii i sitni gluposti me donese do ovaa ocena..inace slobodno bi mu dal 100..a ne 10 :smir:

T

Tetro

Гостин
Оценката е индивидуална. Јас лично на филмов и 8-ка не би му дал, поради неоригиналната идеја и неколку филмски грешки кои ги забележав на прва. :)
Ама тоа е само мое мислење.

Z

zmej gorjanin

Гостин
А што е неоригинално во Мр Ноубади? Ок е секој си има свое мислење само ме интересираат аргументите за тој став

T

Tetro

Гостин
А што е неоригинално во Мр Ноубади? Ок е секој си има свое мислење само ме интересираат аргументите за тој став
Не викам дека е лош филмот, (пошто ептен ретко оценувам со 10, овој има од мене само 9).
Батерфлај ефект???

Епа ај, Матрикс е чудо од филм, оној првиот, ама од мене заслужил 6-ка, додека Еквилибриум има 9. :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Не викам дека е лош филмот, (пошто ептен ретко оценувам со 10, овој има од мене само 9).
Батерфлај ефект???

Епа ај, Матрикс е чудо од филм, оној првиот, ама од мене заслужил 6-ка, додека Еквилибриум има 9. :)
Del 1: најдобриот а воедно и едниствениот кој заслужува да биде гледан....тој филм доста ме има инспирирано и те тера доста да размислуваш за животот.Исто така и супер глумци,се на се еден од моите најомилени филмови.
Del 2: нема да коментирам...еден од најлошите филмови што сум ги гледал.
Del 3: со желба дека се подобриле и ги поправиле грешките од 2-от дел се решив да го изгледам, но сум се излажам, затоа што и тој беше еден од полошите филмови што сум ги гледал.
:smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.598
Оценката е индивидуална. Јас лично на филмов и 8-ка не би му дал, поради неоригиналната идеја и неколку филмски грешки кои ги забележав на прва. :)
Ама тоа е само мое мислење.
Филмски грешки има во секој филм.
Оригинална идеја немаат ни 1% од филмовите, тоа не е причина да му се намали оцена на филмот. Секако е одлично ако е се оригинално ама обично не е така.
И јас го сакам Еквилибриум кој е нешто како комбинација од 1984 и Матрикс, ама како тоа мислиш Матрикс I 6???

Kajgana Shop

На врв Bottom