Bidikov
Server guru
- Член од
- 25 јануари 2005
- Мислења
- 2.680
- Поени од реакции
- 693
Значи одиме по ред ... за да ти се разјаснат убаво работите ( и во интерес на дискусијата) ...Vidi vaka; Nikoj niso ne frla, ako pocneme da frlame ke bide lom. Ja ne pravam glupa analiza i sigurno ne doagam tuka, na temava koja nema nikakov efekt vrz telekabel, ali aj da se turam u muabet da bide ubavo, da kazam deka imam kur se trese net. Netot e GOVNO (izmet), drugo objasnuvanje podetalno ne mi tekinja, ako mi tekne ke pisam. Sakas da kazes na telekabel im teknalo da testiraat neso novo, brao za niv, ama ja so da pravam so ovaa informacija? Ja nemam net, neznam kolku ne go svakas toj poim, kako i mnogu drugi forumdzii, ako citas ke primetis. Pingot e neverojatno dobar 190, niz cel den, niz celo Skopje, a zaso na TK im teknalo neso novo. Koa ke dojde 15 da ne recat slucajno, ne plakajte, testiravme ovoj mesec. Ti kasnis so analizata, problemot e veke mesec dena ako ne i jace, a ne vo ovoj period. Edno ne mi stima so si pisal кои во моментов ги тестираме? Ako dobro se sekavam, a se u minatite forumi pisa ne rabotis u telekabel, a sea si testiral so niv. Nemaat oni strucni lica, pa te vikaat tebe onaka da ti pustat novi raboti da testiras, poso si izlea popismen od niv ili pa rabotis tamu pa celo vreme samo gi branis unazad, 10 meseci. Licno ne me interesira so si za niv, ednas vikas edno, ednas drugo, testiras pa ne rabotis ali ti si znaes golem si. Mene me interesira poso imas udel vo TK, znaes kako rabotat, imas pristap do nekoj odredeni raboti, citaj go ova so ke te prasam: DALI U PETOK KE SE OPRAVI NETOT ILI DZABE VEZES TUKA?
1) Не работам во Телекабел ...
2) Телекабел има активна соработка со други правни лица (компании) со кои врши постаја размена на технологии и знаења - некои од овие компании се странски некои македонски, затоа од тука кажувам НИЕ тестираме ..
3) Деталите од тестот ќе ги видите во наскоро и истите ќе бидат документирани и со слики и со зборови ... значи збориме за тест во сосема релани услови т.е модемот веќе неколку денови функционира паралелно со старата моторола со цел да се види дали одредени параметри во секој момент од денот се соодветни, при што истиот е изложен на сериозна тортура во однос на користење (Бидик Јуниор просечно троши 4 мбита/сек )...
4) Главната причина зожто се тестира новава технологија е за да може на одредени сегменти од мрежата да се отстрани или барем ублажи појавата на т.н #prime time# ефект во кој корисниците имаат намалени перформанси ...
Толку од мене - за подетаани информации ќе треба да уплатите на жиро сметка редовна тарифа за работен час консултантски услуги ...