Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
:pos2::pos2::pos2: Добар си, нема што. Колку време ти одзеде монтажава? Во Фотошоп да не ја правеше?

Не бе ептен сум во еуфорија сега за слики да правам... позајмена е :)

Across this two games against Barcelona even small child who start looking football would say: "Thouse guys in red and blue are all over thouse black and blue but they couldn`t make a single chance!"- and it won`t be wrong. Barcelona have 143% ball possesion of possible 200... they have made 1069 passes against Inter 225... so how the hell did they lost the tie? Why are they not playing on Santiago Barnabeu on 22 May?... Its simple, they were outsmarted!!!

And boy, it was wonterfull outsmart... Not just that Barcelona played attacking, but they arguably have 4/5 best players on their positions in the world, and all of them did nothing spectacular (even not preaty good) for 180 minutes... that is not luck, that is not bad form... that`s briliant tactic from Italian team. And tactic is where you win the games.

:wink:

Типичен коментар на еден исфрустриран Интераш кој никогаш у живот не се израдувал на титула у ЛШ. И да, статистиката (посед 76-24%, шут кон/во рамки на гол 20/4-1/0 или додавања 550+ наспроти цели 67... за потсетување само Чави имаше над 100 додавања) сега веќе не е ни битна. Додуша за тим (ко Интер) што не освоил титула у ЛШ цели 45 години може не е битна, у право си целта ги оправдува средствата... али за тим (ко Барса) што во последните 4 години освоил 2 шампионски титули не е битен само резултатот туку и начинот на кој ќе се освои титулата (чисто for the sake of the argument кажи кога последен пат си видел Барса да се брани на еден натпревар со 11 души позади топка). Али јеби га, лани успеавме (на среќа или не. со помош на судијата или не) да го пробиеме бункерот на Chelsea, али мислам дека оваа година Интер и Мурињо поставија нови стандарди за тоа како да се одигра катанаџо. Тоа е фудбалот... you win some, you lose some. На крајот на денот Интер оди понатаму и ако на вас, навивачите на Интер не ви е важно за начинот на кој игра тимот за кој навивате нас треба уште помалку да ни е важно. Just for the record... да ми понуди некој Jose да дојде у Барса и да освои ЛШ со играта денес што ја прикажа Интер јас би одбил... затоа што Барса е Mas Que Un Club (повеќе од само клуб) и подобро да загубиме али да загубиме со кренати глави.

Инаку ви посакувам среќа во финалето, бидејќи тимот што ги елиминирал Челзи и Барса на пат до финалето заслужува да ја освои титулата.
А сега може сите (навивачи на Интер) мирно да спиете, знаејки дека вечерва го елиминиравте најдобриот фудбалски тим во светот.
значи ќе те разглобав целосно ама не знаеш како ме мрзи и по не знам кој пат да повторувам исти работи... Значи секоја чест... Искрено, пред да се паднеме во полуфинале и пред да тепаме дома, ја почитував Барселона. Ја ценев како клуб и ми беше мерак да ја гледам како игра. Зашто игра супер фудбал... убав за ОКО ти што го викаш... играат модерен брз фудбал со многу проигрувања и подавања... Победуваат, доминираат... се ок.. Доаѓа еден тим од Милано.. тим на кој се кладеа каде попрво ќе испадне, во групи или во првата нокаут фаза... тој тим го поминува Челзи (тим кој е еден од двата најголеми фаворити за освојување на ЛШ), стига со Барса... Интер сеуште го третираа како слаб тим, како да тој случајно се протнал доовде... Ние тој момент рековме: Барса за да не победи и надигра треба да игра на највисоко можно ниво... но ние имаме МУДА за сите... тука дојдоа провокациите во стил: "Барса ќе го тепа Интер и со 2 тим" бла бла бла ... ко Интер да се Ксерез... од улица собрани.. ние значи рековме: и да загубиме од Барса, губиме од Европскиот и Светскиот клубски шампион.. нема да биде ништо страшно... а пак Барса премногу не потцени и ја платија цената во Милано... Чудно нешто што дечките на Пеп и самиот Пеп никогаш не беа во таква ситуација да бидат НАДИГРАНИ и да бркаат резултат... па им требаа 70 минути да се соземат за да почнат да напаѓаат... Заврши 3-1... е сега следува еден момент кој морам да го ПОТЕНЦИРАМ и ПОДВЛЕЧАМ за да не се заборави... во Европа не е познато вакво третирање на играчи.. посебно не на една Барселона која е "врвот" во фудбалот денес... Плукање, свиркање, клоцање... недолично однесување на било која екипа, посебно не на Барселона... сето тоа беше знак на страв кој никој нема да го признае... мобилизирање на све живо во цела Каталонија... такво нешто се нема случено досега... THE DAY THE EARTH STAY STILL... исто како филмот... во последен момент Пандев се повредува и цела концепција на Мурињо се менува... влегува Киву на негово место, и со тоа Мурињо решава да се брани и да чека на контра-напади... почнува натпреварот... во 30-та минута Мота добива црвен картон за СИМУЛИРАН фаул... и тоа е тоа.. Мурињо веќе нема што да прави.. напад во никој случај не доаѓа во предвид... контра се нема играчи... ПАРКИРАЊЕ АВТОБУСОТ... и тоа е тоа... заврши како што заврши... 1:0 Барса дома, Интер во МАДРИД...

а што ако Интер се отвореше како што ти викаш да играше игра за око... напаѓаше, прими 2 гола... и заврши така утакмицата... ќе речеа: Интер проба се што можеше али ипак БАРСА е во прашање... Барса се МАШИНЕРИЈА, МЕЛНИЦА... а и ИНТЕР си се Интер вечито втор тим... ЕПА БАШ ЗАТОА СИТУАЦИЈАВА Е КАКО ШТО Е..... За да се смени историјата...

се надевам успеав да ти нацртам колку-толку... накратко,нафрлано набрзина, башка претепан сум, ми се спие... а и изморен сум да го пишувам сево ова секој пак кога ќе ме праша некој како тебе......

Вистинската слика на еден лигав позер :

5781445ec2a19a50ac811f8a633dfcc6-ge.jpg

Вистинската слика на една легенда, на една фудбалска икона, на нешто што Златан никогаш нема да претставува без разлика на успесите кои ке ги има во иднина ( ако ги има ).
Еве искривен, види како тоа се прави:

610x.jpg

.....

Вистинската слика на еден лигав позер :

5781445ec2a19a50ac811f8a633dfcc6-ge.jpg

Еееее Интераши, Интераши овој лигав позер ви донесе титули...да осетито што значи таа ебана титула? А вие јадете гомна за него ц ц ц...Тоа што отишол е друга работа, 90% од фудбалерите сакаат повеќе пари така да јбг:smir:

Честито победа Интераши иако сте ми антипатични (без навреди), сепак фала за елиминацијата на Барса!!!:)

so takva igra 7.00 Inter 1.10 X 7.0 Bayern

Лееј еи не можете и НЕ МОЖЕТЕ да ја преболите одбраната. Тек замисли Меси, Ибра и компанија какви кошмари имаат од нив. Мурињо го направи тоа што требаше на Камп Ноу, затоа сега Интер е во финале.

Атрактивен фудбал Мурињо игра на PES 10, каде не се големи влоговите, а кога е финале во прашање се оди на добар резултат кој води во финале, а не на отворена игра против најразиграниот тим годинава. Аман веќе еи :)

Фудбалот е ИГРА пред се, битно е каква игра ќе прикажеш, а на фановите на Барса не ни е секогаш толку важен резултатот.

Така е. :devil3:
Кога ќе бидеш ти трењер, експериментирај со тактики и на поразите од 0-7, 0-10 и слични кажувај и на управата - Абе не е битен резултатот, игра е ова.
За Мурињо фудбалот е повеќе од игра, кога ќе го сфатиш тоа врати се овде. Не е фудбалот Pro Soccer 2010 па да мора секогаш атрактивно да се игра...
Што ќе се памти за 2010, дека Барса играла убав фудбал за очи или дека Интер (дај боже) освоил Лига на Шампиони со Пандев и Мурињо?
Затоа, немој да полемизираш што било побитно, те молам. : )

Среќен сум што не ја гледам утакмицата на Канал 5. Ќе тагував до сега дека Занети нема да игра во финале...

Хех, абе не е крив коментаторот, камерата го покажа Занети, а после на банерот пишуваше Motta ама инстантно го тргнаа, во рок од пола секунда, како грешка да е. :)
Али одма од риплејот се виде ќељавата фаца на Мота како клиза...:)

Еееее Интераши, Интераши овој лигав позер ви донесе титули...да осетито што значи таа ебана титула? А вие јадете гомна за него ц ц ц...Тоа што отишол е друга работа, 90% од фудбалерите сакаат повеќе пари така да јбг:smir:

Честито победа Интераши иако сте ми антипатични (без навреди), сепак фала за елиминацијата на Барса!!!:)

Не сфаќам, овој Ибра ни донесе титула сам, сам играше на теренот и победуаше, или ни ги донесе титулите од Шведска од кај таткому Шефик и мајкаму Јурка ?
Кога постираш нешто вакво имај на ум дека покрај тоа што навредуваш фан на Интер, го навредуваш и оној шампионски тим на Интер, големи играчи од типот на Занети, Камбијасо, Маикон ... не дека го оспорувам тоа што Златан го направи за Интер, направи многу, ама не е тој директниот виновник за освоените титули на Интер во последниве години, тоа е сигурно.

еве имате порака од Тоти да видите дека не е пeдерче и дека знае да цени резултати...:)

"I send my compliments to Inter, who deserved their passage through to the final," Totti said on his official website, FrancescoTotti.com. "Against Barcelona, Inter were very well organised and determined.

"Considering both legs, I believe that they undoubtedly deserved to go through," he added.

Искрено, не знам што да речам...Успеавте во она кое никој не успеа...Да ја умртвите играта на најдобриот тим на светот, и да не натерате нас кои сакавме фудбал, да гледаме тортура...Но...

...Само ми е мило што ке гледам Македонец во финале, прв пат после Најдоски и Панчев....Но мислам дека овој нема да ја освои....

Како и да е, честито финале за катанаџото:helou:

Не ми се верува каков успех постигнуваме со тим во кој пола и повеќе играчи беа набркани од своите клубови! Самуел Ето беше шутнат од Барса, Снајдер беше шутнат од Реал Мадрид, Камбијасо исто така од Реал Мадрид, Лусио од Баерн Минхен, ГОРАН ПАНДЕВ од Лацио, би можело да се каже и нешто такво за Самуел. Под водство на Жозе Мурињо пет играчи што прв пат се гледаат веднаш успеаа да се вклопат и да станат значаен дел од една многу успешна сезона до овој момент.

Сега пред нас се две финалиња во Рим, едно со Лацио и едно со Рома. Имаме можност да се радуваме на две титули веќе до среда. Останува само Пандев да се опорави што побрзо, стаклениот Снајдер да го издржи овој последен месец без повреда и да испишеме нова исорија.

placete, placete posle 30 godini vo finale i kazuvate barsa vaka barsa taka barsa bila e i ke ostanit najakiot tim vo evropa i vo svetov so 10 golmani igraat samo inter i i onie vo sesta liga vo malta i zanzibar snosti inter igrase se samo fudbal ne edinstveniot fudbalski tim vo svetov so 11 igraci so broj eden go sakav kako tim ali inter ne igrat fudbal cestito finaLE i mislam deka bayern ke e sampion zasto igrat fudbal ne zatvoren i dosaden fudbal i nemoj nekoj da recit deka bila TAKTIKA OVA BESE EBI VETAR OD FUDBAL

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom