Хм, а ти кога ќе остариш? Секого тоа го чека (дајбоже)...питање је дали чемо ми бити другачији од оних које сад мрзимо због њихове старости...а пре тога су били кршни момци и девојке и мислили -о боже, нечу ја ваљда бити као ови матори
Абе добро, не викам дека нема и такви, изморени. Ги сфаќам, и јас ќе бидам на тие години. Но работата ми беше, комшиката моја, ништо не работи, само лежи и плете, и седи по парковите, ништо друго не прави, ама апсолутно ништо. Цел ден, лежи, спие, седи, јаде, ниту ја тераат да работи ниту самата сака. И сега женава, те гледа дека си трчал по автобус и плус мртов уморен, и ти виси на глава, да станеш постарите треба да седат и тоа на твоето седиште, покрај тоа што има 5 слободни. А јас не ли сум изморена?? Цел ден на нозе, трчај ваму, трчај таму?
Ех, од тие се нервирам, трач женки, така ги нарекувам.
Еве понова случка со, дотичната госпоѓа, имаше повеќе слободни седишта, ама таа, ѓавол жена, мора да ги стане сите млади на нозе, да стојат. И сите по ред не стана, на клоци како што би се рекло. А можеше љубезно да праша. Не со навреди. И од тогаш се немам качено во автобус.
Инаку, секогаш сум станувала на постари лица кои се изнемоштени. Само што тие како оваа, дотичнава госпоѓа, го злоупотребуваат.