Шопинг во Солун

Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.280
Kаков Солун само Шутка бе Така треба :zver: ја си купив фармерки за 500 денари ги носам 2 години веќе секој ден и најбољи ми се.... :pipi:
Па така...битно е ти, т.е. тој шо ги носи да е задоволен, да му стојат и да издржат подолго. А дал ми се чевлите од Нов Зеланд ил од Зимбабве исто ми е (и ми било)...јас сум јас. Не сум до толку да купувам скапа гардероба -ем да вредам помалце од неа ем да ја фрлам за пола година.

Ваше е правото кај сакате и што сакате (и ставот од скопиа сум)....али за финалните производи и шупите, малку безвезе размислувања кога и овде се има се -од пиле млеко и за сечиј џеб.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
попуст со ценкање во такви пума и најк, бенетон... продавници нема (барем во другите нормални држави), имаш фиксна цена.

Оф каква бофл роба има у Солун... влегуваш у продавница, икс ипсилон марка, македонки продавачки, македонка газдарица...од Македонија. Него нели нивната роба ја шиеја кај нас. И у Луксембург и у Данска ќе најдеш роба со наши ознаки шиена кај нас "у шупа". Ако имаш пари марки има сегде, ако немаш...исто онакво.

Вака...јас реков во малите продавнички. Не во Mediterranean Cosmos
Во Космос се продаваат само оригинали, не некои парчиња што би се нашле во Шутка. Таму нема ценкање. Никогаш нема ни да има. Фиксна цена, ако ти чини купии си ако не ај со здравје
Значи мислам...јасна бев. Купувам по малите продавнички само кога нешто стварно ќе ми фати око. Инаку нема ништо поубаво од квалитетно парче облека. Не зборам за цена, за квалитет

--- надополнето ---

Нешто како "undercover" а?Јас не би криел дека сум Македонец само за да купам поевтино нешто (не од патриотизам - од инат).А и стварно не ми е за верување дека нешто е поевтино во гејлада од Македонија.А и да е,кога ќе ставиш трошок за превоз,времето,маката.Незнам дали стварно некој оди за да купи нешто поевтино.Мислам повеќе е "чаталење" - без навреда (ништо лично).
Не, не
Не кријам дека сум од Македонија. Едноставно немам никаква потреба да се етикетирам додека некој не ме праша. Ако ме праша, тогаш добива одговор ..Од Македонија. Па ако сака Скопје нека биде. Не ми смета се додека ме третираат како клиент. Таму пред се сум турист и клиент. Значи одам на шопинг. Не за расправање на дипломатски срања.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Абе некој ѓе каже цени во Солун и што каде се купува или ќе ми солат памет тука филозофи и квазипатриоти? Мислам дај сватете дека не сте интересни, не ме боли што вие мислите, темава е шопинг во Солун. Го молам модераторот да ги избрише сите пораки што не се конкретно за шопингот во Солун бидејќи има луѓе тука што навистина ги интересира оваа тема.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Па шутка да купувате сте поголеми предавнии од сите, тие луѓе не плаќаат данок, ја оштетуваат државата, додека сите други ние плаќаме поштено данок на секој чекор.

H

HITCH

Гостин
Ајт лупнете ми уште 10 негативни, се додека не почувствувате ќе бидете против Грција и шопингот во Солун:tapp:
Па по три можам да ти давам на ден стрпи се малку :vozbud: Продолжи со навредување на Македонија, ќе те поцрвенувам до бескрај! Форумов е место за разменување на мислења! :smir:

На темава: Како ни дојде веста дека ѓупциве повлекуваат инвестиции кај нас?! Браво мацуфке, шибај пак доле! Како ѓупциве се гради држава, ама ти ни Зоки Поки не си ја прочитала за да можеш да сфатиш како функционира економијата! Претпоставувам дека твоите не се засегнати од одлукава на ѓупциве, ама тркалото се врти да знаеш! Појди на саем деновиве да видиш колку ни е осиромашен народот!

Па ретко ми викаат дека сум од Скопје...а тогаш кога ќе ми речат...им викам..
Да од Скопје сум, може сега попуст...
Тоа во оние малечки продавнички ...а во трговскиот ретко кој се занимава со такви работи. Барем мене не ми се случило. Најчесто шетам по продавници со 2 личности што знаат грчки и таму живеат, па јас си ќутам..може мислат дека и јас сум...нивна:toe:
Браво! Најчесто шетала со 2 личности :vozbud: Значи ако видите некоја девојка да шета со 2 личности и како се ценка, тоа е мацуфка! Без промашај.
Плус од Република Скопје била! :sakas_ust

Грција наредила тексилните компании да се повлечат од Македонија-Од Македонскиот кластер велат дека и ние треба да си го заштитиме призводството

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Па шутка да купувате сте поголеми предавнии од сите, тие луѓе не плаќаат данок, ја оштетуваат државата, додека сите други ние плаќаме поштено данок на секој чекор.
Тие во Солун не и плаќаат данок на Македонија ич исто. Тие Треба да го прават тоа на Грција ама ни тоа не го прават. 50% од Трговците во Солун затајуваат данок. И после зошто грција има толкава владин долг... 130% од БДП. :uvo: Затајувачи на данок треба да се...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Тие во Солун не и плаќаат данок на Македонија ич исто. Тие Треба да го прават тоа на Грција ама ни тоа не го прават. 50% од Трговците во Солун затајуваат данок. И после зошто грција има толкава владин долг... 130% од БДП. :uvo: Затајувачи на данок треба да се...
Ама тебе данокот ќе ти го вратат на граница. А шутка затајува данок и сам себе го убијал.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Па по три можам да ти давам на ден стрпи се малку :vozbud: Продолжи со навредување на Македонија, ќе те поцрвенувам до бескрај! Форумов е место за разменување на мислења! :smir:

На темава: Како ни дојде веста дека ѓупциве повлекуваат инвестиции кај нас?! Браво мацуфке, шибај пак доле! Како ѓупциве се гради држава, ама ти ни Зоки Поки не си ја прочитала за да можеш да сфатиш како функционира економијата! Претпоставувам дека твоите не се засегнати од одлукава на ѓупциве, ама тркалото се врти да знаеш! Појди на саем деновиве да видиш колку ни е осиромашен народот!

Браво! Најчесто шетала со 2 личности :vozbud: Значи ако видите некоја девојка да шета со 2 личности и како се ценка, тоа е мацуфка! Без промашај.
Плус од Република Скопје била! :sakas_ust

Грција наредила тексилните компании да се повлечат од Македонија-Од Македонскиот кластер велат дека и ние треба да си го заштитиме призводството
Не ми е воопшто јасно зошто си толку негативна по ова прашање. И секој ден по 3 пати да ме поцрвенуваш, баш ми е гајле. Тоа е одраз на твојот карактер, а не на мојата желба за фрлање пари кај соседот.
Не ни знам каде ја навредив Македонија?!? Ама да, јас сум слепец, а ти си премногу паметна, па почна да го читаш и тоа што не сум го напишала. А баш и знам дека форумов е за дискусија, а не за навреди:smir:
Ќе шетам и ќе трошам пари. Ми можеш нешто? Не! Моја одлука. И да, не сум засегната од тоа, ниту ме интересира како функционира економијата, а ти ако си некоја што ја боли таквата за екомонијата, ќе делеше бесплатни совети за тоа како да ја подобриме. Е сега не гледам како Зоки Поки улетува во муабетов(а бидејќи тврдиш дека не сум ја прочитала) ќе речам...Сигурно е некоја економска книга:nesvest: :toe:
И да, моите не се ни малку засегнати од тоа што на грците им забраниле да си ја пренесат робата во Грција.
Убаво им беше кога ги принудуваа текстилните работници да си ја дадат душата по 15 саати за 100 евра. Ефтина работна сила...хахаха...да бе! Ние сме криви што одиме на шопинг во ГР? Ма дај те молам. Ја осиромашуваме земјава со тоа? Да јас со моите 300 евра што ќе ги оставам и уште 3000 будали како мене. А кај живееш мила моја да те прашам...Не ли гледаш дека некој друг ни ја турка МК кој провалија со мноооогу покрупни пари? И да...ич не ми е гајле што не можат легално да си ја извезат робата. Сега ќе оди нелегално, па на Грција нема ни давачките да и ги платат.

А мацуфка шетала и ќе шета. Без разлика дали е тоа Солун или Атина. А дали била од Република Македонија или од Република Скопје, баш ја заболе. Ако одам во Јужно Арфиканската Република и им кажам дека сум од Македонија, баш се ќе им биде јасно. Кога и онака врска немаат каде е МК. Затоа и не ме навредува. Се додека ме третираат како човек.

И да, ако 3 другарки шетаат по Солун, Атина, Комотини или што ти ја знам каде...не значи дека е мацуфка и нејзините другарки

А ти HITCH и онака никогаш не си ни била во Грција. Што скокаш одма :lud:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
шо има врска тоа. и да ми даеш црвенко пак ке идам да купам од Космос :P

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Шопинг у Солун е закон. Не верував додека не отидов :)
Ми се чини тој ден се разбуди шмизлата во мене.

H

HITCH

Гостин
шо има врска тоа. и да ми даеш црвенко пак ке идам да купам од Космос :P
Бидејќи парите кои ги трошиш не си ги спечалил, туку арчиш пари на твоите родители, ТИ воопшто не си предмет на дискусија! Кога ќе научиш што значи парата тогаш ќе правиме муабет, ти сега уште се занимаваш со пелени! Почни да работиш и дојди да помуабетиме за екомонија, кај тебе сеуште е лежи лебу да те јадам. Сурова е реалноста! :toe:

--- надополнето ---

Не ми е воопшто јасно зошто си толку негативна по ова прашање. И секој ден по 3 пати да ме поцрвенуваш, баш ми е гајле. Тоа е одраз на твојот карактер, а не на мојата желба за фрлање пари кај соседот.
Не ни знам каде ја навредив Македонија?!? Ама да, јас сум слепец, а ти си премногу паметна, па почна да го читаш и тоа што не сум го напишала. А баш и знам дека форумов е за дискусија, а не за навреди:smir:
Ќе шетам и ќе трошам пари. Ми можеш нешто? Не! Моја одлука. И да, не сум засегната од тоа, ниту ме интересира како функционира економијата, а ти ако си некоја што ја боли таквата за екомонијата, ќе делеше бесплатни совети за тоа како да ја подобриме. Е сега не гледам како Зоки Поки улетува во муабетов(а бидејќи тврдиш дека не сум ја прочитала) ќе речам...Сигурно е некоја економска книга:nesvest: :toe:
И да, моите не се ни малку засегнати од тоа што на грците им забраниле да си ја пренесат робата во Грција.
Убаво им беше кога ги принудуваа текстилните работници да си ја дадат душата по 15 саати за 100 евра. Ефтина работна сила...хахаха...да бе! Ние сме криви што одиме на шопинг во ГР? Ма дај те молам. Ја осиромашуваме земјава со тоа? Да јас со моите 300 евра што ќе ги оставам и уште 3000 будали како мене. А кај живееш мила моја да те прашам...Не ли гледаш дека некој друг ни ја турка МК кој провалија со мноооогу покрупни пари? И да...ич не ми е гајле што не можат легално да си ја извезат робата. Сега ќе оди нелегално, па на Грција нема ни давачките да и ги платат.

А мацуфка шетала и ќе шета. Без разлика дали е тоа Солун или Атина. А дали била од Република Македонија или од Република Скопје, баш ја заболе. Ако одам во Јужно Арфиканската Република и им кажам дека сум од Македонија, баш се ќе им биде јасно. Кога и онака врска немаат каде е МК. Затоа и не ме навредува. Се додека ме третираат како човек.

И да, ако 3 другарки шетаат по Солун, Атина, Комотини или што ти ја знам каде...не значи дека е мацуфка и нејзините другарки

А ти HITCH и онака никогаш не си ни била во Грција. Што скокаш одма :lud:
Ете де, прочитај се!
Девојко,
Да јас со моите 300 евра што ќе ги оставам и уште 3000 будали како мене.
сама си кажа се`! Немам што да те доплонам.

Бога ми, опасна женска си била. Ти си прав пример за: „сам себе го убијал!“

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Бидејќи парите кои ги трошиш не си ги спечалил, туку арчиш пари на твоите родители, ТИ воопшто не си предмет на дискусија! Кога ќе научиш што значи парата тогаш ќе правиме муабет, ти сега уште се занимаваш со пелени! Почни да работиш и дојди да помуабетиме за екомонија, кај тебе сеуште е лежи лебу да те јадам. Сурова е реалноста! :toe:

--- надополнето ---

Ете де, прочитај се!
Девојко, сама си кажа се`! Немам што да те доплонам.

Бога ми, опасна женска си била. Ти си прав пример за: „сам себе го убијал!“
Не не не. Јас не ја навредив МК.
Со тоа што не ми смета како некој ме нарекол мене или државата во која што живеам, не ја навредувам ни Македонија ни никого.
Ама ретко кој може да го разбере тоа. Не е за некои луѓе во ограничени видици!

А за парите...никој не рече дека не заработувам. Не ме знаеш и не можеш ни да кажеш што и како правам. Ете затоа...затоа што живееме со претпоставки...затоа вака ни оди!

H

HITCH

Гостин
Со тоа што не ми смета како некој ме нарекол мене или државата во која што живеам, не ја навредувам ни Македонија ни никого.

А за парите...никој не рече дека не заработувам. Не ме знаеш и не можеш ни да кажеш што и како правам. Ете затоа...затоа што живееме со претпоставки...затоа вака ни оди!
Читај ги цитатите посебно. Не се однесува се` на тебе, не си само ти на форумов!
Не се прави голем космополит, очигледно е дека тоа не ти е позната територија!
Да се вратам на темава: (ова се однесува на оние кои сеуште земаат пари од мама и тато)
Вашиот шоп, шоп, шопингот во Солун е смешна работа за мене. Одите таму за да купите нешто квалитетно, ама вас не ви е познато дека квалитетот е скапа работа! Не е се` оригинал и не е се` квалитет што ќе купите таму. Мене искрено, ме чуди вашиот мазохизам. Се пикаш некаде кај што не те сакаат, а за да не си создадеш уште поголеми комплекси и фрустрации, глумиш космополитски дух и тврдиш дека тебе не те интересира како ти се обраќаат (не е важно кое погрдно име го користат) и не ти е гајле за нашата економија (нешто кое е многу важно за целото општество!), се` со цел да бидеш фенси во очите на другите. Од каде толкав мазохизам? Од каде ви е таа фрустрација и толку многу комплекси? Целта ви е да бидете подобро облечени од другите?
Облеката не го прави човекот, ниту „философските“ книги од „мудрецот“ Паоло Коелјо! Сите го проценуваат твојот (не) карактер, а не парталчињата кои ги носиме на себе. Целта на облеката е да те заштити од надворешни влијанија, а не да те направи човек! Нејсе, некои работи за младината се премногу тешки да ги сфати, ама искрено се надевам дека брзо ќе се свести. Додека младината ни се свести, ние ќе читаме се` и сешто по форумиве! :tv:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434

Па така кажи си ,луѓето прсти искршија да кажат што го напиша ,ти си профилот .....
Ајде опашај се да не се растечеш ке треба во кофа да те собираат....

Kajgana Shop

На врв Bottom