Се дотерувате за себе лично или за да изгледате убаво пред другите?

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Прво, не се дотерувам.
Второ, ако пригодата бара да изгледам пристојно, или дотерано- така и ќе се облечам. Не можам на свадба да отидам во старки и шалвари само зошто таков ми е стилот. Јбг, жена сум пред се’.
Секојдневно сум средена за себе, зошто сакам да ми е удобно во тоа што го носам.
Ми се случило да сум ептен пицната и цела вечер да се чувствувам ОДГОВОРНО, поим неам зашто. Ваљда да не скинам нечија тетива од штиклите на мене :)
Се средувам и за другите, ама не во онаа смисла дека ми е важно што ќе кажат, туку за да бидам пријатна за око. Ништо премногу, ништо премалку. Плус, харизмата е битна.
Дотерана празна личност ништо не ми значи.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Што вие подразбирате по дотерување?
Јас подразбирам бричење. По некогаш и миење заби.

Се средувам и за другите, ама не во онаа смисла дека ми е важно што ќе кажат, туку за да бидам пријатна за око.
Да привлечеш личности од спротивниот пол т.е. за себе се дотеруваш.

?

..........

Гостин
Се дотерувам за мене лично ....а тоа секако влијае на спротивниот пол
носам облека во која се чуствувам пријатно без разлика дали некој мисли дека неа да ми одговара ова со она итн

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Najprvo za sebe, ako iskocam a mislam deka ne sum ubavo sredena mozam cela vecer da se cuvstvuvam neudibno i da mislam deka site mi gi nasle maanite ja sum si gi vrezala u pamet :pos2: Ali sepak se sreduvam i za onie od sprotivniot pol, sepak sakam da im bidam privlecna, no ne napadna :)

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Па јасно е дека мораш да изгледаш убаво и за другите иначе прв би го вовел шетањето по пижами.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Се дотерувам за да бидам расположена. Значи е пред се за мене... И да не излегувам од дома се лакирам и се чупам и се средувам... Некако - изгледот многу ми влијае на тоа како се чувствувам.
А упте повеќе па кога излегувам... На сите ни е убаво кога ќе видиме дека оние од спротивниот пол не загледуваат, а оние од истиот не не многу сакаат околу себе :)

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
На сите ни е убаво кога ќе видиме дека оние од спротивниот пол не загледуваат, а оние од истиот не не многу сакаат околу себе :)
Значи има вистина дека се дотерувате да ве загледуваат машки:)
Јас мислев тоа е само наша фантазија:raz:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
За себе лично.Отсекогаш е било и така ке биде.
Во мегувреме ако на некој тоа му се допаѓа(или не),негово право.
А пак доколку женското сака да привлече машко,се знае како се облекува,уствари повеке ќе е гола одошто облечена.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
За себе лично.Отсекогаш е било и така ке биде.
Во мегувреме ако на некој тоа му се допаѓа(или не),негово право.
А пак доколку женското сака да привлече машко,се знае како се облекува,уствари повеке ќе е гола одошто облечена.
Баш девојка гола не ја буди машката фантазија:)
Може да има доста тесни фармерки и убаво да се има скоцкано па да те привлече,или донекаде да и се разголени градите за да те заинтригира.Премногу соблечена само ќе те насочи каде ќе ти води со неа патот по запознавањето,а помалку ќе ја погледнеш како личност а повеќе како сексуален објект:smir:

С

Смока

Гостин
Сите ние, кој повеќе кој помалце, сме жртви на модната индустрија и практикуваме да го носиме тоа што таа ни го наложува за да бидеме модерни, ‘ин‘ забележани, прифатени од среднита итн... Но стилот (начинот на кој ги комбинираме парчињата, боите) не прават различни од другите т.е. оригинални и тоа го правиме за себе.
Се облекувам така како што мислам дека е најубаво, најубаво ми прилега, обидувајќи се да создадам некаков впечаток за мене, употребувајки го она што модната индустрија ми го нуди за сепак да бидам прифатена од средината :wink:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
секогаш заради себе се дотерувам никогаш заради другите бидејќи секој има свој стил и можно е да на другите и не им е по вкус така да секгоаш за себе и кога сум посебно убаво расположена!

следам тренд но не сум роб на модата носам тоа што ми стои добро и што ми се свиѓа.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Значи сметано дека изборот на алишта ми зависи само од едно нешто - Што има прано . Не се дотервам .. ни за себе ни за другите . Ако ептен ме примораат облеквам костум али то не е дотервање ... То е тортура .
Мислам за бога ми се има десено да заборам да се избричам 8 месеци .

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7
Носам то во што се осеќам удобно... Дотерување е за луѓе без хоби :)

Kajgana Shop

На врв Bottom