Телевизиите во Бугариjа

Член од
6 јануари 2010
Мислења
50
Поени од реакции
3
Што се гледа во Бугариjа:

Оценка /rating/ на првите 10 телевизии во земjава /25-31 jануари 2010/

1. bTV - 37,78 % дел
2. Нова ТВ - 15,15 %
3. БНТ - 9,39 %
4. Diema Family - 4,04 %
5. Diema - 2,81 %
6. Diema 2 - 1,79 %
7. PRO.BG - 1,61 %
8. Disney Channel - 1,59 %
9. bTV Comedy - 1,55 %
10. Eurosport - 1,39 %

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.001
Поени од реакции
1.305
Може да наведеш линкови за гледање преку интернет, па да видиме и ние нешто.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
а што има врска темава со нас во Македонија?

што не интересира нас што се гледа во бугарија :toe:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.001
Поени од реакции
1.305

Мене конкретно ме интересира кошарка, има многу наши кошаркари кои играат во бугарски клубови па не би било лошо да ги погледнам.

S

Sheldon Cooper

Гостин

Па еве мене ме интересира, гледам имаат доста добри канали со jака програма, незнам зошто на кабловските каj нас воопшто и не ги даваат. Добра телевизиjа е CityTV, нешто како нашиот JungleTV само што каj нив повеќе ги форсираат рокерите и поп-пеjачите додека на JungleTV пуштаат повеќе електронска музика.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.703
Поени од реакции
34.244
Бетер се од Шехерезада со синхронизацијата.
Иако имаат понова филмска програма од нашиве. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.425
Од ова се би гледал, само без канали целосно покриени со политика. Зошто нема размена (а имаше некоја словенечка ш класа) на барем 1 бугарски канал...којзнае.

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Да на бугарски телевизии дават многу интересни емисии кои сум сигурен дека ке ви допагат , но сите знаем дека сте предубедени и нема да гледате не зашто са лоши или слаби , а зашто са бугарски. ја често гледам македонски телевизии , но не верувам дека вие ке пројавите интерес кам бугарски , но се надевам дека се некогаш ке го преодолеете таја омраза кон нас.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.425
Е гледаш dido1302, имаш предубедувања кои не ти држат. Ако се добри, ако не задираат во оние политики...зошто да не ги гледам. Како што не секој бугарин, србин или друг сосед ми мисли лошо или не ме признава како таков со сопствени одлики (од историја, црква, јазик...), така и јас не секому му мислам лошо...се додека не почне да чепка во она што е мое, е ок.
А тоа најмалку има врска со телевизиите кои се од неполитички карактер.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Да на бугарски телевизии дават многу интересни емисии кои сум сигурен дека ке ви допагат , но сите знаем дека сте предубедени и нема да гледате не зашто са лоши или слаби , а зашто са бугарски. ја често гледам македонски телевизии , но не верувам дека вие ке пројавите интерес кам бугарски , но се надевам дека се некогаш ке го преодолеете таја омраза кон нас.
Напротив, јас секогаш кога одам во Струмица гледам БТВ и стварно се нервирам што во Скопје има само балканика и планета од бугарските. Сепак треба да знам што ми мисли непријателот нели?

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
WW А кај ти е ММ? навремето беше класа телевизија, додеа не ја комецијализираа со музиката шо ја пуштаат ама бар за мене е една од подобрите бугарски телевизии.

Може да наведеш линкови за гледање преку интернет, па да видиме и ние нешто.
Бугаринот шо не учеше дека требало да глеаме БГ телевизии не го бива и линк да остаи па мора ние да ги дорекламираме бугарските телевизии. Види тука http://www.live-tv-radio.com/tv/bulgaria.shtml или http://delicast.com/tv/Bulgaria/BGTV

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.001
Поени од реакции
1.305
Е гледаш dido1302, имаш предубедувања кои не ти држат. Ако се добри, ако не задираат во оние политики...зошто да не ги гледам. Како што не секој бугарин, србин или друг сосед ми мисли лошо или не ме признава како таков со сопствени одлики (од историја, црква, јазик...), така и јас не секому му мислам лошо...се додека не почне да чепка во она што е мое, е ок.
А тоа најмалку има врска со телевизиите кои се од неполитички карактер.
Потпис, нема повеќе што да се кажува.

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
ја не разбирам коj е тоа кој не ви признава. На бугарски теливизии почти никаде не се споменава ништо лошо за македонци. Ако се говори се говори за нашите југозападни соседи и никоj не ви негира секи казва Македонците и така натаму. Тоа е ваш предразсудок дека во сека емисиjа сборуваме за вас. Нема такова нешто.Ако се говори нешто за вас то е дека сакаме да спрете да ни мразите за некакави измислени политичарски глупости. И много се чудја като сте посебен народ от с'рбите каква е таjа голема лјубов. Да учествувате во срапски с'рвајв'р или Биг Бр'д'р. Нали и те ви негират ? Ама тука навлизаме во еден политички спор во коj непрекаснато без да сакаме навлизаме. Зашто колкото сте близки етнички со с'рбите , толко сте и со нас. Носталгиjа по југославија ли е ова ? Не сакам да се карам со некого просто ми е чудно дека некоj сака да се мразиме и каj нас и каj вас ама при вас е со по- голем успех.

Обратите внимание на некоj добар даржавен канал како БТВ или НОВА например и слушајте колко се говори негативно за вас. Почти ништо не се спомунува от кое да вадите заклјучоци дека не ви признаваме. А вие за нас сборувате много по- негативно. ја сум обратил внимание на една тенденциjа во ваши новини и саjтове да се говори за Бугариjа или лошо или ништо. Например читам неколко ваши саjтови и видам само негативни новини за нас коj даже не са вопшто важни , а за сите добри нешта коj се случуват тука ништо. Отворите бугарски сајт и барајте лошо за Македониjа но официален а не некаков форум за плјуене. Ке се убедите дека каj вас има много повеке лошо за нас отколко у нас за вас.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
dido абе ај не продавај муда за бубрези сакал тој да сопреме да ги мразиме, а од бугарските ТВ-а никој не зборел лошо за Македонија. А Божо Димитров, а Слави Трифонов, а Росен Петров? Тие не зборат лошо? За Божо нема да пишам мислам сите знаеме шо трици изел и продужува да јаде ко министер, а за Слави би спомнал дека имаше период коа кажуваше најмалку 2-3 навредливи вицови за Македонците и не само вицови туку и вистински изблици на омраза и тоа нишо не е за тебе.

Еве ви побараа луѓето да дадете линк со стриим на Бг Тв-а и тоа не можете да го напраите, а за тоа кој кого мразел одма желни да зборите. Абе ајде

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
so pa me interesira za bugarski televizii i slicni :drk: koga i onaka ne mozeme da gi gledame
totalno promasena tema na pogresen sajt vo pogresna drzava:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom