Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
По поминати 15GB мислам дека се намалува од 6144/512Kb/s на 256/128Kb/s до крајот на месецот (календарски месец, т.е. до први наредниот месец).

Па веке подолго време не е 6 мегабита,сеа е само 4 мегабита колку што е и покажано на твоите спид тестови :)

Иначе да ,намалуваат на 256/128 после надминат лимит.

Па веке подолго време не е 6 мегабита,сеа е само 4 мегабита колку што е и покажано на твоите спид тестови :)

Иначе да ,намалуваат на 256/128 после надминат лимит.
Зборувам за теоретски максимум на линкот кој што ти го даваат.

Сакаш да кажеш дека повеке од 6 мегабита не би можеле да пуштат никад??
Не. Се подесува теоретскиот максимум колку да биде на линкот, а тој теоретски максимум го определува операторот, на колку ќе го стави на толку ќе биде.
А најголемиот физички максимум што може да се оствари со таква коаксијална радио-фрекфентна мрежа е сосема друга приказна, се разбира дека е многу поголем од само 6 мегабита.

Денес им се јавував нешто за нетот пошо ме зезаше и коа го прашав за пакети ми рече дека ќе имало 10 мбит ама мислам дека се глупираше малце тој на подршка:nenene:Дај нека сврти некој на подршка да видиме што ќе кажат за нови пакети?

Денес им се јавував нешто за нетот пошо ме зезаше и коа го прашав за пакети ми рече дека ќе имало 10 мбит ама мислам дека се глупираше малце тој на подршка:nenene:Дај нека сврти некој на подршка да видиме што ќе кажат за нови пакети?

ај баш да видиме :tapp:

и со тие 10 Мбит 1 ТБ ке спуштиме за 1 месец :pos2:

а не како кај Т Хоме имаш максимум 120 ГБ :drk:

Леле... не ми се верува :vozbud:
Патем нека се спојат темите :)

xgbh8k.jpg

Леле... не ми се верува :vozbud:
Патем нека се спојат темите :)

xgbh8k.jpg

Абе ова заебанција да не е?Еве и кај мене има
Soobrakaj vklucen vo pretplatata: 51.200,00 MB

Сигурни сте дека не е грешка кај нив?:pos2:

Се јавив кај овие и 50 гига е дефинитивно.Енџој:vozbud:

Убаво што пуштиле лимитот до 50GB, мислам дека никој не дава 50GB плус повеќе за 500 денари (сосе ддв пресметано во нив) на нашиве простори. :thumbsup:

Многу сум изненадена од телекабел. Браво за овој чекор! Време беше да добиеме една ваква понуда.
Мислев да се префрлувам на АДСЛ ама сега ќе се подразмислам!:smir:

50 GB PROSTO DA NE VERUVAS

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

изгледа од телекабел многу читаат кајгана кога ги критикуваме :pos2:

а јас кога проверив сношти имаше 15 гб :tapp:

ама кога денес отворив кајгана се изненадив пријатно

а брзината изгледа е уште 4 Мбит (барем кај мене така е) ама арна е

а кога ке размислам и овие можи да ми се малку ама ако плаќам 1500 ке спуштам 300-400 гб даунлоад аплоадот не го тарифираат а на т хоме нека си седи 120 гб down/upl и на оптичкиот 300 гб :pusk:

ТЕЛЕКАБЕЛ RULES

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom