Фан Клуб: Шалке 04

M

Mario Gómez

Гостин
На интервју за билд, Гроскројц.

Dortmund's Kevin Großkreutz:

Question: "Did you watch the Schalke match against Inter?"
Answer: "My TV didn't work that day"
Question: "Did you hear the result?"
Answer: "I heard Inter were really bad"

Шо ти е ривалство. :pos:

Сепак нема многу да ви е криво годинава шо Дортмунд ќе станат германски шампиони, и вие ќе се пофалите со нешто. :)

P

PoisonLady

Гостин
Мојата поддршка вечерва иде пак за Шалке :)
И после во полуфинале пак ќе иде за Шалке... и така до титула :pos:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
И мојата поддршка е вечер за Шалке, во полуфинале за жал ке мора да навивам и за Шалке и за Манчестер кој победи победи ќе се радувам :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
105
Поени од реакции
91
Ако може некој од комитите да ми одговори на што се должи братството со УГЕ Шалке.
Обично збратимени се ултраси на тимови кои имаат или иста боја на дресови, или кој имаат некој заеднички непријател - ривал или некаква поврзаност на градовите или државите.
???

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
1:44
Дечкото е со Вардар дрес. :)
Ова иначе е преработка на химната на Комити.
Браво за УГЕ !
Јас мислам дека не е тој со дрес на Вардар ... Бтв ај дај линк од химната на Вардар да ги споредам да видам дали се исти песните ...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Јас мислам дека не е тој со дрес на Вардар ... Бтв ај дај линк од химната на Вардар да ги споредам да видам дали се исти песните ...
Абе сеа не ми кажувај ко да незнам ја. Дечкото е у дресовите Комити што ги пуштија у продажба сезонава.
Од 0-46 е првата строфа. Ритамот е ист, за текстот незнам пошо труп сум германски :pos:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Абе сеа не ми кажувај ко да незнам ја. Дечкото е у дресовите Комити што ги пуштија у продажба сезонава.
Од 0-46 е првата строфа. Ритамот е ист, за текстот незнам пошо труп сум германски :pos:
Aбе иста е само што е препеана на Германски и место Вардар викаат Шалке ... Така да знаеме што пејат хахахаха

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Ако може некој од комитите да ми одговори на што се должи братството со УГЕ Шалке.
Обично збратимени се ултраси на тимови кои имаат или иста боја на дресови, или кој имаат некој заеднички непријател - ривал или некаква поврзаност на градовите или државите.
???
Од многу работи. Пред се кога гостуваа тука пред 6 години. Дружба имаше голема неколку пати дојдоа кај нас, исто и ние. Лани да не беа они Вардар немаше да биде прва лига или не се знаеше дали ќе постојат и сеуште помагаат.

--- надополнето ---

Ееееее што фан ќе беше ти? Ц ц ц...
Колку го имам гледано Шалке толку и Манчестер. За Шалке сум можеби 6-7 години, а за Манчестер ехеее од 5 години фудбал коа почнав да гледам. :)

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
РРРРРРААААААУУУУУУУЛЛЛЛЛЛЛЛЛ Е НАЈДОБРИОТ НАПАЃАЧ ШТО Е ИГРАЛ У ЛИГА НА ШАМПИОНИ :vozbud:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Kennst Du den Mythos vom Schalker Markt,
die Geschichte die dort begann,
der FC Schalke wurde Legende,
eine Liebe die niemals endet...
Ooooohhhhh ooooohhhhh oooooohhhh oooooohhhh..... SCHALKE ♥ !!

Kajgana Shop

На врв Bottom