Последниве три дена TF2 можам да играм само после полноќ. Сега отварам Steam, читам доле NO CONNECTION. Смешки..Katastrofa e netov zadnjava nedela, steam-ot mi pagja celo vreme c.c.c.![]()
Исто и кај мене, френдовите ми се цело време паднати додека пингот и брзината се солидни баш сега апдејт ми праи со просечна брзина од 500 kbpsПоследниве три дена TF2 можам да играм само после полноќ. Сега отварам Steam, читам доле NO CONNECTION. Смешки..
Тој рисивер што го имаш ,мислам дека е за сателитски прием т.е за со сателитска антена..zdravo, sakam da ve prasam nesto, imam resiver Strong
http://www.sat-receiver-world.com/producer/strong-digital/strong-srt-6006.html
me interesira sto e potrebno za da fatam nekoj kanali, go prikluciv preku kabelot od kablovskata на телекабел ama mi vika no signal, дали треба да подесам некој фреквенции или сл? фала
Разлика во квалитет на интернет. То ест, едното е интернет, а другото е "интернет".Би сакал да знам, некој да ми помогне, објасни - да ме насочи, зошто RTSP стримовите од Zulu кои што се ~1Mbps по стрим преку Телекабел апсолутно секогаш не ги отвара како што треба - постојано сецкаат и се прескокнуваат огромни парчиња од аудио/видео материјалот, додека истовремено преку T-Home секогаш ги отвара без никакви проблеми?
Затоа што телекабел за „интернетот“ наплаќа 500 ден. за 50 Gb, а T-Home 600ден. за 15 гига и договор за брачна заедница со нив за 1 или 2 години (згора на тоа и фиксна линија која ако немаш баба дома слабо и кој би ја користел со тии тарифи кои ги имаат).Би сакал да знам, некој да ми помогне, објасни - да ме насочи, зошто RTSP стримовите од Zulu кои што се ~1Mbps по стрим преку Телекабел апсолутно секогаш не ги отвара како што треба - постојано сецкаат и се прескокнуваат огромни парчиња од аудио/видео материјалот, додека истовремено преку T-Home секогаш ги отвара без никакви проблеми?
Мислам дека T-Home со MaxTV имаа поставено едно време и online стримови на некои канали, Телекабел имаа радио стриминг како што се сеќавам не знам дали сега сеуште работат тие стримови. Друго не сум сретнал.Има некој друг мак сајт како Зулу.мк???
П.С. Сител ми треба, помагајте ве молам...