Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
Неам појма, јас толку сум информиран.. пошто и мене лани ми стигна слично ливче и тоа од некои униформирани дечки со џип се паркирале кај мене у двор.. нити отидов нити се пријавив.. а сеа ако стигне пак, ко што разбрав озбилно ја фатиле работава, од дома доаѓаат и те носат на сила..
не е на сила,туку согласност со уставот на РМ

абе мене и така нема да ме најдат. ја живеам во скопје, а заведен сум дека живеам у охрид. така да кој ги е*е :pos2:
со државата ли ќе си играш криенка:nenene:

Епа власта во државава сигурно не се бугари или срби.
пак не сфатив
oh well...
не е на сила,туку согласност со уставот на РМ

со државата ли ќе си играш криенка:nenene:
служењето војска беше укинато
од кај сеа во согласност со уставот

Гледам сите со различни информации или дезинформации. Прво не ми е јасно како може на 17 години да добиеш покана? Второ тоа што кажав само трошок е војскава не знам што придобивки има точно дисциплината е важна во војска се стекнува одредено знаење ама некако ми нема логика дека е вистина ова. Е сега тука се надополнува она што викате дека 87-91 или 91 годиште ќе служеле војска а членов горе со 17 години добил покана.

пак не сфатив
oh well...

служењето војска беше укинато
од кај сеа во согласност со уставот
пролистај ги претходните страни и таму постирав што е прво должност на секој граѓанин на РМ:smir:

eпа можеби ние не се согласуваме со тој дел од уставот...:salut:
Епа сварно сте почнале да се ку***те како може некој не идам,некој не се согласувам инт инт(Без навреда).

eпа можеби ние не се согласуваме со тој дел од уставот...:salut:
дигајте револуција,барајте нов Устав,запишете се на факс,отидете на работа во странство изборот е ваш:)

Кхм, темата е редовна војска повторно?

Си го поминав ја мојот дел од тоа,само што не бегав ко шминкериште од должноста.

И ја би идел, со задоволство би идел, али видов шо се дешаваше после војната во 2001-ва, видов колку ги ценат војниците. Ако ти си задоволен со тоа, јас не сум.

Уште да не прашаа дали се согласуваме, добро ќе беше.
ако го прашуваа народот за сите членови и закони во Уставот,досега немаше ниеден да се усвои:toe:

Епа сварно сте почнале да се ку***те како може некој не идам,некој не се согласувам инт инт(Без навреда).

не се навредив, ама ако некој сака да ме земе у војска нека ми каже кога ќе имам 18 години или кога ќе завршам средно. ја не можам да испуштам настава зашто на некој му се ќефнало да идам у војска. со кој памет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom