Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Шала на страна, Ред Бул е прилично млад тим, околу 5 години е во F1 така да и овај нивни успех е огромен. Погледни ги Форс Индија, Саубер и компанија, пол позиција немаат видено никогаш, а се со каде каде поголем стаж во Ф1. Времето на Ред Бул допрва доаѓа.

Ако збориме за стаж тогаш Браун ГП каде каде е подобар од ред бул а и некако ич не се константни ред бул земајки ја во предвид и минатата сезона.

Ај ако сакате пишете кој на кое место заврши

Ај ако сакате пишете кој на кое место заврши

http://www.formula1.com/results/season/2010/825/6711/ :helou:

Многу јака трка. Возбудлива од самиот почеток до претпоследниот круг. Цело време имаше некој што се обидува да помине некој друг, многу често и успеваа...плус неколку судири, неколку излетувања, пролизгувања, влегување и по 2 пати во боксот, за разлика од првата трка. Се на се, одамна немало вака возбудлива трка. Очигледно, новите правила не пречат за да има возбуда во трките.:tv:

Хамилтон сигурно имаше некој проблем со деградација на гумите при крајот по две секунди му намалуваше на алонсо за потоа кога се залепи да неможе да изврши напад а требаше како воз бандера да го помине :vozbud: .
И едно прашање до тие што мрчеа дека не го бива Алонсо дали го имат истот мислење сеуште ???

Едноставно го мразам, никогаш нема да им простам на Ферари што го донесоа. И самиот се увери каков педер (кретен, како сакаш кажи) е. Ко му кажаа дека Хамилтон се доближува до него, "I don't want you to tell me". Каква е таа препотентност?!? Шумахер беше Бог и батина во Ферари па не си го дозволуваше тоа. Не сакаш да знаеш, се курчиш? Има решение, повели отказот! ММЕ!

Инаку, не ја изгледав цела трка, почнав на 11-тина круга пред крајот. Можам само да кажам Вебер мајсторе :back::vozbud: (Ова не ради тоа што Хамилтон не го скина Алонсо, туку ради тоа што ако го скинеше, Маса нема издржливост, одма ќе му ја скршеше кичмата :D).

Едноставно го мразам, никогаш нема да им простам на Ферари што го донесоа. И самиот се увери каков педер (кретен, како сакаш кажи) е. Ко му кажаа дека Хамилтон се доближува до него, "I don't want you to tell me". Каква е таа препотентност?!? Шумахер беше Бог и батина во Ферари па не си го дозволуваше тоа. Не сакаш да знаеш, се курчиш? Има решение, повели отказот! ММЕ!

Инаку, не ја изгледав цела трка, почнав на 11-тина круга пред крајот. Можам само да кажам Вебер мајсторе :back::vozbud: (Ова не ради тоа што Хамилтон не го скина Алонсо, туку ради тоа што ако го скинеше, Маса нема издржливост, одма ќе му ја скршеше кичмата :D).

А си седнал ли во тркачка кола само да ја возиш на лимит 10 круга да осетиш што ти се дешава и уште гледаш дека те стига некој во тие моменти ти треба сета концетрација а некој да ти збори е многу лошо. И не гледам што има лошо да се каже дека нејкеш повеќе да знаеш за разликата само нема време да кажува реферати туку кратко и јасно. Ако не си знаел до сега возачите разговараат цело време со тимовите само во етер се даваат најзанимливите работи :smir:

А еве на сто налетав на нет па ти одлучи кој е педерот :toe:

Lewis Hamilton je za moment izgubio živce na kraju utrke u Australiji, kada je putem radio veze počeo psovati. Naravno, sve radio veze se kontrolišu prije emitovanja u prijenos, tako da Hamiltonovo psovanje nije došlo do gledalaca pred malim ekranima.
Nakon utrke, Hamilton je bio vrlo uznemiran i nervozan. Ne samo zbog Webbera koji se zakucao u njega u zadnjem krugu, nego zbog toga što je McLaren za Hamiltona odabrao lošiju strategiju.
Button je rano otišao u boks, Martin Whitmarsh je izjavio da je to bila odluka samog Buttona, i da se odlučio kockati, ali da mu se to isplatilo. Za razliku od Buttona, koji je sam odlučio kada da ide u boks, svoju strategiju je Hamilton prepustio timu. Ispostavilo se kao loša odluka.

Џенсон Батон, браво мајсторе :D Прва победа, се надевам ќе се множат :back:

Те боли дека Алонсо од 18 заврши 4-ти а :vozbud:!

Ако збориме за стаж тогаш Браун ГП каде каде е подобар од ред бул а и некако ич не се константни ред бул земајки ја во предвид и минатата сезона.
Да, ама сети се кој е Рос Браун...

Патем, Хамилтон се заеба со тоа што тој беше единствен со Шумахер со 2 пит стопа. Сите останати поминаа со еден. Од Мекларен се надеваа дека и сите останати ќе направат уште по едно застанување, ама кога се тргнува со полн резервоар гориво не се знае како ќе држат гумите. Патем, има инфо некој дали уште важи глупото правило што ги обврзуваше возачите на сува трка да возат со еден пар меки и еден пар тврди гуми?

одлична трка. браво за моите момци од мекларен... честитки за побадата на Батон,но многу помило ќе ми беше доколу Хамилтон стигнеше до првите 3 места... ааа Вебер,Вебер...

Честито победа Dzish!

Џенсон Батон, браво мајсторе :D Прва победа, се надевам ќе се множат :back:

И јас искрено се надевам дека ќе се множи ЕДНАТА победа :smir:

А си седнал ли во тркачка кола само да ја возиш на лимит 10 круга да осетиш што ти се дешава и уште гледаш дека те стига некој во тие моменти ти треба сета концетрација а некој да ти збори е многу лошо. И не гледам што има лошо да се каже дека нејкеш повеќе да знаеш за разликата само нема време да кажува реферати туку кратко и јасно. Ако не си знаел до сега возачите разговараат цело време со тимовите само во етер се даваат најзанимливите работи :smir:

А еве на сто налетав на нет па ти одлучи кој е педерот :toe:

Lewis Hamilton je za moment izgubio živce na kraju utrke u Australiji, kada je putem radio veze počeo psovati. Naravno, sve radio veze se kontrolišu prije emitovanja u prijenos, tako da Hamiltonovo psovanje nije došlo do gledalaca pred malim ekranima.
Nakon utrke, Hamilton je bio vrlo uznemiran i nervozan. Ne samo zbog Webbera koji se zakucao u njega u zadnjem krugu, nego zbog toga što je McLaren za Hamiltona odabrao lošiju strategiju.
Button je rano otišao u boks, Martin Whitmarsh je izjavio da je to bila odluka samog Buttona, i da se odlučio kockati, ali da mu se to isplatilo. Za razliku od Buttona, koji je sam odlučio kada da ide u boks, svoju strategiju je Hamilton prepustio timu. Ispostavilo se kao loša odluka.
Не правиме муабет за чукарето, тој е уште поголем педер. А околу Алонсо, ако не може да работи под притисок, нека иде дома да сее и коси трева по двор. Тоа барем ќе го смири и никој нема да го притиска...

Те боли дека Алонсо од 18 заврши 4-ти а :vozbud:!

Ипак јас сум за Ферари, ама многу ме нервира...

Не правиме муабет за чукарето, тој е уште поголем педер. А околу Алонсо, ако не може да работи под притисок, нека иде дома да сее и коси трева по двор. Тоа барем ќе го смири и никој нема да го притиска...

Ај размисли... Вози он со болид со релативно истрошени гуми, Хамилтон зад него со побрз болид, уште 7-8 круга до крајот, Хамилтон беше побрз секунда или две по круг, Алонсо се брани, затвара колку што може и плус му серат од питот, му зборат работи што тој самиот ги гледа на патеката... И во таа ситуација ништо чудно нервозно да изреагира... А и плус во преносот ги дават само најинтересните муабети од тимското радио така да не можеш по тие 2-3 реченици да донесуваш некакви заклучоци. :smir::smir:

Aуууу каква трка :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Што е со болидот ред бул?! Не го заслужуваат Ветел!

Вебер, браво мајсторе. Славев по дома кога го видов хамилтон како ојде у песокот:vozbud::vozbud:
Алонско некако успеа да издржи добра е. Со оглед на тоа што се случуваше низ цела трка одлично е за него шо успеа да стаса до 4то место. Плус 37 бода прво место е:)
Маса е со 32 позади него. Ќе биде весело годинава:vozbud:

Ај размисли... Вози он со болид со релативно истрошени гуми, Хамилтон зад него со побрз болид, уште 7-8 круга до крајот, Хамилтон беше побрз секунда или две по круг, Алонсо се брани, затвара колку што може и плус му серат од питот, му зборат работи што тој самиот ги гледа на патеката... И во таа ситуација ништо чудно нервозно да изреагира... А и плус во преносот ги дават само најинтересните муабети од тимското радио така да не можеш по тие 2-3 реченици да донесуваш некакви заклучоци. :smir::smir:

Апсолутно точно. Меѓутоа истите тие што му серат од боксот му спремиле доволно добар болид за да се бори за пласман (башка што го плаќаат). Нели? Не му чинеше таа реакција.

Добар викенд,браво за шумахер си освои бод,а се направи лом на почеток.Сите одвојувате хамилтон и алонсо и вебер,а го заборавивте великанот.Браво ѕверу!И со послаб болид и 3 години невозење од 2 трки има 9 бода.А за ферари браво,само да не заборават да му пратат пакет шампањ на вебер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom