6-те најморничави места во светот

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
Ова ќе да е седмо:

Градот дух
Има деловни згради, музеи, кина, театри, административни објекти, стадиони, трговски центри, куќи и згради за живеење, и генерално се што е потребно за 1 милион жители, а нема жив човек. Најголемиот и најновиот град дух на светот, кинескиот Ордос.
Шо е финтата со градов?
Да не поставуваат некој рекорд, за населување за 1 ден?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Секоја друго локација, во спредба со Чернобил е како Дизниленд! :icon_lol:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
Секое друго локација, во спредба со Чернобил е како Дизниленд! :icon_lol:
За некои тоа во иднина ќе значи профит:

Чернобил за туристи
Областа околу поранешната нуклеарна централа Чернобил во Украина в година ќе биде отворена за туристи, изјави украинскиот министер за вонредни состојби Виктор Балога, пренесува „Би-Би-Си“.
Тој нагласи дека стручни тимови работат под полна пареа на воспоставување безбедни патеки за посетителите, со цел в година местото каде што се случи најголемата нуклеарна несреќа во светот да биде подготвено за туристи. Тој нагласи дека се надева дека изградбата на уште еден, четврти „саркофаг“, бетонска купола висока 105 метри и долга 150 метри за хаварисаниот чернобилски реактор ќе биде завршен до 2015 година. Овој проект во „Градот на радијацијата“, вреден 505 милијарди долари, се финансира преку меѓународни донации.
Министерството за вонредни состојби на Украина предупреди и дека неофицијални, приватни посети на 30 километри околу централата, во која се уште е забранет пристапот, можат да бидат опасни и претставуваат кршење на законот. По експлозијата на четвртиот реактор во централата во 1986 година повеќе од 200.000 луѓе од регионот беа преселени, а поради високата радијација комплетно беше затворена површина со радиус од 30 километри околу нуклеарната централа. Во соседната Русија, веќе неколку години се нудат туристички аранжмани за престој во некои од озлогласените Сталинови затворенички логори.

Извор

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Не е важно дали верувате или не во духови,постојат неколку места во светот каде што не би поминале ниту една ноќ.Овие места дефинитивно ја заслужуваат репутацијата што ја имаат како морничави,трагични или мистериозни.

3.Мистериозната куќа Winchester

Се наоѓа во Сан Хозе.Има 160 соби кои се конструирани како лавиринт со неверојатно долги ходници,тајни премини,ќор сокаци,врати кои не водат никаде и скали до таванот.

Направена е од Sarah Winchester,наследничка на богатството Winchester.При крајот на 19-от век длабоко ожалостена од смртта на сопругот и ќерката посетува еден видовит човек во Бостон кој и кажува дека ја прогонуваат сите жртви кои погинале во рафалните напади на Winchester и дека единствениот начин да биде во мир со нив е постојано да гради и да надоградува ЕДНА куќа.
Во 1884 година започнала изградбата на оваа куќа во Сан Хозе која не престанувала и во наредните 38 години кога Sarah починала.
Размерите и големината на куќата се такви што човек кој никогаш не бил со сигурност би се изгубил,а токму тоа и била намерата-духовите да се збунат и да се изгубат.
Во куќата преовладува и деталот на “пајакова мрежа“ и бројот 13.
Отсекогаш ме фассцинирала оваа куќа, сум читала доста за неа, дознав дека се организирале и тури со неколку дневен престој во вилата. Читав и некои коментари на на посетителите на официјалната страна на ова чудо, језиво е навистина... би ја ставила во план да еден ден да ја посетам! :icon_bigg

T

Tetro

Гостин
Отсекогаш ме фассцинирала оваа куќа, сум читала доста за неа, дознав дека се организирале и тури со неколку дневен престој во вилата. Читав и некои коментари на на посетителите на официјалната страна на ова чудо, језиво е навистина... би ја ставила во план да еден ден да ја посетам! :icon_bigg
Филмче е снимено 2002-ра по новелата на Stephen Michael King http://www.imdb.com/title/tt0259153/
Еве трејлер :)

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Филмче е снимено 2002-ра по новелата на Stephen Michael King http://www.imdb.com/title/tt0259153/
Еве трејлер :)

Сум го гледала ептен добар филм, језив е али не се палам многу на хорори така да нема шанса ако би отишла да ми се случи нешто од такви работи.. (можеби дека сум се предозирала со јаки хорори па сега ми минал стравот хаха... :icon_lol:)

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Prypiat го има на играта СТАЛКЕР и на кол оф дути 4 ....
посебно на сталкер коа ја играв навистина е морничаво ...другите не ги знам:helou:
Е и мене ми дојде позната воа вртелешкава ете од каде :D

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
И мене ме заинтересира за оваа вила. Дај сподели повеќе информации ако знаеш/те.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Само во Македонија има 4-5 места што се 100 пути поморничави од сите овие горенаведените ...али ретко кој ги знае ;)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Еве како на пример ќе ви кажам едно место .

Во близина на селото Цер имало голема битка на партизаните , целото тоа место е морничаво , редовно се наоѓаат коски а има и еден подземен тунел кајшто бил извршен голем масакар .... и кога и да се помине навечер се слушаат лелеци.

Kajgana Shop

На врв Bottom