E, ја им викам, да не беше Маарко до мене и да се дупиме за "бојата на снегот", ќе заспиев од досада на моменти. Онака ај нека е клише, али го тупат дур дое до главното онака...
Сеа знаеме дека ќе се "ебнат" главните ликови, али мора да чекаме саат и пол за тоа.
Фановите на „Аватар“ паѓаат во депресија и сакаат да се убијат
Виртуелниот спектакл на Џејмс Камерон „Аватар“ некои обожаватели го доживуваат премногу реално, и имаат напади на депресија и на ум и паѓа самоубиство откако ќе го гледаат овој филмски хит. Тоа се случува бидејќи копнеат за убавините претставени на вонземјанската планета Пандора, објавува Си-Ен-Ен.
На форумот на фановите на револуционерниот научно-фантастичен филм покрената е тема под наслов „Начини како да се изборите со депресијата по фантазирањето за нереалната Пандора“, каде се објавени над илјада постови на луѓе кои признаваат оти и самите ги чувствуваат споменатите проблеми.
Оваа тема стана толку популарна што минатиот месец администраторот на форумот Филип Багдашариан морал да отвори нова тема за луѓето непречено да продолжат со пишување за своите „помешани чувства“ по филмот.
- Јас не станав депресивен, вели Багдашариан. Мене филмот всушност ме усреќи, но можам да разберам зошто толку има толку депресивни луѓе. Филмот е убав и прикажува нешто што ние на Земјата го немаме. Мислам дека луѓето увидоа како можеме да живееме во потполно поинаков свет и тоа е она што ги депримира, вели тој.
Други обожаватели на филмот изразија чувство на гадење кон реалноста во која живеат, наведува Си-Ен-Ен.
За тоа време филмскиот хит заработи над 1,4 милијарди долари од влезници во кино салите ширум светот.
Аватар на второ место по заработувачка на сите времиња
Филмот Аватар на режисерот Џејмс Камерон четври викенд по ред е на првото место по продажба на влезници во кино-салите во САД. Оваа научнофантастична сага само минатите сабота и недела заработи цело богатство - 48,8 милиони долари. Вкупно досега, дома и во странство, филмот има инкасирано 1,34 милијарди. Аватар се наоѓа на второ место по заработувачка на сите времиња. Се` уште најгледан филм на сите времиња е Титаник со 1,8 милијари долари. Џејмс Камерон има причина да биде задоволен – обата филма се во негова режија.
Филмот заслужува 10-ка.
Одлични ефекти,одлична поука,одличен избор на глумци,одлична глума,немам друг коментар.Сите што кењаат за филмот значи дека го гледале само трејлерот или пак не ја сватиле поентата.
Филмот заслужува 10-ка.
Одлични ефекти,одлична поука,одличен избор на глумци,одлична глума,немам друг коментар.Сите што кењаат за филмот значи дека го гледале само трејлерот или пак не ја сватиле поентата.
WoW ! Поуката е иста ко и у 90% на Дизни цртаните , нормално зашто е РИПОФФ !...
И за промена фанбојци на ефтини глупи акции земете да гледате некој прав филм со вистинска поука , како на пример How to kill a Mockingbird , Amarcord , Dr.Strangelove или некој од филмовите на Akira Kurosawa etc...
ја не сум баш многу задоволна од филмот . Кога ќе ги отстраниме специјалните ефекти и парите кои се потрошени на нив тоа е само еден обичен , просечен филм . :smir:
ја не сум баш многу задоволна од филмот . Кога ќе ги отстраниме специјалните ефекти и парите кои се потрошени на нив тоа е само еден обичен , просечен филм . :smir:
Значи парите кој ги има Камерон даедно за АВАТАР се тоа што го прават филмот ВТОР по гледаност на сите времиња ( прв е Титаник, од истиот режисер)
Многумина викаат дека Аватар е покахонтас... Епа ако излегол покахонтас во 1999, аватар е вејчем почнат да се снима (1998), така да сите мислите дека Аватар е "не оригинално дело" , ако почнам да ги гледам сите филмој од таја гледна точка ќе треба да викам " е овај филм е краден од тој филм, овај дел ваков ,такоф и сценава е украдена од таму"
Значи ова се случува во 2154, нормално дека ќе има роботи и машини вакви такви кој бараат ефекти се ослободува имагинацијата
Како мислите дека е напишан 20 000 милји под морето?
Секс сцена не е потребна бидејќи Камерон ја кажува поврзаноста помејѓу Џејк Сали и Нај Ти Ри и со самиот бакнеж
Значи парите кој ги има Камерон даедно за АВАТАР се тоа што го прават филмот ВТОР по гледаност на сите времиња ( прв е Титаник, од истиот режисер)
Многумина викаат дека Аватар е покахонтас... Епа ако излегол покахонтас во 1999, аватар е вејчем почнат да се снима (1998), така да сите мислите дека Аватар е "не оригинално дело" , ако почнам да ги гледам сите филмој од таја гледна точка ќе треба да викам " е овај филм е краден од тој филм, овај дел ваков ,такоф и сценава е украдена од таму"
Значи ова се случува во 2154, нормално дека ќе има роботи и машини вакви такви кој бараат ефекти се ослободува имагинацијата
Секс сцена не е потребна бидејќи Камерон ја кажува поврзаноста помејѓу Џејк Сали и Нај Ти Ри и со самиот бакнеж
Значи нормално дека секој филм ке зима од претходниот , али филмот е сепак само ефекти и ништо друго . Второ Аватар само како концепт е основан 1998 а не сниман провери прво пред да напишеш а мене од кај ми е информацијата ? гледав едно интервју со Камерон , што значи он имал само голема слика без детали. ..
П.С. Незнам зашто барате секс сцена на вонземјани ? 0.0 Прво глупо е и самото што човек се заљубил во вонземјанка ... мислам размисли . Хентаи порничи со Aliens =====>
Значи нормално дека секој филм ке зима од претходниот , али филмот е сепак само ефекти и ништо друго . Второ Аватар само како концепт е основан 1998 а не сниман провери прво пред да напишеш а мене од кај ми е информацијата ? гледав едно интервју со Камерон , што значи он имал само голема слика без детали. ..
П.С. Незнам зашто барате секс сцена на вонземјани ? 0.0 Прво глупо е и самото што човек се заљубил во вонземјанка ... мислам размисли . Хентаи порничи со Aliens =====>
Глупо е што се заљубил во нејзе Алоо се слушаш себеси ? Мислам ок е ако и ти се палиш по суштества од други димензии итн. И не ми требаат мене секс сцени со ванземаљци ја ке си останам со нашата поубава половина :smir:
Сериозен си ти со постов. Покахонтас во 1999 год? http://en.wikipedia.org/wiki/Pocahontas_(disambiguation)
прочитај особено делот за екранизација.
Што не е проблем што самиот Камерон има изјаведно дека Аватар е модерна верзија на таа приказна.
Друго не споредувај 20 000 милји под море со ова. 20 000 милји под море имаше оригинални технолошки напердоци и беше научна фантастика а не sci-fi, во неа имаше работи кои претходно никогаш не беа напишани во книга (барем не во роман, иако науката беше преземена од многу научни списанија).
Сериозен си ти со постов. Покахонтас во 1999 год? http://en.wikipedia.org/wiki/Pocahontas_(disambiguation)
прочитај особено делот за екранизација.
Што не е проблем што самиот Камерон има изјаведно дека Аватар е модерна верзија на таа приказна.
Друго не споредувај 20 000 милји под море со ова. 20 000 милји под море имаше оригинални технолошки напердоци и беше научна фантастика а не sci-fi, во неа имаше работи кои претходно никогаш не беа напишани во книга (барем не во роман, иако науката беше преземена од многу научни списанија).
1.Можда не бил во 1999, али јас на imdb прочитаф дека тогаш бил
2. Ај дај линк од то кај што има изјавено
3. sciенце -fiction Е научна фантастика, значи сега иди дека 20 000м е рипофф на некое списание,
чим сме кај напредоков и технологијава, треба одбраната и оружјата на човекот да бидат пософистицирани, и би требало да има некоја замена за количката на Сали
1.Можда не бил во 1999, али јас на imdb прочитаф дека тогаш бил
2. Ај дај линк од то кај што има изјавено
3. sciенце -fiction Е научна фантастика, значи сега иди дека 20 000м е рипофф на некое списание,
чим сме кај напредоков и технологијава, треба одбраната и оружјата на човекот да бидат пософистицирани, и би требало да има некоја замена за количката на Сали
Покахонтас ти е пред се приказна, мит стар стотици години ,види го линкот и аз 1 и за 2. Тоа им стои во ревјуто за приказната и не се мачат да го сменат. А цртаниот покахонтас е од 1995 година, а имало и некој филм кој никогаш не сум го гледал и плус уште неколку други екранизации пред и после 95 година.
Друго провери што ен научно списание, не може писател на фантастика да направи rip-off на научно списание чукни си ја малку главата. Тоа не е приказна па да ја крадеш. Само во книгата се следат научни факти и технологии кои тогаш биле незамисливи а денес голем дел се реалност, затоа и таа книга е толку посебна., а од истата причина е и научна фантастика, што е спротивно со филмов кој е типичен sci-fi филм со техологии кои се одбрани и смислени да бидат бизуелно импресионирачки.
Луѓе бе шо јадете ГОМ*А за филмов ? Имате земете бурек со сирење или со месо јадете барем најадени ќе бидете. Ако не ви чини не го гледајте и готоо а зш усеруете работа ? Приказната била како Покахонтас па шо има веза ако била. Ако не бил убав филмов немало да биде на 2 место на гледаност во светот. А и не знам какви филмови сакате вие да гледате ако тие од 1960 година ви се поубави со пиштоли на барут шо пукаат гледајте си ги шо Кењате само не знам. Ги усеруете впечатоците за филмот.
Луѓе бе шо јадете ГОМ*А за филмов ? Имате земете бурек со сирење или со месо јадете барем најадени ќе бидете. Ако не ви чини не го гледајте и готоо а зш усеруете работа ? Приказната била како Покахонтас па шо има веза ако била. Ако не бил убав филмов немало да биде на 2 место на гледаност во светот. А и не знам какви филмови сакате вие да гледате ако тие од 1960 година ви се поубави со пиштоли на барут шо пукаат гледајте си ги шо Кењате само не знам. Ги усеруете впечатоците за филмот.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.