Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Хехе, The 'burbs. 3 пати го имам гледано и тоа сите три од телевизија (Сител мислам).
Ептен добра комедија. Сите филмски елементи се на место, глума, сценарио со добар хумор, ефекти итн. И не се здосадува.

Има и алтернативен крај, го има на Јутуб, ама не е нешто, добро што го остаиле тој што е у филмот.

Art!
Your wife is home!
And your house is on fire!

MY WIFE IS HOME?

:pos2:

Цитати од типот: филмот е таков и таков, Х/10, во Последен и Предлог за филм, НЕ.

Цитирајте и префрлете го овде мислењето, меѓу другото затоа и ја отворивме оваа тема. Другите две теми се чисто за рецензии.

Толку многу го имам пишувано ова што навистина ми е мака веќе...

Конечно излезе Shutter Island со добра снимка, и можам да кажам дека е a-fucking-masterpiece.
Вакво нешто, феноменално, нема излезено одамна. Мислев дека е форсиран со рекламирање за заработка филмов, ама ме изненади ептен.

Како прво е доста језив, има феноменална приказна како второ и одлична актерска екипа како трето составена од Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo и фацата Ben Kingsley. Сите беа солидни. 10ка од мене.

Конечно излезе Shutter Island со добра снимка, и можам да кажам дека е a-fucking-masterpiece.
Вакво нешто, феноменално, нема излезено одамна. Мислев дека е форсиран со рекламирање за заработка филмов, ама ме изненади ептен.

Како прво е доста језив, има феноменална приказна како второ и одлична актерска екипа како трето составена од Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo и фацата Ben Kingsley. Сите беа солидни. 10ка од мене.
Уф, кажи а? :)

Го гледав Скопје на кино, ама дефинитивно ќе го спуштам и сега. Ми се вброи во топ 5 омилени филмови. Како што кажа вот, целиот сетап на филмов е феноменален... најдоброто досега од 2010.

Опа добри вести :) Ќе го ставам да се симне. Све што е режирано од Скорсезе е приказна за себе (ремек дело) Едвај чекам да го изгледам :vozbud:

Леле, сега видов каков глумец е дел од улогите!!!!! Макс Вон Сидоу !! еден од најподценетите глумци!

http://www.imdb.com/name/nm0001884/

Не дека другите се лоши али човеков има невидена харизма/стил, а знае и да биде многу морбиден! глумеше и во Needful Things, http://www.imdb.com/title/tt0107665/ филм правен според новела на големиот Стивен Кинг!

Нек си ебе матер татко ми, го глеаше и ми го кажа крајот.

Вика "па мислев нема да го глеаш". :)
А чим вот дрка на него, а Болиглава троши пари во кино за него - значи јак е. Псај, дои бре у кино ќе му идеме заедно.

Ми се вброи во топ 5 омилени филмови.

Буквално исто се мислев да напишам, ама само што го изгледав и напишав постот, па мислев дека сум уште под некои минливи импресии и да не претерам.

А чим вот дрка на него, а Болиглава троши пари во кино за него - значи јак е. Псај, дои бре у кино ќе му идеме заедно.

Нека не те предомислува спојлерот. Сепак е 2ипол часа уживање. Барем за мене беше. :smir:

Опа добри вести :) Ќе го ставам да се симне. Све што е режирано од Скорсезе е приказна за себе (ремек дело) Едвај чекам да го изгледам :vozbud:

Леле, сега видов каков глумец е дел од улогите!!!!! Макс Вон Сидоу !! еден од најподценетите глумци!

http://www.imdb.com/name/nm0001884/

Не дека другите се лоши али човеков има невидена харизма/стил, а знае и да биде многу морбиден! глумеше и во Needful Things, http://www.imdb.com/title/tt0107665/ филм правен според новела на големиот Стивен Кинг!

Needful Things, добар филм кој е подценет на имдб. И ептен добро си ја игра улогата Макс вон Сидоу.
Други негови улоги што ги знам се свештеникот во Егзорцист, директорот во Мinority Report, тој лошиот крал во Conan.

Измислен е за улоги на негативец.

ја го глеав пред недела дена на скринер, сеа го изглеав и на икс...

добро склопено филмче, ко што кажав и тогаш моментно бр.1 во 10-та

Ајде ќе ти пишам на профил ако се наканам да идам :) сакав да го гледам у 720/1080п DTS етц, али ако снимката/звукот у кино е добра може да се отиде. Обично на стварно добрите филмови не сакам ништо да изгубам и само на хд у комбинација со добар звук ги гледам. Кај нас кинава не ми се по ќеиф. Затоа и Аватар уште не ми е гледан. Ќе чекам уште долго 1080п, на IPS монитор у комбинација со 5.1 сараунд биче жустро:vozbud:

Needful Things, добар филм кој е подценет на имдб. И ептен добро си ја игра улогата Макс вон Сидоу.
Други негови улоги што ги знам се свештеникот во Егзорцист, директорот во Мinority Report, тој лошиот крал во Conan.

Измислен е за улоги на негативец.

Многу опасен глумец!

Shutter Island тотално ме разочара. Очекував многу повеќе.

Ќе почнам од крајот, клише, веќе видено и прилично приглупо за таков режисер. Плус околу 25 минути се разглобуваше целата поента (т.е. крајот). А претходните 90 минути беа само влечкање низ слики, без никаква поврзаност. Апсолутно просечен филм беше ова за мене.

Како и да е , чим се збори за него , мора да се гледа Shutter Island :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom