ЈСП - случки, прашања, дискусии

A

apidrone

Гостин
треба да се возам па да знам дека е редовен автобусот?? еве сеа ке ти кажам.. на рекорд у било кое време да чекам автобус 5ка има на секои 10 минуи.. значи НА СЕКОИ 10 минути... немам потреба да се возам за да видам дека е редовен !!!
Кога не чекаш автобус ти се чини дека е редовен. Чекај го баш тој, има да се растуриш од пцуење.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
треба да се возам па да знам дека е редовен автобусот?? еве сеа ке ти кажам.. на рекорд у било кое време да чекам автобус 5ка има на секои 10 минуи.. значи НА СЕКОИ 10 минути... немам потреба да се возам за да видам дека е редовен !!!
Треба да се возиш за да знаеш дали е редовен или не и дали ти се кинат живци кога го чекаш пола саат и повеќе. А кога ќе чекаш петка во 3 а во 4 ќе ти избега возот или автобусот за друг град тогаш ќе знаеш дека петка премногу касни

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Сум чекал 3/5/15/35(значи што улета,не е битно) од 16:00 до 16:30 во работен ден.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Ме нервира тоа што пуштија безброј нови автобуси за 15, 5 и некои ЧКЉ бројки а за 9ка која што е многу важна линија нема ниту еден нов автобус! Што им е финтата на џаболебариве од ЈСП не знам :toe: Како и да е одкога ми влезе контрола више со градски не идам, златни приватни автобуси ем нови ем брзи ем празни у вторник и петок :) Уште да имаат и ноќна линија да немора да плаќам за скапотијава од такси.

Кај имаш линија приватен па уште се жалиш сакаш нов да ти пуштат. Пробај вози се во 57 во вториот дел од автбусот. Е тоа ти е хард кор бачееее :) Најстарите автобуси 57 возат :F

A

apidrone

Гостин
Кај имаш линија приватен па уште се жалиш сакаш нов да ти пуштат. Пробај вози се во 57 во вториот дел од автбусот. Е тоа ти е хард кор бачееее :) Најстарите автобуси 57 возат :F
У задње време сум приметил дека во светите денови (вторник и петок) пуштаат 57ца од оние кратките (значи не дупла). Не дај боже да се брзаш па да мораш да се качиш :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
има една 57ца направена е т.е реновирана и убаво е средена баш се возев пред 2 дена со неа ама шоферот беше посебна приказна.. луѓе верувајте ми старите автобуси се грдосии!! незнаете колку можат да бидат и брзи и стартни.. шоферов дали му се брзаше или нешо беше нервозен од станица на станица за 1 минута стигаше и при секое поаѓање од едно седиште од брзината се преместуваа луѓе на второ седиште... значи како за стари автобуси 50 години стартни се у пичку материну !!!

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
има една 57ца направена е т.е реновирана и убаво е средена баш се возев пред 2 дена со неа ама шоферот беше посебна приказна.. луѓе верувајте ми старите автобуси се грдосии!! незнаете колку можат да бидат и брзи и стартни.. шоферов дали му се брзаше или нешо беше нервозен од станица на станица за 1 минута стигаше и при секое поаѓање од едно седиште од брзината се преместуваа луѓе на второ седиште... значи како за стари автобуси 50 години стартни се у пичку материну !!!
Ако си се возел со тој шофер со наочарчињата во постари години не е ни чудо:)
Одговорно тврдам дека 57-ците се катастрофа.
Видов на ЈСП на официјалната страна дека има пофалби и критики па можеме нешто да им напишеме што не ни се допаѓа а не да седиме со скрстени раца,што викате на ова?:toe:

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Незнам дали беше петок или вторник али пред извесно време , еден пензионер пијан ќорав се акна позади у автобус и се истури повраќајки ...:pov::pijan:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Има еден понов што е плав е автобусот цел. Може у тој си се возел. Да можеби се стартни и моторот им е ок, ама амотризацијата и интериерот ? Не дај боже дупка да погоди некоја, се каталпутираш неколку сантима у воздух и после под дејство на гравитацијата со солидна брзина се приземјуваш на дрвеното столче :) А ако стоиш уште полошо можеш да си ја учукаш главата у плафон. Газот ме боли после секое возење, буквално. Искршените и расклатени столчиња и тавонот кој прокиснува секогаш кога ќе заврне дожд и миризбата од хидроуликата се посебна приказна. Исто така кога е пун автобусот крајот на вториот дел е само неколку сантима од асвалтот одлепен па на острите кривини, на пример на семафорите на битпазар можеш да го слушнеш звокот на гребење метал по асфалт. Е сеа ако имаш среќа може да ти се падне тој поновиот автобус или некој по сочуван, ама 80% се во очајна состојба.

--- надополнето ---

Видов на ЈСП на официјалната страна дека има пофалби и критики па можеме нешто да им напишеме што не ни се допаѓа а не да седиме со скрстени раца,што викате на ова?:toe:
Џабе братче дур не стигнат новите автобуси неможе ништо да се постигне во врска со ова. Ќе почекаме уште неколку месеци.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
сум пишал 100 пати.. некад реагираат некад ич

Член од
10 јули 2010
Мислења
127
Поени од реакции
45
Незнам дали беше петок или вторник али пред извесно време , еден пензионер пијан ќорав се акна позади у автобус и се истури повраќајки ...:pov::pijan:

Е добро де сеа се олеснил малце:pos::pos:

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Охохо за дечкото лудакот што возеше пред некое време 5ка а сеа читам 57 ја од алумина до стара петка ѓорче за помалце од 5 мин и тоа дечкото не глеа семафори станици патници курци палци он само вози али муабетов мие за крнтииве стари стари ама ако треба да се вози брзо летаат.. а у ова новиве нископодниве она вратана кога ја затвора абе ко со чекич да мава у тоа челикот.. никаква изолација -.-

Kajgana Shop

На врв Bottom