Редовна војска повторно?

С

Спенсер

Гостин
Јас сум повеќе за воведување на задолжителен Ај Кју(се што е IQ<150) тест, кој ќе одредува дали ќе одиш да копаш канали,ораш,жнееш или ќе продолжиш со своето школување/работа.
ова па ич нема везе... што има врска IQ со твојата работа???

мислиш Абрамович што има милијарди има IQ 180???:pos2:

мислиш дека во војската нема образовани луѓе,со факултети,магистратури и слично...?

P

PewDiePie

Гостин
мислиш дека во војската нема образовани луѓе,со факултети,магистратури и слично...?
Има ама многу се ретки ,војска е фина ствар,ако немаш живот,женска,факултет односно ако сакаш да губиш време.
Нема никаква логика да ја вратат редовната војска.......

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Нема смисла од редовна војска повторно.Тоа е само губење на време.

Баш во најубавите си години младите момчета се глупираат.

Има си професионална војска.Кој сака да оди таму.Даже и плата ќе му дават.
многу губење на време, златно време сега за фејсбук, за факултет, за се.....

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
ова па ич нема везе... што има врска IQ со твојата работа???

мислиш Абрамович што има милијарди има IQ 180???:pos2:

Бев на регрутација и ни дадоа тестови со логички задачи со што би направиле евалуација на нашиот умствен капацитет.
На тој тест знам дека постигнав висок резултат, вистината беше дека тоа беше највисокиот постигнат резултат во последните 4 декади ! :costumed2

Можам комотно сега да ви бидам генерал ! :costumed2 :pos2::pos2:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Еј еј, пак бегате од тема! Реков, ако имате сигурни извори или претпоставки поткрепени со реални факти - кажете овде. Ако не, не пишувајте додека не сте сигурни во нешто.

С

Спенсер

Гостин
Има ама многу се ретки ,војска е фина ствар,ако немаш живот,женска,факултет односно ако сакаш да губиш време.
Нема никаква логика да ја вратат редовната војска.......
Бев на регрутација и ни дадоа тестови со логички задачи со што би направиле евалуација на нашиот умствен капацитет.
На тој тест знам дека постигнав висок резултат, вистината беше дека тоа беше највисокиот постигнат резултат во последните 4 декади ! :costumed2

Можам комотно сега да ви бидам генерал ! :costumed2 :pos2::pos2:
Сасуке,војска можеш да одиш и после факултет... секој викенд те пуштаат дома,немај гајле... али секој со своите сваќања...

Чоузен, за да бидеш генерал треба многу повеќе од висок IQ...:pos2:

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
Има ама многу се ретки ,
Војници биле и доктори на науки, магистри, луѓе со завршен факултет, со средно со основно итн така да теорија не ти ја бива. Секое воено лице(офицер) има завршено факултет, некои се и магистри и доктори на науки.:smir:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Доста е излежавање и лижење на лажичките од макијато и нес кафе по кафичите и денгубење по ФБ итн. Треба да се испоти гзот и да се стекне навика на дисциплина и колку толку воено искуство за недај Боже после 20-ина години ќе нема да има ниеден упатен резервист како да пука со пиштол а не со друго,а последната генерација што била во војска ќе биде стара за такви работи.
Лесно е тато носи мама меси,тато зима плата топ ми е си искачам у град,бркам женски ма не ми чуе.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Доста е излежавање и лижење на лажичките од макијато и нес кафе по кафичите и денгубење по ФБ итн. Треба да се испоти гзот и да се стекне навика на дисциплина и колку толку воено искуство за недај Боже после 20-ина години ќе нема да има ниеден упатен резервист како да пука со пиштол а не со друго,а последната генерација што била во војска ќе биде стара за такви работи.
Лесно е тато носи мама меси,тато зима плата топ ми е си искачам у град,бркам женски ма не ми чуе.
Што е лошото во разонода со друштво на кафе? Демек војниците пред да отидат во војска на служење немале таков живот пред тоа? Не пиеле кафиња?
Да не има нешто лошо во тоа да те издржуваат твоите за време на тинејџерските години?
До душа, мислам дека тоа е нешто најнормално.
И зошто побогу, се размислува за 20-ина години ако има потреба од резервисти? Не е поубаво да размилсуваш да НЕМА потреба од тие работи?
Не е поубаво да размислуваш дека НЕМА да има војни?

С

Спенсер

Гостин
Што е лошото во разонода со друштво на кафе? Демек војниците пред да отидат во војска на служење немале таков живот пред тоа? Не пиеле кафиња?
Да не има нешто лошо во тоа да те издржуваат твоите за време на тинејџерските години?
До душа, мислам дека тоа е нешто најнормално.
И зошто побогу, се размислува за 20-ина години ако има потреба од резервисти? Не е поубаво да размилсуваш да НЕМА потреба од тие работи?
Не е поубаво да размислуваш дека НЕМА да има војни?
Мислам дека Баварецот,мислеше на тоа по цел ден на кафиња,пред пц и сл, излежавање ова она...

Еххх друже,сите би сакале да го мислат тоа,ама се е можно... гледајки ги соседите наши... како иде она- Боље да се спречи него да се лечи... нека има колку толку обучен кадар... за да не биде како во 2001... да се вика дека Македонија неможе да се справи со терористите,па си потпишаа рамковен и сеа душата ќе ни ја вадат цел живот...

Убаво е така да размислуваш али јбг,неможе... тоа е тоа... Војни имало,има и ќе има:vozbud:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ќе ме извиниш ама звучиш како старо омлитавено мрчало кое на времето го сторило своето во таа фамозна ЈНА која можела да војува со цел свет и да победи...

ЈНА, која била толку моќна и дисциплинирана и толку распашана од друга страна, рака на срце тешко е да се контролираат толкав број на луѓе но покрај приказните кои ги слушам од татко ми а и од сите кои на времето биле во таа ЈНА... војската ми изгледа како помин со полн пансион во хотел, а за дисциплината да не спомнувам... штом не си офицер - ја немаш.

Инаку од каде толкава фрустрација кај тебе, како мал те терале да работиш тешки физички работи па сега начинот на кој живеат други ти прави проблеми? знам и мене ми прави ама живееме во свет кој е убав токму поради тие разлики, од секогаш некој имал а некој немал -природен баланс за да опстанат посилните.

И која е поентата? Никако да сфатам како одењето во војска ќе не направи вредни работници, те молам објасни.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Мислам дека Баварецот,мислеше на тоа по цел ден на кафиња,пред пц и сл, излежавање ова она...

Еххх друже,сите би сакале да го мислат тоа,ама се е можно... гледајки ги соседите наши... како иде она- Боље да се спречи него да се лечи... нека има колку толку обучен кадар... за да не биде како во 2001... да се вика дека Македонија неможе да се справи со терористите,па си потпишаа рамковен и сеа душата ќе ни ја вадат цел живот...

Убаво е така да размислуваш али јбг,неможе... тоа е тоа... Војни имало,има и ќе има:vozbud:
Не сакам да мешаме политика затоа нема во целост да ти одговорам на ова што го напиша...
Ама, јас како човек се надевам и се стремам кон тоа да помогнам да се избегне секаков вид на насилство. А ќе бидам наспроти моите интереси ако пристапам во служење на воен рок, со што давам до знаење дека утре сум подготвен да убијам само за да се заштитам (животното во нас).
Сепак, јас сум од оние подипломатските типови и токму затоа не оправдувам всадување на агресија во рана младост.:toe:

Член од
10 јуни 2007
Мислења
322
Поени од реакции
156
И која е поентата? Никако да сфатам како одењето во војска ќе не направи вредни работници, те молам објасни.
Одслужувањето на воен рок ќе те направи способен за да се бориш за татковината во случај на војна или таканаречен конфликт како што беше во 2001, мислиш дека е подобро да избегаш како кукавица од државава во таков случај? - Епа од вакви луѓе најголемите Македонски херои биле убиени...

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Одслужувањето на воен рок ќе те направи способен за да се бориш за татковината во случај на војна или таканаречен конфликт како што беше во 2001, мислиш дека е подобро да избегаш како кукавица од државава во таков случај? - Епа од вакви луѓе најголемите Македонски херои биле убиени...
Токму така. Сите знаат да бидат патриоти и да се собираат по ФБ колку ги има.За мрчење на пс први патриоти се...имиња не даваат едно друго...а еден воен рок не сакаат да одслужат.

Ни јас не сум одслужил војска не го фатив тоа време а и не ми ни дојде покана за регрутација.

Член од
10 јуни 2007
Мислења
322
Поени од реакции
156
Потполно се сложувам со тоа дека многу од луѓето глумат патриоти... Иначе за војска, не е задолжителна ама секој што мисли дека е способен за војска треба да се пријави, ни јас не сум отслужил ама планирам од септември да се пријавам доброволно, како горд Македонец!

Kajgana Shop

На врв Bottom