Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Читај ги цитатите посебно. Не се однесува се` на тебе, не си само ти на форумов!
Не се прави голем космополит, очигледно е дека тоа не ти е позната територија!
Да се вратам на темава: (ова се однесува на оние кои сеуште земаат пари од мама и тато)
Вашиот шоп, шоп, шопингот во Солун е смешна работа за мене. Одите таму за да купите нешто квалитетно, ама вас не ви е познато дека квалитетот е скапа работа! Не е се` оригинал и не е се` квалитет што ќе купите таму. Мене искрено, ме чуди вашиот мазохизам. Се пикаш некаде кај што не те сакаат, а за да не си создадеш уште поголеми комплекси и фрустрации, глумиш космополитски дух и тврдиш дека тебе не те интересира како ти се обраќаат (не е важно кое погрдно име го користат) и не ти е гајле за нашата економија (нешто кое е многу важно за целото општество!), се` со цел да бидеш фенси во очите на другите. Од каде толкав мазохизам? Од каде ви е таа фрустрација и толку многу комплекси? Целта ви е да бидете подобро облечени од другите?
Облеката не го прави човекот, ниту „философските“ книги од „мудрецот“ Паоло Коелјо! Сите го проценуваат твојот (не) карактер, а не парталчињата кои ги носиме на себе. Целта на облеката е да те заштити од надворешни влијанија, а не да те направи човек! Нејсе, некои работи за младината се премногу тешки да ги сфати, ама искрено се надевам дека брзо ќе се свести. Додека младината ни се свести, ние ќе читаме се` и сешто по форумиве! :tv:
Околните скопски населби и помалите градови низ Македонија, посебно источна.Купувам и од Скопје, на пример, кондури секогаш од тука си купувам. И тоа од Пеко, Саломон, и бројните други "македонски" марки кои се продаваат.
Каде во Скопје ќе купам маица која нема да избледи после три перења за 300-400 денари?
пазарат во Битола (покрај фризерски и дентал услуги...затоа пак замолувам за една обична кратка споредба и ме интересира од погоре кажаното дали е причина поефтиното кај нив или поголемиот асортиман?БиБиСи: Се ценкаат ли, се жалат дека овде е поскапо или се фалат ли дека е поефтино?
„Тука за нив е ефтино, дури и се чудат, а сепак се ценкаат.“
Потеклото на робата од конец до џемпер, фармерка едино не е дискутабилно можда у Кина или слична голема држава. Па и таму...не знам дали...сигурно треба друга тема за вакво нешто, но џемперите во грција се праат од грчки овци? маиците од грчки памук?во Македонија НЕМА македонски готови производи, изработени од македонски материјали, македонски работници во македонска фабрика за газда Македонец. Така што, како и да се свртиме, што и да купиме, ние придонесуваме за нечија туѓа економија, не за нашата.
Каква е бе таа борба за опстанок шо ја спомнуват сите ќе дојде викенд...петок сабота нема место у ниедна кафана!Мене ми е блиску исто колку до Скопје...денес на луѓето преку кур му е кој како ќе се вика,луѓето денес се борат за опстанок.НЕ ми се верва дека истите срања што ги продаваат во СК и БТ се 40% пониски во солун
И незнам оти скокат патриотиве тука кога солун е наш хахах..тие се најголемите предавници
Каква е бе таа борба за опстанок шо ја спомнуват сите ќе дојде викенд...петок сабота нема место у ниедна кафана!
Се е резервирано пари летат а пари нема??![]()
Во сабота прв пат одам во Солун за шопинг, па би сакала да ми препорачате бутици(освен Зара, Бершка, Страдивариус и Манго) каде има добра облека , се разбира по прифатливи цени. Поздрав![]()
Во сите големи градови Солун, Софија, Беглрад, Тирана, а во развиените држави во секој град се оди на шопингт за наш стандард во Октомври за летна гардероба, а во Фебруари за зимска гардероба.
Ќе најдеш брендирани парчиња за смешна цена , Армани, Гучи, Долче&Габана, Пако Рабане, за 2 ЕУР за 10-ЕУР маички , сукничиња, ташни, се од гардероба и аксесорис. Ако сакаш баш да си поминеш добро и лудо скокни до Франкфурт и Рим, има кошеви и хангари гардероба на распродажба вон сезона што нема да ја видиш по нашите продавници уште 50 години. Во Солун, Софија и Белград имаш кинески пазари на кои не е се ѓубре, туку напротив има многу што да одбереш. А и да се загинеш.
Точно е дека немаат некои за јадење, но за ова дајте друга тема. Девојчето сака да си купува гардероба. И за плоитика бистрење си има теми.
Јасна, значи никој нема проблем со оние кои ги заработуваат парите, ние овде имаме недоразбирање со оние кои не заработуваат пари а трошат! :smir:
п.с. Јасне душо, кој е ПаБло КоеЉо? Мислиш на големиот „философ“ Паоло КоеЛЈо?!![]()
Во сабота прв пат одам во Солун за шопинг, па би сакала да ми препорачате бутици(освен Зара, Бершка, Страдивариус и Манго) каде има добра облека , се разбира по прифатливи цени. Поздрав![]()
Фала што ме построи- страв од лимитација на рејтинг? ('HITCH, H=B)
Не заработува а троши??? БООООМ Такви не постојат. Сите кои трошат „заработиле“ - ништо не е без заслуга. За тоа беше темата?
А за Пабло, го читам во оригинал, па кирилицата си ја употребувам кога сум во Македонија.
(Ах, кирилицата колку им ги помати сметките и на странски и на домашни терени, ама ова во историја ќе го ПАБЛОСУВАМЕ)
Во прашината се дави само тој што ја крева. Другите ќе ти ги лижат стапалките по асфалтот кога ти со самата себе ќе си задоволна.![]()
Абе некој ѓе каже цени во Солун и што каде се купува или ќе ми солат памет тука филозофи и квазипатриоти? Мислам дај сватете дека не сте интересни, не ме боли што вие мислите, темава е шопинг во Солун. Го молам модераторот да ги избрише сите пораки што не се конкретно за шопингот во Солун бидејќи има луѓе тука што навистина ги интересира оваа тема.