Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
луѓе нешто мнооогу чудно се случи. добив покана за у војска на 4ти март. треба да започнам да служам војска во охрид на 30ти март, а најстрашно од се имам само 17 години. Каде по ѓаволите отиде логиката?
Да не се заебаа некој со тебе ?
од кого ти е поканата ?
Пошо како што знам,уште не е воведена редовна војска
или е ?

Чек чек значи вистина почнала пак редовната војска ???

Да не се заебаа некој со тебе ?
од кого ти е поканата ?
Пошо како што знам,уште не е воведена редовна војска
или е ?

не бе брат. печат и потпис има од министерство за одбрана и плус стигната е на мојата адреса во охрид. јас сеа живеам во скопје и плус никој не ми ја знае адресата у Охрид:uvo:

не бе брат. печат и потпис има од министерство за одбрана и плус стигната е на мојата адреса во охрид. јас сеа живеам во скопје и плус никој не ми ја знае адресата у Охрид:uvo:
3 година си ?

:back:
3 година си ?

Епа како во војска кога 3 година и имаш 17 години.

е ајде де. у корчагин учам и пак не можам да најдам НЗС. Не знам како е можно, ама знам дека не е шала или заебанција од некој. и да 17 години имам у 3та година сум.

А чекај само тебе али и на некој друг му стигнало покана ?

слушнав дека нешо имало у Охрид се праело со регрутација ама само тоа знам. Во скопјево на никој, а за у Охрид не знам. Утре ќе идам у министерство да видам што се дешава.

Епа иди,и кога ке се вратиш известине.:helou:

e фала на утеха. :kesa:

e фала на утеха. :kesa:

Друже, знам дека и на еден мој другар му стигна писмо, и тој има 17 години. Ама тој ми кажуваше дека тоа не било за редовна војска, него кој сака може да оди. :toe:

@Gogi-ManUtd
знам дека не е редовна ама не знам друго објаснување.

@MkForces
на писмото пишува „Покана за служење на воена должност.“ не сум слушнал за такво нешто. ако можеш објасни плис

Епа штом ти пишува воена должност тогаш редовна ќе да е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom