Епа ќе се напрајш на три-и-пол бе
Ќе си ги земиш документите од технички (оние зелените со печат) ќе си земиш осигурање и пали дома
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
И вози ја.
Е сега, ако те застани полиција. Повели паше документи. Имам регистрација, имам осигурање е добро нема таблици ама шасијата е заведена. И да се случи нешто не дај Боже може лесно да се докажи дека е тоа возило
Џиш, така ја возев портокаловата буба една недела. Владе со црното пегличе исто. Ќе не застанеа. Бап папката со документите. Нема право да те казни.
Дупки во законот
)
2) Дали нема таблички или процедурата е проблем? Пример купвам кола од Скопје на СК таблици. Нели треба одјава и треба да ги предадеш таблиците во АМСМ (и притоа да ти извадат пробни, што ретко се случува). Е сега идам Битола и ќе ми речат „Е батка извини два месеци ќе чекаш?“. А што ако ми помини регистрацијата до тогаш?
))
Или пластичен пример. Буба на СК таблици регистрацијата му изминува на 5 август. Одам СК, ја купувам, ја одјавувам во МВР. Одам во АМСМ ги предавам таблиците. Се враќам Битола и одам Стрелиште и ми викаат „Извини батка 2 месеци чекање“?
))