Не гледај јас сум да се направи локалите да им се даде право да се поделат на зони за пушачи и непушачи ако сакаат и ако имаат капацитет. А инаку нема такви локали, барем нема во Скопје, не сум чул дека има, никој не се откажува од пола бизнис ако не море.
Епа според мене глупаво е да се подели пола за пушење пола не доколку нема физичка граница, а како што кажа кај нас нема такви локали а и да има на една рака да ги наброиш.
Абе се кладам имало и предходно, ама дури сега си засегнат да приметиш...
Сега, сигурно не се работи за нешто поврзано со нуклеарна физика, аверувај не е ни само до малтер, цигла, лопата и по некој мајстор.
Тоа што за аеродромот во Виена (како што warmaster спореди) е лесно изведливо за Љуц е High Tech, верувај...
Јас кажав сличај за во Тампа Америка и многу лесно е изводливо верувај.
Туку работата е што кај нас ставаат едно вентилаторче над вратата и ќе направат спуштен плафон демек има вентилација, а од вентилација ни в нема.
Еден пример во еден понов ресторан во тетово кога се градеше побара класа вентилација и тој што монтира му рече дека скапо ќе чини. Одговорот на газздата беше јас не прашувам колку ќе чини туку да функционира, ти направи го па ако не чини јас ќе ти кажем. Е тамо се прават свадби од 500 души и ни чат ни смрдеа ни ништо се осеча. Сепак таа хај тек и кај нас ја има.
СУм бил во затворена дискотека во лето со феноменална венилација каде незнаеш дали си надвор или внатре. Занчи може да се изведе доколку се сака.