Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па не знам точно што е расипано, знам дека нешто со матичната плоча е проблем. Кај овие мајмуните во Купилаптоп чекав две недели да го поправат, и на крајот ми рекоа дека не бива, не можеле го поправат, а плус го однесиле и на друг сервис ( не ми кажаа каде ), и од таму исто, не се поправа. И нормално, бев во купилаптоп да си го земам, ги отерав у П.М. и од таму директно во Макпетрол. Им кажав дека имам сериозен проблем ,дека најверојатно не се поправа , а тие со смеење ми одговорија дека нема шанси да не се поправа. Почекав еден ден, ми се јавија и ми рекоа дека може да се поправи,само ке кошта 10.000 ден. Со оглед на тоа дека веке имам еден лап топ Dell inspiron 1300, купен од Макпетрол во 2006, кој работи перфектно, и тоа дека се доволно спремни секаков проблем да остранат, мислам дека не треба повеке да зборам каде би требало да одете кога ке купувате нов лап топ. Макпетрол или Купилаптоп.Немора да значи дека од таму не чинат, тебе ти се расипал после една година што значи дека додека они ти гарантирале (бил под гаранција) уредот бил во ред.
Плус зависи и како го користиш, колку го трескаш итн...
Поточно што ти откажа од лаптопот? Кој дел?
Со оглед на тоа дека веке имам еден лап топ Dell inspiron 1300, купен од Макпетрол во 2006, кој работи перфектно, и тоа дека се доволно спремни секаков проблем да остранат, мислам дека не треба повеке да зборам каде би требало да одете кога ке купувате нов лап топ. Макпетрол или Купилаптоп.
Ја па се чудев, шо толку ефтини цени.
И ти сеа олку реклами не требаше![]()
Види вака... пред 2 недели ми дојде Toshiba во рака, со опис на дефектот има вирус не сака да пали Windows. Испадна дека не е вирус, туку е нешто чаднато, бидејќи само појавуваше лого на bios и потоа црна слика. Не сакаше ни во bios да влезе, камо ли нешто друго. Компјутерот земен од македонски телекомуникации (т-хоум на 24 рати) со 1 година гаранција. Среќа што реагирав навремено, гаранцијата му врвеше за 2 недели.... Го испратија во Скопје (од Битола сум) и ете уште ги нема. Претпоставка е дека плочата е умрена, а како што појма немам... компјутерот стар нецела година, а згора на тоа работен малку исклучиво на маса дома (одма прашав да не евентуално некој го заборави замотан во ќебе, бидејќи така имам начекано цркнат процесор од прегревање).,таман е, премногу ги фалам Макпетрол, ама никој друг не дава 3 години гаранција. Епа само гаранцијата вреде пола пари, камо среќа да ми функционира беспрекорно 3 години.
Е сега идиотската работа е што Купилаптоп не ги изложува производите како такви, туку ти ги бута у фаца како нови.
DELL не се зима на европски пазар , самите по себе не се добри. Тие вредат само на амерички пазар :wink:Здраво до сите одфорумов. Сакам ,како оштетен корисник, колку што можам повеке да ги предупредам луѓето да не купуваат прозиводи од Kупилатоп (USANOTEBOOKS) компанијата. Зошто? Епа сите прозиводи се, или втора рака,или фабричка грешка, или Кинески......... Цените се доста примамливи,ама пазете се. Јас од таму купив DELL Inspiron 1521, и после само година дена, цркна, и неможеше во нивниот сервис да се поправе, туку морав да одам во макпетрол и да платам ДУРИ 10.000 денари. А кога го купував, во купилаптоп беше 35.000, а во Макпетрол 45.000 ден.И нормално се полакомив по поефтиниот,ама ете..... 10.000 денари пак ги дадов, ама со еден куп главоболки, затоа што тој ми беше службен компјутер, со еден куп фактури,ценовници,барања.................. Само држете се понастрана од купилаптоп. Поздрав
,таман е, премногу ги фалам Макпетрол, ама никој друг не дава 3 години гаранција. Епа само гаранцијата вреде пола пари, камо среќа да ми функционира беспрекорно 3 години.
DELL не се зима на европски пазар , самите по себе не се добри. Тие вредат само на амерички пазар :wink:
Ова е глупост на деценијата...На официјалниот сајт на ДЕЛЛ можеш у секое време да си провериш се за лаптопот со неговиот сервисен таг...И незнам која е поентата да се различни за европа и за америка? Што е резликата? Во авионот за транспорт))
Мене најглупо ми е ко ќе чујам некој купил лап топ на старо у америка и се фали :tv:
Имал пари да отиде до Америка а нема да си купи нов лап топ :uvo:
Ова е глупост на деценијата...На официјалниот сајт на ДЕЛЛ можеш у секое време да си провериш се за лаптопот со неговиот сервисен таг...И незнам која е поентата да се различни за европа и за америка? Што е резликата? Во авионот за транспорт))