Државата без пардон собира пари за буџетот

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
дојди плати ми ги...да видам колку ги подржуваш...
Јас си ги имам платено моите казни, твоите ти ќе си ги плаќаш...

Оди во САД не плати данок, па спореди ја казната таму што ќе ја добиеш со оваа овде...

А лошо е што селективно се казнува, но сепак казните мораше да се воведат и да болат (зошто се сепак казни, нели). Се надевам дека со тек на време власта (без разлика кој е), ќе ги казнува СИТЕ што го заслужиле тоа.

Стапот од рајот излегол, рекле старите...

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Јас си ги имам платено моите казни, твоите ти ќе си ги плаќаш...

Оди во САД не плати данок, па спореди ја казната таму што ќе ја добиеш со оваа овде...

А лошо е што селективно се казнува, но сепак казните мораше да се воведат и да болат (зошто се сепак казни, нели). Се надевам дека со тек на време власта (без разлика кој е), ќе ги казнува СИТЕ што го заслужиле тоа.

Стапот од рајот излегол, рекле старите...

предмет на разговор е болдираното, иди плати 22000 евра казна заради средношколски комплекс на инспекторот....па збори

кога ке видам љангури, недораснати дечишта, неиспотени административци и ненамачени кремци да проповедаат закон и ред....ми се иде у вц...:drk:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Татко ми вели голем буџет е големо искушение за тој што треба да ги троши тие пари. Помал буџет помало искушение за проневера и нормално помалку пари за таа намена. Помал буџет поголем развој на опшеството затоа што повеќе пари ќе има кај народот и поголемо движење ќе има на тие пари.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Поголем буџет-повеќе пари.Имат и за крадење,ама и за народот.
Помал буџет-помалку пари.Ќе имат доволно само за крадење,ништо за народот.
:helou:

B

Borg_Drone

Гостин
Поголем буџет-повеќе пари.Имат и за крадење,ама и за народот.

Не е точно, се зависи од менталитетот на човекот, а нашиов менталитет е „трчи лажи“ така да колку и да има пари нашиот буџет пак ќе нема за обичниот граѓанин, ќе бидат потрошени од страна на елитата наша за бугарски курви. :)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
предмет на разговор е болдираното, иди плати 22000 евра казна заради средношколски комплекс на инспекторот....па збори

кога ке видам љангури, недораснати дечишта, неиспотени административци и ненамачени кремци да проповедаат закон и ред....ми се иде у вц...:drk:
Па уште кога....демек, плаќаат данок и тоа у америка..ти иде да се тркалаш од смеење...за у Македонија да не збориме...ГОЛЕМИТЕ ПРОНЕВЕРИ СЕ ПОДДРЖУВААТ, а не да се казнуваат......казни мават најчесто по тоа магарињата..., АТОВИТЕ си БОДИЊАТ!!!:)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Никаков проблем немам со наплатата на даноците и сите забрани и казни кои се актуелни денес.
Едноставно, ако немате некој позади вас, не ни отварајте бизнис.
Од каде на каде стана практика било кој, од кој оние кои се на власт немаат интерес, да се занимава со бизнис?
Или прилагоди се или трпи ги последиците.
Не знам колку појасно треба да биде за да се разбере.

S

smart ass

Гостин
Никаков проблем немам со наплатата на даноците и сите забрани и казни кои се актуелни денес.
Од каде на каде стана практика било кој, од кој оние кои се на власт немаат интерес, да се занимава со бизнис?
Епа затоа патиме,како ќе се адаптираш...брб една власт,брб друга,не може таква адаптација...не сме толку еволутивни.:toe:

а кога се парите во прашање...за некои слабост,за некои желба,за некои хартија:toe:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Адам Смит се превртува во гробот...

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Адам Смит се превртува во гробот...
Се разбира, во каква социјалистичка и левичарска државно интервенционистичка творба се има трансформирано западниот свет навистина е за превртување во гроб.
Ние само следиме.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
samo treba da znaes na se ima kraj !
starite mi raskazuvale ,onie sto preterale vo nivno vreme ,i koga dosol periodot da se izramnat smetkite ,na lopovite znaes sto im pravele ,gi setale po ulici so vrzani race ,i so piperki i kromid okolu vrat ,a dodeka gi setale obicniot i izmacen NAROD gi plukal vo lice .
modata se vraka ,se nadevam i "ovaa moda "ke se vrati!

Татко ми вели голем буџет е големо искушение за тој што треба да ги троши тие пари. Помал буџет помало искушение за проневера и нормално помалку пари за таа намена. Помал буџет поголем развој на опшеството затоа што повеќе пари ќе има кај народот и поголемо движење ќе има на тие пари.
i sega ima golemo dvizenje na parite ,eve vcera kazaa deka mu dale na todorovic - gazda tineks MNOGU PARI za spomenicite i skulpturite .
toa e "epten "golem razvoj na opstestvoto !!i toa ne bilo kakov razvoj tuku
"KULTUREN RAZVOJ" posto parite mu gi dale od ministerstvo za kultura.
verojatno ministerkata svatila deka sme MNOGU NEKULTURNI koga dozvoluvame da ne pravat MISIRI ,i za nisto ne se bunime ?

Виљушка

поЧетник
Член од
12 ноември 2009
Мислења
19
Поени од реакции
0
Прв пат се деси пајак да собира коли и од мојата улица :tv: Се работи за споредна уличка + аутото на никој не му сметаше. Полициски комбиња кружат ко да сме у Румунија пред 90 тите. Државава е тешка мизерија време е за промени.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Прв пат се деси пајак да собира коли и од мојата улица :tv: Се работи за споредна уличка + аутото на никој не му сметаше. Полициски комбиња кружат ко да сме у Румунија пред 90 тите. Државава е тешка мизерија време е за промени.
u novo lisice na parkinzite koi se epten na krajot u kjuse prema seloto lisice za malku iskoseno parkiranje ...sobiraat :).....tocno deka e mizerija......a sto moze i da bide posle lazovno povekegodisno BILBORD preporod u 100 i kusur cekori???
...nema da bide neobicno da zapiraat narod..da priveruvaat kolku kes ima u nego i da mu zemaat 10%...ramno...za da se platat budzetkite plati..penzii...spomenicite za todorovic...toa tie...ke si trpite...

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99

Како прво ти абер немаш како јас заработувам за живот и колку години имам, како второ не ни планирам да ти објаснувам, твој проблем. А за твоето одење во вц, ќе ти пуштам слика, па :drk:.

Ако веќе почнавме да генерализираме, ќе изгенерализирам и јас еден заклучок од досегашнава дискусија.
Значи според повеќето овде, не смее да постојат казни, а ако постојат треба да бидат по 1 денар зошто сме сиромашни. :toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ако веќе почнавме да генерализираме, ќе изгенерализирам и јас еден заклучок од досегашнава дискусија.
Значи според повеќето овде, не смее да постојат казни, а ако постојат треба да бидат по 1 денар зошто сме сиромашни. :toe:
Како е можно Стечаен управник да е еден од најбогатите луѓе во градов, како нејзе ниедна казна не ја фаќа и зошто не се процесуира кривичната пријава за нејзе и стечајниот судија во јавно обвинителство што ја чуваат во фиока?
Глупи сме? Слепи сме? Не сме ни едното ни другото и доста ми ги ланчаат тестиве чесност ова она, ги фатија вработените на патарина и ги судеа за 50 денари и на крај излегоа дека се невини, а тие што украдоа милиони и милијарди никој не ги чепка.

Kajgana Shop

На врв Bottom