Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.115
- Поени од реакции
- 62.355
А може и да почекаш некоја година за филмови како Fight Club и Sin City, поинаку ќе ги гледаш тогаш 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

На кое поинаку мислиш? Некој беден римејк, или wow 3D преработка?А може и да почекаш некоја година за филмови како Fight Club и Sin City, поинаку ќе ги гледаш тогаш![]()

.
(ма да фајт клаб и син сити ги имав гледано многу порано
а и тогаш ми се допаднаа)
Напротив, не се водам според критичари и оценки. Kick-Ass, Watchmen, Avatar... joк!И обратно, не мора секој поинаков филм или некој што е обожаван од многумина, да ми се свиѓа аутоматски...Ај сега Аватар да ми се свиѓа неенормално само поради ефектите или за Инсепшн да викам - Уау- само поради приказната. Свака му част на Нолан за идејата ама не ми се свиѓаше како е реализиран. И не ти држи вода тврдењето, (барем за мене, не можам да зборам за други,) иначе не би ми се свиѓале 2001, Пи, Блоу Ап, и др. Кај беше кога го критикував оној како се викаше со Лиам Нисон кога ќе му ја киднапираат ќерката, поради клише приказната...?
Син Сити, првиот пат кога го гледав, ми беше супер, ама за многу филмови кога ќе ги изгледаш добиваш погрешен впечаток кога ќе ги гледаш првпат, уште си под импресии. Вториот пат кога го гледав Син Сити, ми пречеше нон-стоп дрдорењто од главните ликови и со некои други работи, му ја намалив оцената на филмот. Иако супер одглумија моите 2 омилени актери Рурк (он е Рорк уствари ама пуста навика) и Вилис, така да давам реална оцена, според мене.
Тебе најверојатно омилен режисер ти е Аронофски и не можеш да поднесеш кога некој пљука по него. Као прво, имам слобода да напишам што сакам, кој не се согласува, добро. Као второ, Аронофски не може да сними лош филм ? Финчер го направи Фајт Клаб, Севен па после тоа Зодијак? Кој за мене е подпросечен филм. Ридли Скот, Спилберг немаат лоши филмови или сите им се супер? Д Фоунтејн ич не допре до мене, не уживав во ниеден момент, ефектите не ме освоија, и нормално ќе кажам дека ич не ми се свиѓа... не можам да кажам дека ми бил супер затоа што им се свиѓа (скоро) на сите.
![]()

Ме бендисвит шо си искрен со себе.Можеби Sin City не ми се допаѓа како што кажа Влатко бидејќи не сум љубител на стрипови ,всушност не ни имам прочитано стрип. Велиш дека Sin City е уникат од филм ,океј можеби за тебе е можеби е за тие што повеќе се разбираат во филмови ,но за мене како 16годишник со не толку филмови изгледани како тебе....не ми се допаѓа ич Син Сити.
Не го разбирам ова "Дури и некој ко вас двајца. "....
Fight Club не сум го гледал бидејќи не сум љубител на Бред Пит ,но многумина велат дека одлично ја изиграл улогата па ќе го погледнам...и баш ќе видам дали е боза.
Fight Club не сум го гледал бидејќи не сум љубител на Бред Пит ,но многумина велат дека одлично ја изиграл улогата па ќе го погледнам...и баш ќе видам дали е боза.
aма Пит најубаво ми одглуми во 12 monkeys и Мееt Joe Black. Па иде фајкла, se7en, Troy, etc..
Пит добро одглуми во Џо Блек?? Цел филм ко здрвен беше... можеби беше до ликот, не до него. Односно целиот филм е таков, „здрвен“, нема динамика, а трае цели 3 саати.

![]()
Das Boot. Може да го најдете во скратена и подолга верзија. Важи за еден од најдобрите ако не и најдобар филм поврзани со подморници. Дејствието се случува во 1941, германски У-подморница во Атлантикот во лов на конвоите од САД за Британија. Добро прикажани условите во гераманските У бродови кои што биле доста тесни за посадата која ја имале. За љубителите на овој жанр на филмови и филм што мора да се погледне.
Mulholland Drive
Не ме изненади премногу филмов али ме заинтригрира крајно затоа што во еден момент почувстував досада но затоа веднаш во наредната сцена буквално се внесов ...
Од друга страна- Класична љубовна љубоморна сторија со плот и приказна која не оди хронолошки подредена односно вистината во приказната се открива наФилмов, тие што го немате а имате намера да го гледате -да го гледате во време кога никој не ве бара на телефон,никој не ви ѕвони на врата и тако даље за да не го паузирате...самиот крај а останатот е сон во кој се манифестира грижата на совест,замислата за совршен живот и совршена љубов.
8.5/10
Следен за гледање ми е Lost Highway од истиот режисер кој на половина на филмоманиве овдека им е идол ,на некој начин![]()

Ќетепукам!
Ја разбирам таа бунтовна фаза, хејтам глумци кои се убави, ваљда мислиш затоа се познати па аутомацки се overrated и си ха-це. Бред Пит не е Едвард Кулен калибар. Да не навлегувам во детаљи, слободно гледај кој било филм од него, скоро нема утка. (освен Burn After Reading) Јес да all-time-favourite ми е fight club, aмаПит најубаво ми одглуми во 12 monkeys и Мееt Joe Black. Па иде фајкла, se7en, Troy, etc..
Иначе бел бумбар и за The Fountain. 9ка му дадов јас..
И во Inglorious bastards.
Мислам и дека во The curious case of Benjamin Button ја изигра солидно улогата. Или можеби така мислам бидејќи ми се допадна филмот.

Shutter Island Вреди ли да се гледа ? Сакам да го изнајмам од видеотеката на макс ТВ ,но 100 денари бадијала да ги дадам нејќам. Гледам на imdb има 8/10 оцена ,го погледнав трилерот можеби ветува нешто.... Па што сугерирате ? (не можам да го симнам поминав лимит : ) ) .
Shutter Island Вреди ли да се гледа ? Сакам да го изнајмам од видеотеката на макс ТВ ,но 100 денари бадијала да ги дадам нејќам. Гледам на imdb има 8/10 оцена ,го погледнав трилерот можеби ветува нешто.... Па што сугерирате ? (не можам да го симнам поминав лимит : ) ) .