Mark Renton
I live by the tune, I die by the book
- Член од
- 12 ноември 2009
- Мислења
- 5.376
- Поени од реакции
- 4.918
Гледај го Donnie Darko.We can not go back, that's why it's hard to choose. You have to make the right choice...As long as you don't choose everything remains possible.
Mr.Nobody vakov film ne smee da se propusti
Ocena: 8/10
Го гледав сабајле, и тоа за првпат. Прво стариот, па после новиот. Имаат мали отстапки од стариот во сценариото. Имаат направено еден микс помеѓу сличноста на глумците на фин начин, плус додадено нови елементи кои го прават филмот подолг за некои 20-тина минути.Гледајте го и римејкот, на 12 Angry Men многу е добар блиску до оргиналот!
Не ми се веруваше деоа ова некогаш ќе го речам за римејк ама стварно е одлично обработен, со екстра кастинг!
Јас го предлагам стариот зш чичко Лумет чуда прави со камерата на толку мал простор, а голем плус е и сценариотоЕ да... два биле, кој да го гледам, стариот или новиот, бидејќи немам време и двата да ги гледам
Бидејќи ги гледав еден по друг, ќе дадам кратко видување само на некои од разликите помеѓу нив.И како ти се виде ?
Гледај ги двата.Е да... два биле, кој да го гледам, стариот или новиот, бидејќи немам време и двата да ги гледам
Многу добро е преставна мистериозноста, неверојатно чуство е да се гледаат вакви филмови, баш по твој терк ќе бидеХмм најзаебано е кога вака има 2 филма, и за двата не се знае кој од кој е подобар, како и да е ќе одам на новиот, штом бил поизработен, понатаму кога ќе дигнам левел и уметноста на камерата ќе ми стане приоритет, ќе го гледам и првиот. Моментално... внимание обраќам на музиката во позадина... нешто што ме остави додатно подзинат на Mr Nobody
Барем во спојлер да ја ставеше и постот на срце....свака и част ,Го немав гледано одамна филмот. Го ископав вечерва и решив пак да го гледам, па по пребарувањето ја најдов твојата рецензија и да ти одговорам на прашањето:
Инаку филмот е перфекција, од мене чиста висока 10-ка/10Во филмот, некаде на средина, истиот човек започнува да објаснува како го тепал синот додека бил млад. А овој му вратил некаде на 16 години, и после тоа избегал од дома. Дека го немал видено повеќе од две години.....блаблабла
Додека глумеше цврст карактер, на крајот веќе пукна, кога ја искина сликата од синот (може таа би била и единствената која ја има од него), па затоа заплака, па после преку солзи прифати да им се придружи на другите.
Моментално гледам дека го зазема високото 8-мо место на имдб топ 250
Revolves around Frank, an American tourist visiting Italy to mend a broken heart. Elise is an extraordinary woman who deliberately crosses his path.П.С Новиот филм на Анџелина и Џони Деп добива мошне лоши критики...
downloading it !:smir:Гледај го Donnie Darko