Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
увек кога гледам филм на Ридли Скот обично ми поминува брзо, пример Американ Гангстер x).
Овој филм ти помина брзо?? Поприлично мирен филм за гангстерска тема беше, му фалеше малку Мартин Скорсезе допир - а ла - кршење глави со безбол палка :) :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Овој филм ти помина брзо?? Поприлично мирен филм за гангстерска тема беше, му фалеше малку Мартин Скорсезе допир - а ла - кршење глави со безбол палка :) :)
Имаше кршење глави! со капак од клавир :pos: :pos:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Па да, со такви мирни филмови го опуштам мозокот, затоа и ми поминуваат многу брзо x), е сега претежно такви филмови се трилерите, али еве и една типична гангстерска драма се погоди како таква :)
Последен гледан филм од таков тип ми е Edge of Darkness, мене ми остави добар впечаток.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Имаше кршење глави! со капак од клавир :pos: :pos:
Сум заборавил... :) director's cut - от го глеав одамна, знам дека му фалеше повеќе акција, ...

Па да, со такви мирни филмови го опуштам мозокот, затоа и ми поминуваат многу брзо x), е сега претежно такви филмови се трилерите, али еве и една типична гангстерска драма се погоди како таква :)
Последен гледан филм од таков тип ми е Edge of Darkness, мене ми остави добар впечаток.
Филмот го неам гледано, ја загледав еднаш оригиналната истоимена Би-Би-Си мини Тв серија и ја баталив после 2 епизоди пошто ништо не се дешаваше. :):)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Незнам за тв-серијата, филмот мене ми беше онака доста добар за тепање време :)

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Pride And Glory 2008 e добар драма/трилер,за љубителите на такви филмови може тој да го погледнат!!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Денес го гледав филмов по 3 пат, и делуваше подеднаквo импресивно како и моите преходни исксутва со нeго, Кевин Бејкон at his best!

Stir Of Echoes,

Mногу напнат, атмосферичен, језив, и мистериозен филм со одлично напишано сценарио.

Член од
14 февруари 2009
Мислења
162
Поени од реакции
17
Денес го гледав филмов по 3 пат, и делуваше подеднаквo импресивно како и моите преходни исксутва со нeго, Кевин Бејкон at his best!

Stir Of Echoes,

Mногу напнат, атмосферичен, језив, и мистериозен филм со одлично напишано сценарио.
Одличен филм, го имам гледано два пати, многу добро занатски направен, со добри вистински хорор моменти. Kevin Bacon сјајно глуми во овој филм.

Инаку за љубители на хорор го препорачувам :

poster.jpg

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Одличен филм, го имам гледано два пати, многу добро занатски направен, со добри вистински хорор моменти. Kevin Bacon сјајно глуми во овој филм.

Инаку за љубители на хорор го препорачувам :

Прегледај го приврзокот 35509
Бил Пакстон е пефектен во филмов, но и приказната во него е ненормална морбидна и застрашувачка, исто така одличен филм! :wink:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Предложете ми интересен хорор,комедија или драма,со реалистична содржина,добра приказна и не постар од 2000 година :smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Ако си за драми со добра приказна види нешто од чичко Клинт Иствуд: Changeling (2008), Gran Torino (2008), Mystic River (2003)...
И The Lovely Bones (2009) не е лош филм, исто и Cemetery Junction (2010)...
Од комедиите последна добра комедија што ја гледав беше She's Out of My League (2010)
За хорори прашај го Psyside, мене во моментов од поновите на памет ми паѓа Triangle (2009), иако не е типичен хорор...

Ете да видиш дека не сум (многу) лош...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Ако си за драми со добра приказна види нешто од чичко Клинт Иствуд: Changeling (2008), Gran Torino (2008), Mystic River (2003)...
И The Lovely Bones (2009) не е лош филм, исто и Cemetery Junction (2010)...
Од комедиите последна добра комедија што ја гледав беше She's Out of My League (2010)
За хорори прашај го Psyside, мене во моментов од поновите на памет ми паѓа Triangle (2009), иако не е типичен хорор...

Ете да видиш дека не сум (многу) лош...
Фала,си се потрудил ама од сите овие филмови само 1 немам гледано,и тој е олд скул :)

Сега идеш кон неутрален,уште 10 предлози и ќе бидеш добар :pipi:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
А не, доста ти е за вечерва. Гледај го тој еден што го немаш гледано и не жали се многу многу :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.488
Еве ти уште еден ремек дело од филм, со Шон Пен, Наоми Вотс и Бенисио Дел Торо, 21 grams.
Глумата перфектна, приказната уз начинот на кој истата е презентирана исто, феноменално ...

Kajgana Shop

На врв Bottom