Во Пештани станува алармантно

А што може сам градоначалникот да направи освен да побара помош од власт или од некој друг не сум многу по политиката и до вчера не знаев ни дека на Охрид градоначалникот е од сдсм. Е овој истиот градоначалник бараше помош од власта ама овие викаат се е под контрола дали според тебе е под контрола ситуацијава????

Прво викаш дека превзема мерки, сега викаш што може сам да направи. Па или превзел мерки, или не можел ништо да направи. Не може двете

После...
1. Не живеам во Охрид. 2. Немам доволно информации дали е под контрола ситуацијата? Од кај к.. да знам! Ти знаеш дали е под контрола? Под чија контрола?

Дали се тоа оправдува градоначалник на македонски град да оди да плаче по бугарски медиуми како се познава со Бојко и Бојко повеќе ќе му помогнел од македонската држава?

„Нај-ште ми б'де драго, ако п'рвата помошт стигне от Б'лгарија” – каза кмет'т на Охрид Александ'р Петрески

Прво викаш дека превзема мерки, сега викаш што може сам да направи. Па или превзел мерки, или не можел ништо да направи. Не може двете

После...
1. Не живеам во Охрид. 2. Немам доволно информации дали е под контрола ситуацијата? Од кај к.. да знам! Ти знаеш дали е под контрола? Под чија контрола?

Дали се тоа оправдува градоначалник на македонски град да оди да плаче по бугарски медиуми како се познава со Бојко и Бојко повеќе ќе му помогнел од македонската држава?

„Нај-ште ми б'де драго, ако п'рвата помошт стигне от Б'лгарија” – каза кмет'т на Охрид Александ'р Петрески

Не реков дека не превзема мерки превзема мерки колку што може еден градоначалник да преземе ама кога нема подршка од својата земја ке побара од друга и зашто толку те погодува што побарал помош од Бугарија. И да ја тргнеме политиката на страна езерото надошло незнам како може ја затвориле браната заради албанија што имаа поплави а може и не ама зошто не се превземат превентивни мерки да се заштитат оние кој може да настрадаат, времето неможеш да го контролираш а со тоа ни езерото подобро е да се спречи одколку да се лечи.

Кој е виновен за обилните врнежи и поплавите ?

Владата 29% (53 гласови)
Опозицијата 16% (29 гласови)
Господ 10% (19 гласови)
Глобалното затоплување 25% (46 гласови)
Ланскиот снег 21% (38 гласови)

Да се смеам или да плачам сеа :pos2:

Еден од подобрите постови кои ги прочитав вечерва... Поготово она со опозицијата виновна за обилните врнежи ме згази од смеење...:pos2:

И кад смо погледнали одозгора иде Дунав(Црн Дрим во случајов)значи мила душа ризик ЈАК и да погинеш колко можеш ке се спасиш :D

Не реков дека не превзема мерки превзема мерки колку што може еден градоначалник да преземе ама кога нема подршка од својата земја ке побара од друга и зашто толку те погодува што побарал помош од Бугарија. И да ја тргнеме политиката на страна езерото надошло незнам како може ја затвориле браната заради албанија што имаа поплави а може и не ама зошто не се превземат превентивни мерки да се заштитат оние кој може да настрадаат, времето неможеш да го контролираш а со тоа ни езерото подобро е да се спречи одколку да се лечи.
Ова што го пишуваш се базира на слушање трач политички моабети.Посебно околу затварањето на браната поради Албанија.Нема никаква врска.Водите кои одат преку Дрим се испуштаат преку дебарското езеро кое има огромен капацитет да прими вода од Радика и Глабочица.Немој на памет да пишуваш , ситуацијата е проста и јасна.Нагло топење на снеговите во месец фебруари проследено со обилни дождови го полни охридското езеро , тесното грло кое е критично поради близината на патот и селата кои се простираат од Струга , селата до Глабочица , како и Луково кое е во близина на браната на Шпиље.И тука завршуваат сите приказни ,каква Албанија мешаш, све друго тие перење мозок од страна на опозицијата која по којзнае којпат мизерно ја користи маката на народот за одстварување на политички поени:toe:.

0.jpg

луѓе подржете го чоеков да дојде до висока функција на државно ниво!

Немало одамна таква забавна фигура на екраните...мораме да го споделиме со вас. Секоја негова појава и изјава (посебно без ливче врака) е опасна ако во моментот пиете или јадете...може некој грч да ве стрефи.

Јас би предложил да е министер за образование!

А што може сам градоначалникот да направи освен да побара помош од власт или од некој друг не сум многу по политиката и до вчера не знаев ни дека на Охрид градоначалникот е од сдсм. Е овој истиот градоначалник бараше помош од власта ама овие викаат се е под контрола дали според тебе е под контрола ситуацијава????
А шо може владата да направи? да ги собере скопјанишчава и да го исркаат езероно??? глеаш дека одливот на вода е максимално пуштен и почнува да поплавува од толку голем капацитет?? шо треба д анаправи владата според тебе ајде кажи конкретно какви мерки ке превземе???

А шо може владата да направи? да ги собере скопјанишчава и да го исркаат езероно??? глеаш дека одливот на вода е максимално пуштен и почнува да поплавува од толку голем капацитет?? шо треба д анаправи владата според тебе ајде кажи конкретно какви мерки ке превземе???
А бе Владата е крива. Треба да појдат таму и да ја испијаат водата. Грујо е крив и точка.

0.jpg

Немало одамна таква забавна фигура на екраните...мораме да го споделиме со вас. Секоја негова појава и изјава (посебно без ливче врака) е опасна ако во моментот пиете или јадете...може некој грч да ве стрефи.

Стварно чоеков е комедија....море каква комедија, пародија е!

Порано кога одевме таму за Охрид одмор ова она и нашите родители загрижено не испраќаа оти луди глави бевме и сеуште сме :pipi:, се сеќавам на познатата реченица од анегдотата која им ја викавме: Синко не оди во длабокото оти ако се удавиш таму дома да не ми идиш :pos::pos::pos::pos::pos:.
Сега длабокото поблиску до брегот е :icon_lol:.

Порано кога одевме таму за Охрид одмор ова она и нашите родители загрижено не испраќаа оти луди глави бевме и сеуште сме :pipi:, се сеќавам на познатата реченица од анегдотата која им ја викавме: Синко не оди во длабокото оти ако се удавиш таму дома да не ми идиш :pos::pos::pos::pos::pos:.
Сега длабокото поблиску до брегот е :icon_lol:.

Сега немат плитко :smee::smee: , сега само Чак Норис имат храброст да се капит

0.jpg

Јас пак би го предложил за центар на кошаркарската репрезентација :)

На темава: Пред половина час разговарав со жител на Пештани и рече дека се поплавиле подрумите само на тие кои безврска и без никакви стандарди ги граделе истите.
Ситуацијата не е ни толку критична како што прикажуваат таблоидните вести на Велија (на кого му е крива Владата што му се урнаа штичките и колчињата за патлиџани закачени во езерото и наречени ''Мостот на желбите'' :kesa:) .

Златен,

Ама барем превзема некои мерки а не брбори дека се е под контрола многу е лоша ситуацијата само се молам да се оправи времево да не фатат некои дождови. Пред некој ден бев во Охрид и првпат го гледам вакво езерото а идам често за Охрид последните три години нема месец а да не отидам два пати во Охрид и го немам видено волку надојдено езерото ако за вас е тоа нормално и нема место за паника тогаш веројатно со мене нешто не е во ред.

Некаква нешто презема бара некое чаре за состојбата мора да има некоја помош или најдоборо е да вика се е под контрола будно ја следиме состојбата нема место за паника???
Ако според тебе треба да го прави тоа секоја чест...

со должна почит, ама не знаеш кј тераш, мајке ми.

Абе океј се тоа е.

Ама пази градоначалников бара помош од странска држава, ко речи на Охрид не дај Боже му се случило природна катастрофа.
Ко што ја видов последен пат во Охрид се делува превентивно за заштита од поплава.
Која помош ќе ја даде Бугарија у овој момент а да не може таа помош да ја пружи некоја од домашните институции кои се задолжени за вакви ситуации?
Еве днешната реакциja на бугарскиот црвен крст...
"При необходност от реакциja може да се реагира за часове..."
Като цело БЦК е готов да помага,стига да му е побарано това по официален пат.
http://focus-news.net/?id=n1354740

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom