Редовна војска повторно?

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
За кого да служам војска? За овие гнасиве наречени „власт“ што ни ја упропастија државата?
Ај да не забегувам накај политика, забрането е.

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
За кого да служам војска? За овие гнасиве наречени „власт“ што ни ја упропастија државата?
Ај да не забегувам накај политика, забрането е.
Чекај чекај,ако ти дојде покана нема да служиш???Сите ке служиме и оро ке играме.

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
И што ке правиш ако ти покренат тужба или нешто друго против тебе и ти дојдат специјалци пред врата ти пак нема да служиш ?

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
абе дај кажете некое решение за мојов проблем. ја би идел да одслужам војска, ама како прво у школо треба да идам, а второ неам 18 години

Ти стигнало за регрутација, директо да служиш без прегледи тешко.., значи ова е нов проект на АРМ и на владава наша.
На сите луѓе кои се родени од 87 до 91 ќе им стигаат покани за регрутација.. сите мораат обавезно да отидат на регрутација само што нема да биде ко порано, нема да служи секој што ќе отиде на регрутација и што ќе ги помине медицинските прегледи.. него ќе се одбираат НЕКОИ, сеа кој се тие незнам, т/е кој се условите за да те прифатат да служиш.. како и да е нашиве старци служеле по 20 и кусур месеци у бивша ЈНА, а оваа сегашнава војска е само 3 месеци така да.. не гледам причина зашто да не идам јас и секој останат.. јебеш школо и тие ствари.. све тоа ти е оправдано ко што било порано кога се служело редовно војска

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
А за генерациите после 91 ?Ке има нешто поврзано со редовнава војска или јок ?

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
А за генерациите после 91 ?Ке има нешто поврзано со редовнава војска или јок ?

Неам појма, јас толку сум информиран.. пошто и мене лани ми стигна слично ливче и тоа од некои униформирани дечки со џип се паркирале кај мене у двор.. нити отидов нити се пријавив.. а сеа ако стигне пак, ко што разбрав озбилно ја фатиле работава, од дома доаѓаат и те носат на сила..

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ти стигнало за регрутација, директо да служиш без прегледи тешко.., значи ова е нов проект на АРМ и на владава наша.
На сите луѓе кои се родени од 87 до 91 ќе им стигаат покани за регрутација.. сите мораат обавезно да отидат на регрутација само што нема да биде ко порано, нема да служи секој што ќе отиде на регрутација и што ќе ги помине медицинските прегледи.. него ќе се одбираат НЕКОИ, сеа кој се тие незнам, т/е кој се условите за да те прифатат да служиш.. како и да е нашиве старци служеле по 20 и кусур месеци у бивша ЈНА, а оваа сегашнава војска е само 3 месеци така да.. не гледам причина зашто да не идам јас и секој останат.. јебеш школо и тие ствари.. све тоа ти е оправдано ко што било порано кога се служело редовно војска
Кај има потврда/најава за ова? Немам слушнато за ваков проект, инаку се изјаснив неколку страни поназад, мислам дека да држиш редовна војска е смешно за држава како Македонија, пред се трошок, денес професионалците си ја вршат работата на глобално ниво каде Македонија е позитивна нула.

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
Неам појма, јас толку сум информиран.. пошто и мене лани ми стигна слично ливче и тоа од некои униформирани дечки со џип се паркирале кај мене у двор.. нити отидов нити се пријавив.. а сеа ако стигне пак, ко што разбрав озбилно ја фатиле работава, од дома доаѓаат и те носат на сила..
Е така треба,на сила а не ке молат(ајде те молам дојди да служиш војска).

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
абе мене и така нема да ме најдат. ја живеам во скопје, а заведен сум дека живеам у охрид. така да кој ги е*е :pos2:

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
за што иаме бе платена војска?
за мене со сила да ме зимаат?
Е и тоа не ми е јасно,Македонскиов народ изгледа најпаметен е, само ние имаме платена војска од сите држави.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Е и тоа не ми е јасно,Македонскиов народ изгледа најпаметен е, само ние имаме платена војска од сите држави.
шо имаше везе ова со паметноќата на македонскиот народ?

Kajgana Shop

На врв Bottom