Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
А кога ќе ти кажат од Скопје дека си како реагираш?:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: I toa povekekraten:pos2:
А кога ќе ти кажат од Скопје дека си како реагираш?:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: I toa povekekraten:pos2:
Па и ти кажи им дека тие се од Атина бидете квит, да не ти стои на душа. Колку земате за срце, чоек се може да ти каже, ако се вреѓате од сите...Кај нас коа ќе купиш патики од Најк за 8000 кои се три сезони уназад, од кај ќе ти речат дека си, те ошишаа со пари и ти си македонија. Незнам како ќе реагираш.А кога ќе ти кажат од Скопје дека си како реагираш?
Па ретко ми викаат дека сум од Скопје...а тогаш кога ќе ми речат...им викам..А кога ќе ти кажат од Скопје дека си како реагираш?
Да бе, нели, сите Грци исти се така?А кога ќе ти кажат од Скопје дека си како реагираш?
Продавачите ќе ти се скинат од смеа ко ќе си заминиш,ќе речат се најде некоја будала да ги купи патикивеКај нас коа ќе купиш патики од Најк за 8000 кои се три сезони уназад, од кај ќе ти речат дека си, те ошишаа со пари и ти си македонија. Незнам како ќе реагираш.
Да бе, нели, сите Грци исти се така?
Ајде, како не учеа во школо...и после они биле испрани во мозок. Темава е тажна, едниве имаат потреба да се докажуваат дека се патриоти, другиве имаат потреба да се оправдаат дека уствари боље што купуваат во Солун, услуга прават на Македонија.
Кога и двете страни ќе сфатат дека немаат потреба ништо да си докажуваат едни на други, а и сами на себе, светот ќе стане подобро место и ќе избегаме од овој глуп балкански менталитет. Ама кој сум јас да фантазирам...
Абе не дека сум патриот и дека би направил нешто за земјава, али па не лижам газови...Би го дала вака убаво гзот на газдата за попуст??Па ретко ми викаат дека сум од Скопје...а тогаш кога ќе ми речат...им викам..
Да од Скопје сум, може сега попуст...
Тоа во оние малечки продавнички ...а во трговскиот ретко кој се занимава со такви работи. Барем мене не ми се случило. Најчесто шетам по продавници со 2 личности што знаат грчки и таму живеат, па јас си ќутам..може мислат дека и јас сум...нивна
Со една разлика...газот не го давам, туку тешко заработените пари. Зошто да ги дадам тука сите пари, кога може таму пола...па сега нека си најде тој некој гз....за рентањеАбе не дека сум патриот и дека би направил нешто за земјава, али па не лижам газови...Би го дала вака убаво гзот на газдата за попуст??
И сеа шмизличке...Што си купи од Тејсалноникки со шо ќе се пофалеш?Со една разлика...газот не го давам, туку тешко заработените пари. Зошто да ги дадам тука сите пари, кога може таму пола...па сега нека си најде тој некој гз....за рентање
Шутка му е мајката бе бацеУ Автокоманда најдов патики Адидас во една продавничка за 2100 кои во Адидас во ГТЦ беа 5700. Ама јебига, не шетате низ продавнички низ населби, може битно ви е да ве видат низ ГТЦ, Рамстор како купувате. :Р Едно нешто на мене освен патиките Саломон немам купено од трговскиве зашо знам дека цените им се пренапукани. Jaсно ми е тоа ко ден. Прошетајте малце низ помалите продавници, за ич пари ќе најдете убава облека. Ама ако сакате маркички да си носите, тоа е веќе друго. Ја од принцип не идам у таа циганска земја и тоа е тоа.
Но не ви реков нигде не идете, правете што сакате ваши се парите. Ама не убедувајте други дека тука е тапа, не секој е болен по марки.
Ама бедно звучи бе Џену тоа Автокоманда...Чаир, Мавровка... Вака е позвучно -шопинг. Не моеш да кажеш шопинг на битпазарУ Автокоманда најдов патики Адидас во една продавничка за 2100 кои во Адидас во ГТЦ беа 5700. Ама јебига, не шетате низ продавнички низ населби, може битно ви е да ве видат низ ГТЦ, Рамстор како купувате. :Р Едно нешто на мене освен патиките Саломон немам купено од трговскиве зашо знам дека цените им се пренапукани. Jaсно ми е тоа ко ден. Прошетајте малце низ помалите продавници, за ич пари ќе најдете убава облека. Ама ако сакате маркички да си носите, тоа е веќе друго. Ја од принцип не идам у таа циганска земја и тоа е тоа.
Но не ви реков нигде не идете, правете што сакате ваши се парите. Ама не убедувајте други дека тука е тапа, не секој е болен по марки.
попуст со ценкање во такви пума и најк, бенетон... продавници нема (барем во другите нормални држави), имаш фиксна цена.Да од Скопје сум, може сега попуст...
Оф каква бофл роба има у Солун... влегуваш у продавница, икс ипсилон марка, македонки продавачки, македонка газдарица...од Македонија. Него нели нивната роба ја шиеја кај нас. И у Луксембург и у Данска ќе најдеш роба со наши ознаки шиена кај нас "у шупа". Ако имаш пари марки има сегде, ако немаш...исто онакво.Тие што не биле, не знаат што пропуштаат. Давајте ги парите тука на тие како Велија што затајуваат данок, носат неоригинална роба шиена (правена) во некое местенце, за плата од $50-$100, каде ги измачуваат до смрт за ние да ги платиме патиките тука 5000 ден.
Нешто како "undercover" а?Јас не би криел дека сум Македонец само за да купам поевтино нешто (не од патриотизам - од инат).А и стварно не ми е за верување дека нешто е поевтино во гејлада од Македонија.А и да е,кога ќе ставиш трошок за превоз,времето,маката.Незнам дали стварно некој оди за да купи нешто поевтино.Мислам повеќе е "чаталење" - без навреда (ништо лично).Па ретко ми викаат дека сум од Скопје...а тогаш кога ќе ми речат...им викам..
Да од Скопје сум, може сега попуст...
Тоа во оние малечки продавнички ...а во трговскиот ретко кој се занимава со такви работи. Барем мене не ми се случило. Најчесто шетам по продавници со 2 личности што знаат грчки и таму живеат, па јас си ќутам..може мислат дека и јас сум...нивна