Ледено доба за 6 месеци!

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.082
Поени од реакции
7.277
Вчера на вести кажуваа дека некој научник предвидувал ново ледено доба да започне веќе за 6 месеци.
Минатите истражувања покажаа дека доаѓањето на последното ледено доба, пред околу 13 илјади години, траело една декада - но научниците сега веруваат дека процесот би можел да се случи 20 пати побрзо.

Геологот Вилијам Патерсон кој го предводи ова истражување изјави: "Тоа ќе биде многу тажно за оние кои ќе бидат живи во тој период.

Тоа ќе биде како да ја земете Европа и да ја ставите на Арктикот, а ќе се случи за само неколку месеци".

Професорот ја поткрепи својата теорија со глобалното затоплување, со што земјената клима станала исклучително нестабилна и преодот од сончева до ледена Европа може да биде екстремно брз.

Научниците се согласни дека секое пореметување на Голфската струја може да доведе до драматични промени во температурата на земјата.

Одреден круг на научници веруваат дека топењето на мразот на Гренланд ќе го промени нивото и струите во океаните, што ќе доведе до сличен ефект.

Јас лично не верувам во ова ама би сакал да се случи :zlo:

Едно време викаа глобално затоплување ќе има, сега пак ледено доба. И ние самите повеќе не знаеме што ќе се случи/ :wink:.

Едно време викаа глобално затоплување ќе има, сега пак ледено доба. И ние самите повеќе не знаеме што ќе се случи/ :wink:.

Има глобално затоплување од кое се топи ледот кој одржува баланс (да ни е овде топло а таму да е ладно:)) па затоа ќе настане пореметување кое ќе доведе до ледена доба. Искрено, јас и не се сомневам дека ова започнува... Гледајте што се случува со климата насекаде...

А глобалното затоплување го разбираш како пеколна доба? Сите да се испечеме? :icon_lol:
Глобално затоплување има, a резултат на него е ледената доба.
Читни малку на интернет или гледам имаш 15 години гледај го Ice Age, интересно е објаснето таму :pos:

Како и да е од овие истражувања ми е преку глава. Само се плашaт луѓето.
Природата кога ќе реши тогаш ќе се случат природни непогоди, никој не може да предвиди точно. Може ќе има разурнувачки земјотреси и ледена доба и ќе не акне метеор итн. ама баш никој не може точно да процени кога тоа ќе се случи.
Иако може некој научник да се погоди случајно да погоди. И среќен ќе е додека не смрзне од добата :icon_lol:

А глобалното затоплување го разбираш како пеколна доба? Сите да се испечеме? :icon_lol:
Читни малку на интернет или гледам имаш 15 години гледај го Ice Age, интересно е објаснето таму :pos:

„Global warming can cause weather at both extremes. Hot and cold.“ -Lisa Simpson. :)

E сега драгиот г-дин Симпсон на ова врати: „I see. So you saying warming makes it colder. Well, aren't you the queen of crazyland. Everything is the opposite of everything, lalalala..“ -што и не е баш релевантно за дискусијата. :)

Како и да е од овие истражувања ми е преку глава. Само се плашaт луѓето.
Природата кога ќе реши тогаш ќе се случат природни непогоди
, никој не може да предвиди точно. Може ќе има разурнувачки земјотреси и ледена доба и ќе не акне метеор итн. ама баш никој не може точно да процени кога тоа ќе се случи.
Иако може некој научник да се погоди случајно да погоди. И среќен ќе е додека не смрзне од добата :icon_lol:
И мене ми се преку глава.Де крај на светот па ледено доба...Што ли уште нема да измислат да ти е страв да живееш мајку му...:tapp:

U sekoj slucaj ke bide interesno sto i da se sluci. Sala na strana mozno e se da se desi ova e priroda nema sala so nea .No lugeto pocnaa da ja zezaat i taa ke vraka a na koj nacin neznam ke vidime a naucnicite moze samo da predviduvaat toa im e rabota.

не ми се верва баш толку набрзина да се издеси се.. сигурно тој научникот последно го гледал The Day After Tomorow...

Вчера на вести кажуваа дека некој научник предвидувал ново ледено доба да започне веќе за 6 месеци.
Минатите истражувања покажаа дека доаѓањето на последното ледено доба, пред околу 13 илјади години, траело една декада - но научниците сега веруваат дека процесот би можел да се случи 20 пати побрзо.

Геологот Вилијам Патерсон кој го предводи ова истражување изјави: "Тоа ќе биде многу тажно за оние кои ќе бидат живи во тој период.

Тоа ќе биде како да ја земете Европа и да ја ставите на Арктикот, а ќе се случи за само неколку месеци".

Професорот ја поткрепи својата теорија со глобалното затоплување, со што земјената клима станала исклучително нестабилна и преодот од сончева до ледена Европа може да биде екстремно брз.

Научниците се согласни дека секое пореметување на Голфската струја може да доведе до драматични промени во температурата на земјата.

Одреден круг на научници веруваат дека топењето на мразот на Гренланд ќе го промени нивото и струите во океаните, што ќе доведе до сличен ефект.

Јас лично не верувам во ова ама би сакал да се случи :zlo:

Tотално се сложувам.
п.с.NOT

Добро вие мислите дека ова е смешно??? Еден ден ке пиеме вода од морињата (со извадена сол) артикот се топи ... за 30години се стопиле 35% од мразот.. се смета дека за 15 ке го снем цел... артикот претставува 30% од благите води на планетата... со овие глупави компјутери трошиме енергија која се произведува во термоцентрали коишто ослободуваат гасови коишто ја зголемуваат озонската дупка... Со користење на колите и моторите за глупите ’’ КУЉИРАЊА НИЗ ГРАД’’ многу се допринесува до зголемување на озонската дупка... според мене сакам да фати гооолееемммааа чума или да има војна голема па со нуклеарни бобми да се исчисти барем 60% од светот..ако продолжиме вака за 50години ке биде лудница... сите земјини ресурси веке се под 50% од нивното количество... а жителите се зголемуваат... жал ми е што ке кажам..но смртта е спас!!!

Помина гратис периодот, почнете со посериозни коментари.

Сега е време да напишете книга за ова и да направите милион евра :pos2:
Не верувам дека ќе се случи ова, бар не за 6 месеци...

http://www.msnbc.msn.com/id/34242705/ns/technology_and_science-science/
http://www.dailymail.co.uk/sciencet...ge-took-just-SIX-months-arrive--10-years.html

Chilly future
Looking ahead to the future, Patterson said there was no reason why a big freeze shouldn't happen again.

"If the Greenland ice sheet melted suddenly it would be catastrophic," he said.

Што би било кога би било .. освен нашиве, никој не спомнува настанување ледено доба за шест месеци

Во Холандија после 30 години заврна снег и се е блокирано,нема ни автобуси.
Темературата се спушти до -15,што исто е чудно.
Како и да е се дешава нешто и ке биде,само што и како времето ке покаже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom