Шопинг во Солун

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кај мене во зграда, освен сметка, со сандаче НИШТО друго не стигнува. Значи не преувеличувам, НИШТО. Една честитка за Нова година нема шанси да добиеш. Еве три месеца чекам ВИСА картичка од Стопанска банка, ми нема стигнато.
Епа тогаш пожали се до стопанска банка тогаш, што знам, од спортските продавници што си ја купувам јас опремата се обврзуваат дека пратката ќе стигне до мене ама никогаш не се случило да не стигне :smir:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Што сте се запнале со тој патриотизам, не ми е јасно шо патриоти ќе беа макеоднциве, и како шо глеам за да си патриот треба:

-Фејсбук Профил
-Јутуб Профил
-Зачленет на неколку форуми
-Аватари од аце и знаме македонско

И нормално македонски ген, за плукање и јадење гомна за СЕ живо и диво, голема количина на љубомора и воедно добар речник на пцовки и навредливи зборови кон останатите нации.

Нормално, кога ќе излезеш на улица, не мораш да бидеш истиот,т.е не си, само на фејсбук патриотизмот е оригинален.

Сум одел во грција не на шопинг пошто е поскапо али сум купувал по некоја раб. од мој аспект кој како има пари нека си ги троши.
Ништо од профилите ,автарот со Аце го нема ниту знаме.Нема неколку форуми ,само на кајгана сум.Љубоморен на што ? .Претежно носам гардероба од Хенес а да плукнам од балкон ке стрефам некој од Икеа ,ама ми фали генот за плукање ,а гомна јадам само од пчела.
Не идам по партиски митинзи и не се самозадоволувам на споменици,ама ако ми стапне некој на дедовина го пукам на прва мајка.
И сега што правиме ???
Поред тоа што циганите немаат што да понудат подобро кога е во прашање квалитетот ,другата страна се вика критично ниво на морал и самопочитување.
Кога веке спомна за македонски ген ,зашто испушти да кажеш за искомплексирани амеби кои купуваат од Солун гардероба за да си го лечат комплексот на ниска вредност ?????

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
О, не! Стопанска банка? Виса од Стопанска банка??? Уште и Џену да каже дека картичката за интернет шоп-шопинг и е од Стопанска банка, ќе стаиме капаче на темава! Хе!
Сврши од узбуѓење, признај.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што сте се запнале со тој патриотизам, не ми е јасно шо патриоти ќе беа макеоднциве, и како шо глеам за да си патриот треба:

-Фејсбук Профил
-Јутуб Профил
-Зачленет на неколку форуми
-Аватари од аце и знаме македонско

И нормално македонски ген, за плукање и јадење гомна за СЕ живо и диво, голема количина на љубомора и воедно добар речник на пцовки и навредливи зборови кон останатите нации.

Нормално, кога ќе излезеш на улица, не мораш да бидеш истиот,т.е не си, само на фејсбук патриотизмот е оригинален.

Сум одел во грција не на шопинг пошто е поскапо али сум купувал по некоја раб. од мој аспект кој како има пари нека си ги троши.
Зарем не си сфатил досега дека најголемите Македонски патриоти не живеат во Македонија?
Кој е во Америка,кој во Германија,кој во Тунгузија...тие се знаат запомни што овде ни се дешава.Кој на гравче гледа,кој на Сител,кој на Македонско радио,чат пат некој и на јогурт.Остај не нас безрбетниците ние сме затупавени,неписмени и неизживеани.Затоа сме во 19 век и сите нас магии ни прават,нели гледаш за едно име 20 години се влечкаме по Нато и Еу иначе ние сме супериорна држава со највисок животен стандард,економијата ни цути,за политиката муабет да не правам.Ама проклети грчишта они за се се криви! Да не беа они сега Монте Карло ќе бевме на Балканот.
Ситни души мора нешто да мрчат....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.280
Космос се наоѓа на патот за на кај аеродромот Маkedonia
Ова е јако у п.м. аеродром Македонија кај Солун :)

Малку вон тема, согласно погорните муабети
Македонија е увозно зависна земја.За да произведе една пиперка,она увезува ѓубриво.До тој степен сме зависни што увезуваме шеќер,сол,пченица,материјал за текстил,итн.И она што го гледате како финален,смоките во Витаминка пример секој елемент е увезен.Тоа е малата слика.

Леандра, имавме и ѓубриво за пиперките, велешко...ама дојде некој и ни го зема :) имавме многу нешта.
Еве добар, јак патриот со рбет.

На темата, дали и што нема во Македонија или во Скопје по што се оди на купување во Солун? Или има и кај нас ама цените се повисоки? Ако не е до цена или марка дали е до квалитетот на робата...​

H

HITCH

Гостин
Зарем не си сфатил досега дека најголемите Македонски патриоти не живеат во Македонија?
Кој е во Америка,кој во Германија,кој во Тунгузија...тие се знаат запомни што овде ни се дешава.Кој на гравче гледа,кој на Сител,кој на Македонско радио,чат пат некој и на јогурт.Остај не нас безрбетниците ние сме затупавени,неписмени и неизживеани.Затоа сме во 19 век и сите нас магии ни прават,нели гледаш за едно име 20 години се влечкаме по Нато и Еу иначе ние сме супериорна држава со највисок животен стандард,економијата ни цути,за политиката муабет да не правам.Ама проклети грчишта они за се се криви! Да не беа они сега Монте Карло ќе бевме на Балканот.
Ситни души мора нешто да мрчат....

Извини, ако може болдовите да ми ги објасниш! Не те сфатив добро!

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ела ,ела Славобугаросрпчиња ,ефтино гардероба ,ористе ајдеее ,пили,пили,пили....:pos:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Јас никогаш не сум отишол на шопинг во Солун во мојот живот. Од следните причини-
1. Несакам шопинг во принцип
2. Не ми значи ништо гардеробата.
3. Другите работи кој би ми требале се многу малку поефтино во МК така да не се исплати. Инаку во последно време мојот `шопинг` го права во Кина. Т.е. преку е-беј. Редовно си купувам многу етини работи од еден продавач од Шангај. Се чека 20-30 дена ама цената и квалитето се неверојатно поволни.

Во Солун последен пат бев со 2003 на една Европска конференција т.е. службено ОК е градот малку премногу гужва и хаос за мој вкус ама има интересни работи да се видат.
На одмор последен пат во Грција бев во 1990 пред падот на комунистичката диктатура во Југославија. Сега на летување ретко одам во основа несакам плажа и море. Но, секој 2-3 години знам отидам пред се во Турција и Египет. Во Грција не одам бидејќи треба со Бус да одам што мразам и не ми се најпријатни домаќините така да нема толку да уживам како на друго место. А цената/квалитет соодносот не е премногу подобар од друго место иако поволен ако не и најповолен за летување.

Што се однесува на другите луѓе мене не ми смета ако некој оди на `шопинг` во Солун или Летување во Грција. Нивна работа ако им се испалти и уживаат во тоа нема што јас тука да ги `осудувам`.

Инаку....Слушам возот ќе го укинеле за Солун што е срање :-( Ај може ова е шанса за МЖ да направи нешто. Ако уопште знаат што се возови Државните Гниди кој изграваат Железница.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Пр:

Ако земам плата 150 евра ( зборам за во Тетово) годишно тоа се 1800 евра.

Која математика јас да ја направам после платени сметки, после купената храна за на крајот да можам да отидам во Адидас, Најк... Пума.... м?

Немам ни тато ни мама да ме хранат, немам ни вујче ни стрина, онаке дедо од село да ми прати 5кила месо и чат пат јајца за доручек.

Колку како мене ги има што мораат да се снаоѓаат самите? Па чек не сум само јас имам и браќа и сестри, кој е болен кој плаче за пелени кој бара пари за во школо....

Како може со 500 евра месечно едно семејство може да помине месецот и на крај да тргне пари за одмор и некојси патики да си купат, кондури од јаки фирми?
- секој трга за одмор но не и за облека, зошто? - затоа што постојат поевтини продавници.

Но! Ете Солун отвори нови можности, овде нешто што би платил за 30 евра таму го добивам за 15... удрите математика на 10 купени работи испаѓаат дупло поевтини....

Епа така патриоти низаедни, ќе одам на одмор во Охрид но ќе пазарам во Солун, а тој што мисли дека е посилен на уста демек патриот бил, нека каже прво колку примања има, кој му се тато и мама, и што имот има па после нека сере по форумов дека оној што купува во странство не бил патриот. Но доколку толку многу го изнервирам може и ферка патриотска.

Добро беше од Турција да купуваме иако нечинеше робата?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Скај, Охрид е поскап од било кое место во Грција на лето. Јас никогаш не би одела во Охрид...барем не на повеќе од 2-3 дена

А за штопинг...зошто да купам од МК патики или било што, кога ем ќе ги платам 2 пати поскапо, ем ќе се прошетам само од дома до Центар....
Вака...Правец Солун..Ќе си купам се што ми треба. И волкот (јас) сит, и овците (парите) на број.
Ем ќе потрошам 2 пати помалку за истите работи, ем ќе се прошетам.....и ќе јадам гиро...!!! Поефтино и од скопското!

--- надополнето ---

:tapp::tapp::tapp::pos:
Гледам дека заработив и негативна репутација:bip:

А заборавив уште нешто да допишам...

Сепак чувството не може да се опише кога ќе заакаме навечер во некое ресторанче на вечера..со грчка музика (може и покрај вода) па ако не сме начекале место ....после вечерата шетање ....
Или рано наутро да одам 3 километри по тиропита, па да утепам пола саат - саат шетање по покрај брегот
И да се вратам полна со енергија. А што...сум потрошила некој денар за бензин (сместување имам обезбедено,па не плаќам)
Тие што не биле, не знаат што пропуштаат. Давајте ги парите тука на тие како Велија што затајуваат данок, носат неоригинална роба шиена (правена) во некое местенце, за плата од $50-$100, каде ги измачуваат до смрт за ние да ги платиме патиките тука 5000 ден.

Ајт лупнете ми уште 10 негативни, се додека не почувствувате ќе бидете против Грција и шопингот во Солун:tapp:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ајт лупнете ми уште 10 негативни, се додека не почувствувате ќе бидете против Грција и шопингот во Солун:tapp:
и те како македонските текстилци ќе го почуствуваат ова - ти неможеш ни да замислиш
од Нова година ниту македонските ниту грчките компании во Македонија нема да смеат да извезуваат кај јужниот сосед. Тоа ќе значи дека сите фирми кои имаат пренесено производствени активности во Македонија нема да може да ги оправдаат трошоците за производство. Оваа законска измена беше соопштена вчера од грчкиот министер за финансии кој решил Македонија да ја стави на црната листа на држави со кои министерството нема да соработува.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/biznis/makedonskite-tekstilci-na-crna-lista-vo-grcija

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
и те како македонските текстилци ќе го почуствуваат ова - ти неможеш ни да замислиш
од Нова година ниту македонските ниту грчките компании во Македонија нема да смеат да извезуваат кај јужниот сосед. Тоа ќе значи дека сите фирми кои имаат пренесено производствени активности во Македонија нема да може да ги оправдаат трошоците за производство. Оваа законска измена беше соопштена вчера од грчкиот министер за финансии кој решил Македонија да ја стави на црната листа на држави со кои министерството нема да соработува.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/biznis/makedonskite-tekstilci-na-crna-lista-vo-grcija
Па нели вака им прават лошо на сопствените бизнисмени? Јас колку што знам ги има во голем број со фирми по јужна Македонија:toe:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Сепак чувството не може да се опише кога ќе заакаме навечер во некое ресторанче на вечера..со грчка музика (може и покрај вода) па ако не сме начекале место ....после вечерата шетање ....
Или рано наутро да одам 3 километри по тиропита, па да утепам пола саат - саат шетање по покрај брегот
И да се вратам полна со енергија. А што...сум потрошила некој денар за бензин (сместување имам обезбедено,па не плаќам)
Тие што не биле, не знаат што пропуштаат. Давајте ги парите тука на тие како Велија што затајуваат данок, носат неоригинална роба шиена (правена) во некое местенце, за плата од $50-$100, каде ги измачуваат до смрт за ние да ги платиме патиките тука 5000 ден.

Оргазам а? :icon_mrgr

Kajgana Shop

На врв Bottom