ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
20 март 2009
Мислења
46
Поени од реакции
1
И да ти кажам искрено, она може кој ден сака да иде да пазарува. Уосталом, и се може у петок да искочи бе, да не даде денар за превоз, моеш да го смениш некако тоа?
Не се понашај многу, немаат сите по 40 илјади денари пензија па да можат кај сакаат да идат со такси.
1 Ako живее сама и да зема 100 евра пензија доста и е.. а и доста ке и е 1 на 2 недели да пазари... и колку толку пари 30 денари е ебатее до толку ли да немаат...
2 Како може деца да нема мајката порано се РОКАЛЕ КО ФОКИ по 20 деца имаат отворени се ко бунар :vozbud:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Ијаа темава у кој правец отишла. Колкаи им се пензиите на старците :pos:

Нервираат шо нервираат старците у петок,али тоа е,убао пиша некој погоре,им се може. И на нас "помалите" да ни беше гага возењето исто ќе беше.... Мене па поише ме нервираат до 3та година тие шо се,и шо за 1-2 станици имаат бесплатни слободни,а ја шо од Драчево се мкнам плаќам 950 месечно,Шо значи ја ги трпам и тие и тие.....

Член од
20 март 2009
Мислења
46
Поени од реакции
1
Ијаа темава у кој правец отишла. Колкаи им се пензиите на старците :pos:

Нервираат шо нервираат старците у петок,али тоа е,убао пиша некој погоре,им се може. И на нас "помалите" да ни беше гага возењето исто ќе беше.... Мене па поише ме нервираат до 3та година тие шо се,и шо за 1-2 станици имаат бесплатни слободни,а ја шо од Драчево се мкнам плаќам 950 месечно,Шо значи ја ги трпам и тие и тие.....
Па ете јас сум од тие помалите со ми е гага.. само со јас станувам на старите.. да видам некој стар со торбица ајде ке станам не ми смета ... али некој тетка ми застане врз глава и чека да ја приметам и да станам не иде... BTW земи слободна :D

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Баталете пензионерите, мене ме нервира кога ќе задремам во бус и некој ќе седне до мене и не дава да му се потпреш на рамо. Мислам хелоууу... нели гледа дека спијам мајку му стара. Луѓево ич немаат почит за вистински уморните. ;)
:pos: Браво бе момак, ме искина од смеење, ахх кај ти текна :pos:

Bum[B]lEbEE

sibirec
Член од
19 ноември 2010
Мислења
49
Поени од реакции
1
Абе немам ништо против пензионериве има некои добри, али прееска во 5ка се возам и внатре 3/4 беа старци се буткаат...
Ситуација 1 : Влага бабава на седина некаде и гледа седат баба,баба.девојка,баба.... и застанува врз девојчево и онака ладно вика: Во овие времиња не можеш никого да скорнеш.. и девојкава не реагира.. по 1 станица и вика: Девојко ајде стани јас постара сум да седнам... добро може не може да стои али не е културно тоа..
Ситуација 2 : Седи една баба а друга постара од нејзе и се паркира со задник у фаца и по една станица оваа со седеше вика ај ке станам јас несо објаснува и оваа другава и вика ајде стани јас да си седнам.. СМИРИ СЕЕ :uvo:
Ситуација 3 : Немаше место во бус и дечково си се потпре на врата и 3 баби и 1 дедо му се ставија му објаснуваат со требало како требало да праи, а ни самите не знаат да се контролираат ме осакатија..:nerv:

Б

Бат Елохим

Гостин
минатиов петок, у 24ка една баба се качува по скали по 2 минути скала. Луѓе.... коа се качи и седна насмеана ко дете што знае беља дека направило! :) Стварно некои не смеатда искачаат, баталете платно-бесплатно ќе паднат некаде ќе се утепаат по пат!

А тоа шоферите треба јажиња да имаат, па ко со трска да им фрлаат :tv:

С

сашенко

Гостин
Денес една баба бараше од шоферот да се врати назад една станица зашто заборавила да се симне хахаха :pos2::pos2::pos2:Се згазив од смеење а и шоферот си се изнасмеа убаво.И вика -абе мајче па што не кажеше дека порано дека незнаеѓ каде да се симнеш и ке ти кажев и ке те симнев затоа сум тука.А оваа го прашува кај било тоа место и он и вика мајче па ние ја поминавме таа станица, и оваа коа крена узбуна враќај автобусот вика ја како ке стигну ск.Цел километар имаше а бабава собастунче, греота беше ама кој будала ке и се враќа со автобус аххаха.Ја остави на следната и и рече чекај си автобус и да му кажеш на шоферот за кај си хахахаха...

P

PewDiePie

Гостин
Ме нервира кога проклети деца не можат да седат мирно на седиштето,само мрдаа и претаат и моментот кога ќе те згазне за патика а не ни осеќа дека те гази ти иде да ја фрлиш низ прозор(за девојчиња се работи во двата случаи).

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Билет за 10 возења е 230 денари. Во месецот има 4 недели. Еднаш неделно на пазар, со еден автобус до пазар и назад ќе биде само 8 возења од билетот, со што им останува другите две да можат да ги искористат за да отидат евентуално до некој друг пазар. 230 денари за ниту еден пензионер не се многу, па макар земал и 3000 пензија.
Ех како ако зема 3000 пензија не му се многу 230 денари? А тебе 100 денари за такси ти се многу нели, па затоа со автобус се возиш? Ама нив не треба да им се многу, аха.
Кога има можност да ги заштеди, зошто да не. Вие сакате луѓето да трошат за вие да можете раат да се возите. Јас не ги оправдувам што викаат, мирисаат, не се културни итн., али за некому се многу тие 230 денари.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ех како ако зема 3000 пензија не му се многу 230 денари? А тебе 100 денари за такси ти се многу нели, па затоа со автобус се возиш? Ама нив не треба да им се многу, аха.
Кога има можност да ги заштеди, зошто да не. Вие сакате луѓето да трошат за вие да можете раат да се возите. Јас не ги оправдувам што викаат, мирисаат, не се културни итн., али за некому се многу тие 230 денари.
230 се 10 возења. 100 денари се едно возење... Види ја разликата па после прави ми ја таа споредба. И не, за 3000 не се многу тие пари. Јас давам месечно 950 денари па се возам кога ќе ми текне и колку ќе ми текне. Ама бидејќи нив им е само за на пазар, нека си земат една од 10 возења. Јас не викам да не ја користат можноста - им се укажало гага во петок, нека се возикаат лево - десно. Јас само викам дека сите старци се крајно безобразни, мноооогу долго неизбањати... И да, главната поента, многу глупава можност им имаат пружено.
Јас не заработувам а плаќам превоз... Они седат, пензија земаат и не плаќаат во петок... Некако да ги сврзам работиве, едноставно не можам.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
230 се 10 возења. 100 денари се едно возење... Види ја разликата па после прави ми ја таа споредба. И не, за 3000 не се многу тие пари. Јас давам месечно 950 денари па се возам кога ќе ми текне и колку ќе ми текне. Ама бидејќи нив им е само за на пазар, нека си земат една од 10 возења. Јас не викам да не ја користат можноста - им се укажало гага во петок, нека се возикаат лево - десно. Јас само викам дека сите старци се крајно безобразни, мноооогу долго неизбањати... И да, главната поента, многу глупава можност им имаат пружено.
Јас не заработувам а плаќам превоз... Они седат, пензија земаат и не плаќаат во петок... Некако да ги сврзам работиве, едноставно не можам.
Aбе фала Богу дека и ја сакам на сите да ни биде бесплатно али нема. И боље за нив да е бесплатно отколку за никој.
За последниот пасус си у право, али финтата е што пензионерите гласаат, а ние младиве и не баш. И фала Богу дека политичариве по нив ќе се затрчаат да им го направат ќејфот.
Сеа да не се урочам, али јас колку што се имам возено во автобус, ми се немаат развикано (еднаш само, на другарка ми, па и мене). Што има безобразни, има, али не се само старите безобразни. Ехее тинејџери без култура има 6 пати појше, па од нивното понашање во автобус никој не се жали.

M

MacedoniaGirl

Гостин
Јас од пред недела дена решив да се возам само со ЈСП. Во приватен јас веќе не стапнувам. Иако темава не е за приватниците, ме изневира еден возач во средата. Се качувам јас од средна во приватен и тој возачот одма ми вика: каде девојче? Се завртев и се симнав без збор да проговарам. Се разбира дека имав намера да платам карта, само врнеше и јас трчав да стигнам до автобусот побрзо да не тргне и да замине, па се качив од средна за побрзо да влезам и планирав да отидам напред и да му платам. Зошто се вакви овие приватнициве бе? За 25 денари
-.-
Еве зошто решив од сега да се возам само со ЈСП :)

Ја имам прочитано цела тема и мое мислење е дека не сте во право за контролорите дека се арогантни и некултурни.
Пред две години (шесто одд) се качувам во автобус, му подавам на возачот 30 денари за да ми даде карта да ја искуцам, а зад мене една жена и зад неа контролор влегува во автобусот. Ме виде мене дека подавам пари и му рече на возачот: на девојчето не му зимај и не му давај карта. Јас разочарано (тогаш со душа чекав да влезе контрола и да му ја покажам картата :)) си ги враќам парите во џеб и одам накај средна за да застанам. Доаѓа контролорот до мене и му викам Вие рековте дека јас не треба :), тој се насмеа.
Не сум сигурна дали навистина не треба да плаќаат децата до шесто одделение, ама јас сум ниска и можеби сум му личела на помала :)
Поентата ми беше дека не се тие воопшто лоши, нормално е да бараат да си плати казна некој млад или возрасен човек ако не платил карта.

До сега сум немала проблем со ЈСП, а ни со приватните, само ете ме изнервира тој приватникот :)

Единствено што ме нервира во автобусите - некултурата на народов. Ама ЈСП и приватните не се криви за тоа :)

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
PETICIJA ZA UKINUVANJE NA PETOCNOTO SLOBODNO VOZENJE NA PENZIONERI POSTARI OD 68 GODINI PORADI TESKATA SOSTOJBA NA NIVNIOT MUSKULATOREN I SKELETEN SISTEM PORADI KOJ SE ONEVOZMOZENI DA SE DVIZAT I TREBA DA PUZAT DO AVTOBUS I VO NEGO KAKO I SMRDEATA KOJA JA ISPUTAAT !!!!

DA SE SOBERAT 1000 POTPISI !!!

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
PETICIJA ZA UKINUVANJE NA PETOCNOTO SLOBODNO VOZENJE NA PENZIONERI POSTARI OD 68 GODINI PORADI TESKATA SOSTOJBA NA NIVNIOT MUSKULATOREN I SKELETEN SISTEM PORADI KOJ SE ONEVOZMOZENI DA SE DVIZAT I TREBA DA PUZAT DO AVTOBUS I VO NEGO KAKO I SMRDEATA KOJA JA ISPUTAAT !!!!

DA SE SOBERAT 1000 POTPISI !!!

Да се собереме 50 души да ти даеме по 10че секој , да се возиш со Такси ко господин :D ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.914
Поени од реакции
73.235
Нова мода во 16-ка е шоферите да возат без запалено светло (внатре). Па така кога ќе се стемни личиме на сандак со мртовци, и кога сакам да се симнам си осветлувам со блицот од мобилниот:tapp:
Да не коментирам за тоа што неколку дена по ред тргаше неколку минути порано и ти си доаѓаш 2-3 минути пред да тргне, и оп ти викаат, си се заебал дечко, отиде автобусот пред малку :nerv:

Kajgana Shop

На врв Bottom