Диети и слабеење

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Ke moze da mi kaze nekoj dali vo ptoteinskata dieta se dozvoleni mlecnite proizvodi od tipot sirenje, kaskaval, pavlaka, jogurt i dali nivniot vnes e ogranicen
blagodaram
и во сиерње има протеин.

иначе сакаааааааааам да прашам да ми препорача некој некој режим на исхрана да го симнам стомачето.. :)
значи висок сум 171 и тежок 66 кила што е нормално добро за мојата висина идам у теретана и стегнат сум , раце , рамо гради , грб али иам малце стомаЧе што нема да можам да го симнам само со стомачни правење. А за 1 месец ( последниов ) качив 3кила мн јадам ме троши ова теретанава .. и чаре као да го симнам... ( у остало све друго е таман на мене нема што да се мења.. само за стомакот ми е... :)

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
и во сиерње има протеин.

иначе сакаааааааааам да прашам да ми препорача некој некој режим на исхрана да го симнам стомачето.. :)
значи висок сум 171 и тежок 66 кила што е нормално добро за мојата висина идам у теретана и стегнат сум , раце , рамо гради , грб али иам малце стомаЧе што нема да можам да го симнам само со стомачни правење. А за 1 месец ( последниов ) качив 3кила мн јадам ме троши ова теретанава .. и чаре као да го симнам... ( у остало све друго е таман на мене нема што да се мења.. само за стомакот ми е... :)
Најважен фактор при слабеење (во твојот случај симнување на салото од стомакот) е психичката подготвеност да се откажеш од одредени навики кои си ги имал претходно.
На прво место ја ставам физичката активност која мора да е континуирана. Бидејќи ти наведе дека одел во теретана, останува уште да си ја средиш исхраната. Едноставно е... јади повеќе пати дневно помали оброци, труди се да не внесуваш алкохол, газирани пијалоци и брза храна. Благо конзумирај што е можно поретко. Спротивно на ова, внесувај повеќе овошје и зеленчук и се разбира, пиј повеќе вода.
Ти гарантирам дека за кратко време ќе има резултати.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Зелен чај , помага многу.Во најмала рака нема да идеш горе во килажа.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Најважен фактор при слабеење (во твојот случај симнување на салото од стомакот) е психичката подготвеност да се откажеш од одредени навики кои си ги имал претходно.
На прво место ја ставам физичката активност која мора да е континуирана. Бидејќи ти наведе дека одел во теретана, останува уште да си ја средиш исхраната. Едноставно е... јади повеќе пати дневно помали оброци, труди се да не внесуваш алкохол, газирани пијалоци и брза храна. Благо конзумирај што е можно поретко. Спротивно на ова, внесувај повеќе овошје и зеленчук и се разбира, пиј повеќе вода.
Ти гарантирам дека за кратко време ќе има резултати.
ке пробам ... па ке кажам , али само од алкохол неможам да се откажам јебига... :)

Член од
3 ноември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
zdravo na site

sakam da prasam toj sto ne jade telesko meso... dali ke moze da se naprave zamena .. na primer so pilesko ili svinsko????? aj ve molam pisete !!!! pozzz sakam si ve i fala mn za dietite sto gi pisuvate :*

Член од
3 ноември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Диета и диети

Ваши предлози и сугестии за диети, не само за слабеење туку и за
чистење на организмот од отровите кои секојдневно ги внесуваме, но, предност за слабеење.

Инаку, јас кога престанав да тренирам карате, почнав билдинг, кашив во мускулатура бајаги, но кога и тоа го баталив, се ми отиде во стомакот. бев како некој слон.
Решив да се стегнам и почнав со диета. Симнав 14 кг, за 16 дена, а потоа уште 6 со склекови и стомачни, како и планинарење и ролери возење.

Диетата е онаа со зелката:

главица зелка
две пиперки,
6 кромида,
целер,
6 лупени патлиџани
сето тоа сварено (може и зачини)
тоа се прави како чорба и се консумира барем еднаш дневно, а може колку ви душа сака.

Но,
1 ден - овошје, само да не е гроозје и банани
2 ден, свеж зеленчук, само не мешункаст
3 ден микс од ден 1 и 2
4 ден до 1 литар млеко и до 8 банани
5 ден до 250 грама телешко печено без сол/зачини
6 ден до 1 кг телешко печено без сол/зачини, патлиџани до 3
7 ден интегрален ориз и зелен зеленчук

сето тоа е без зачини, леб и лебни нутриенти
од пијалак, кафе без шеќер, чај без шеќер, вода

Ако се ослабне повеќе од 5.5 кг за 7 дена, се прави пауза од два дена, ако не тогаш од 1 ден.
Алкохол се консумира 24 часа по прекин на диетата.

Кој може, бујрум. Се чисти организмот, се топи само сало и масни наслаги, се подобрува крвоток и притисок. режим на срцевата работа.
Диетава е од Sacred heart болниците за предебели пациенти кои треба да имаат тежок хируршки зафат. Нагло ги слабеат.

dali ke moze da se zamene toa telesko meso da se jade pilesko ili svinsko?

Член од
3 ноември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
zdr

fala mnogu.. inace ne jadam ni mleko ... tKA DA DENESKA MI E PRV DEN OD DIETATA I MI E VODEN ... NAMESTO MLEKO SAMO VODA PIAM :D FALA VI MNOGU SAKAM VEEEE

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
fala mnogu.. inace ne jadam ni mleko ... tKA DA DENESKA MI E PRV DEN OD DIETATA I MI E VODEN ... NAMESTO MLEKO SAMO VODA PIAM :D FALA VI MNOGU SAKAM VEEEE

Како што знам, млекото се пие. И не моеш да смениш млеко со вода. Просто е, има премногу состојки кои се потребни на човековото тело во текот на еден ден.

P

PewDiePie

Гостин
Какви диети бе,кркајте што сакате,само после јако вежбање и спортување и се ќе биде во ред. ;)

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
не треба да се држи диета - треба да се држи здрав режим на иосхрана. Затоа јас у мојот избацив леб тестенини пити било какво благо, млеко, грицки, салами, кашкавал павлаки зденки еурокрем кечап мајонез и тако то... и по 3-4 месеци веднаш се гледа разликата :) поактивна сум поенергична чувството на пренајаденост го немам осетено незнам од кога ..

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Spored mene sekoj organizam si e razlicen i poseben,ne preferiram nikogas dieta ako se osetam popravena ja namaluvam kolicinata na hrana samo,no nisto ne isklucuvam od ishranata :pipi:

Член од
19 ноември 2010
Мислења
47
Поени од реакции
11
mi treba nekoja dieta za da go namalam samoto od stomakot, za dr ne mi e potrebna...74 kg so 178 cm sum

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.586
Поени од реакции
17.429
Замолувам некој ако може да ми каже диета за дебелеење :) ...да ми пише порака ? Благодарам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom