Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
Interperf напиша:
Здраво, јас не се разбирам воопшто од програмирање а летово е долго па додека сум на распуст сакам да почна со учење на некој програмски јазик, планирам за факултет да се запишам на Информатика па летово сакам да започнам да навлегувам во програмирањето.

Сигурно овде има дечки кој некогаш биле како мене па супер би било некој да ми даде совет од каде е најдобро да почнам? Ако некој има и некоја е-книга може да даде и линк.... :coffee:
хм...

Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
браво дечко сега најјак си, абе иди играј плочка!

Што не веруваш или сакаш да кажеш демек сите знаат? :music5:

Не знам што ви е све некој нервозни дечки на форумов, дај решите си ги проблемите не ширете негативна енергија по форуми. :costumed2

Не мора да си програмер да хакираш, ако сакаш да бидеш професионалец ке мора. Тоа го пишува и во книги за како да станеш хакер како на пр. книгата "The Hacker's Underground Handbook".

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Ај незнам кај да прашам па ќе прашам тука :)
На повеќето групи на фејсбук неможам да ставам Лајк на некој коментари, и неможам да пишувам коментари, зашо е така?

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Епа ај и ја да прашам ако не. :icon_lol:
Една (наводно) штипјанка ми има земено една од моите слики и си ја ставила како слика на профилот. Ја пријавив 2 пати од 2 различни акаунти со report button и администраториве не презедоа ништо. Читав случаи на нет како пријавувале, па наместо лажниот профил го избришале оригиналниот.
Порано имаа мејл (login@facebook.com) да пријавиш лично злоупотреба и да ги објасниш сите подробности и бидејќи ова втор пат ми се случува им пратив повторно мејл за новиов случај, но стигнува повратен дека е надвор од употреба :/
Which means I'm screwed. Ми боде очи типкава, сите останати фотографии и се лажни, а има преку 1000 пријатели кои не забележале.
Некој начин да ја пријавам, а да не ми го избришат мојот, оригиналниот, оштетениот.. whatever account?

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Покрај хакирање на Hotmail/facebook, знае ли некој да врати хакиран account во исправна состојба???

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Што не веруваш или сакаш да кажеш демек сите знаат? :music5:

Не знам што ви е све некој нервозни дечки на форумов, дај решите си ги проблемите не ширете негативна енергија по форуми. :costumed2

Не мора да си програмер да хакираш, ако сакаш да бидеш професионалец ке мора. Тоа го пишува и во книги за како да станеш хакер како на пр. книгата "The Hacker's Underground Handbook".
не, сакав да кажам дека не е кул, јако и други слични термини :smir:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Епа ај и ја да прашам ако не. :icon_lol:
Една (наводно) штипјанка ми има земено една од моите слики и си ја ставила како слика на профилот. Ја пријавив 2 пати од 2 различни акаунти со report button и администраториве не презедоа ништо. Читав случаи на нет како пријавувале, па наместо лажниот профил го избришале оригиналниот.
Порано имаа мејл (login@facebook.com) да пријавиш лично злоупотреба и да ги објасниш сите подробности и бидејќи ова втор пат ми се случува им пратив повторно мејл за новиов случај, но стигнува повратен дека е надвор од употреба :/
Which means I'm screwed. Ми боде очи типкава, сите останати фотографии и се лажни, а има преку 1000 пријатели кои не забележале.
Некој начин да ја пријавам, а да не ми го избришат мојот, оригиналниот, оштетениот.. whatever account?
Е тоа е ризик од имање сметка на Фејсбук и слично.
Види овде -> http://www.facebook.com/help/?topic=reportabuse

Покрај хакирање на Hotmail/facebook, знае ли некој да врати хакиран account во исправна состојба???
Да го хакниш пак :pos:.

Лошата работа е што тој хакерот во исто време влегува и во фејсбук профилот и во меилот затоа што сопственкот ја користи истата лозинка на двете места. А ако мејлот не е хакнат, можи да се врати Фејсбук или било која сметка регистрирана преку таа емаил адреса. (кликаш ја заборавив лозинката и толку)
Ако и поштенското сандаче е хакнато тогаш единствена надеж ти е да ги пријавиш дека се пробиени и да чекаш.

Член од
23 април 2010
Мислења
20
Поени од реакции
3
Луѓе ве молам некој ако може да ми помогне околу проблемот што го имам на Facebook. Значи се работи за тоа што до пред извесно време пријател само од себе го снема од листата на пријатели кај мене а и мене ме нема кај него на листа за пријатели. А ни јас а ниту па тој ме има избришано за пријател или пак да си "мавнеме" Block на Facebook . Целава работа не би можела да биде поконфузна што сега и воопшто не можеме да се најдеме на Search... пробавме со Suggestion пратен од друг пријател... mail-от од Request-от стигува но не и самиот Request на Facebook. Пријателот не можам ни воопшто да го најдам на листите за пријатели кај нашите заеднички пријатели кои ги имаме. Стиснат Like на Post на заеднички пријател не е видлив и кај мене а и кај него. Не знам што би можело да биде проблемов
. Ај некој ако знае ве молам за совет.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Луѓе ве молам некој ако може да ми помогне околу проблемот што го имам на Facebook. Значи се работи за тоа што до пред извесно време пријател само од себе го снема од листата на пријатели кај мене а и мене ме нема кај него на листа за пријатели. А ни јас а ниту па тој ме има избришано за пријател или пак да си "мавнеме" Block на Facebook . Целава работа не би можела да биде поконфузна што сега и воопшто не можеме да се најдеме на Search... пробавме со Suggestion пратен од друг пријател... mail-от од Request-от стигува но не и самиот Request на Facebook. Пријателот не можам ни воопшто да го најдам на листите за пријатели кај нашите заеднички пријатели кои ги имаме. Стиснат Like на Post на заеднички пријател не е видлив и кај мене а и кај него. Не знам што би можело да биде проблемов
Ај неможиш истово да го напишиш во сите теми на форумот...

T

Tetro

Гостин
вчера еден пријател ми го кажа истото,
вика: - си ме блокирал бе, му викам: - не бе.

и сега проверив, го нема кај мене, не можам да го најдам на срч, итн, итн...

anyone?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Епа штом сте почнале... како да направам да кажува кои сме админи на страницата (фејсбук), расчепкав скоро се, ама никаде на најдов како да направам од страна да пишува кои се` се админи.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.017
Епа штом сте почнале... како да направам да кажува кои сме админи на страницата (фејсбук), расчепкав скоро се, ама никаде на најдов како да направам од страна да пишува кои се` се админи.
Не постои таква опција за страница , џабе бараш . Само за групи е тоа :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
вчера еден пријател ми го кажа истото,
вика: - си ме блокирал бе, му викам: - не бе.

и сега проверив, го нема кај мене, не можам да го најдам на срч, итн, итн...

anyone?
Па почни како колегата погоре... постни го прашањето во сите теми што имаат мсн или FB во насловот...

Инаку стварно врска неам, мене ми беше блокиран FB-от некои 3 недели, им пратив скенирана лична карта со блур матичен број... и ми го одблокираа.

Член од
21 март 2009
Мислења
166
Поени од реакции
2
de4ki sakam da haknam profil poso nekoj si napravill lazen profil jas prifativ i mi pisuva gluposti po profilot ,so e do mene go odstraniv ama i po profilot na de4ko mi pisuva razni gluposti :( :toe: ve molam ako nekoj znae kako se pravi toa da mi kaze plsssssss :(

Kajgana Shop

На врв Bottom