Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

Член од
17 март 2010
Мислења
64
Поени од реакции
0
Незнам како ти е наместена приватноста на профилот ... и кои информации можат да ги видат луѓето за тебе што не ти се пријатели ...
Можно е да сака некој да де хакне ,затоа што доколку го прифатиш за пријател ќе може да ја види твојата емаил адреса која ја користиш за логирање и ќе проба да ти ја хакне а со тоа ќе ти го хакне и фејс профилот
Јас го имам напраено да не можат да ми ја гледаат емаил адресата значи неможат да ми го хакнат ФБ

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Јас го имам напраено да не можат да ми ја гледаат емаил адресата значи неможат да ми го хакнат ФБ
Абе можат ако сака некој и ако знае ќе те хакне ,има начини ...:toe:
Ти одговорив дека една од причините зошто те додаваат непознати е за да ја видат твојата емаил адреса и да пробаат да ја хакнат ,можеби и те додаваат без таква причина ,ти треба да си знаеш ,ако се сомневаш во некој дека сака да те хакне ...

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Пошто не најдов чаре да си го вратам мсн от и фб - от си направив нови.

сеа да ми каже некој начин како да го рипортнам дека е ханканто и да го избришат ?

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
А дали можи некој за пријател да го прифатам на фб и така да ми го хакни фб или е маил? оти во последно ми понудуваат пријателство некој од кизнај каде
Сам ако не се зезнеш преку некој lame fishing финти од 12 годишњак што чита туторијали барани преку google.com на I'm Feeling Lucky тогаш си ок.

Значи да не беше сигурен фејзбук ќе пропаднеше 100000000000 пати досега.

Едноставно не брзајте, гледајте каде одите, исто важат правилата ко во физичкиов свет.

Пример:
Физички свет - гледај лево и десно кога преминуваш улица.
Интернет - гледај на кое урл оставаш податоци и каде води дугмето.

Исрто друг начин е со кејлогер да те "хакнат", тоа значи дека немора секаде каде ќе видиш компјутер да се логираш на фејбук. Нема да ти побегнат пријателите, само може да си останеш без акаунт.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
1.522
Сам ако не се зезнеш преку некој lame fishing финти од 12 годишњак што чита туторијали барани преку google.com на I'm Feeling Lucky тогаш си ок.

Значи да не беше сигурен фејзбук ќе пропаднеше 100000000000 пати досега.

Едноставно не брзајте, гледајте каде одите, исто важат правилата ко во физичкиов свет.

Пример:
Физички свет - гледај лево и десно кога преминуваш улица.
Интернет - гледај на кое урл оставаш податоци и каде води дугмето.

Исрто друг начин е со кејлогер да те "хакнат", тоа значи дека немора секаде каде ќе видиш компјутер да се логираш на фејбук. Нема да ти побегнат пријателите, само може да си останеш без акаунт.
Точно.

Истото важи и за приватните пораки што ви стигаат во inbox. Не штракајте на линкови од непознати пракачи и од таканаречени админи. Или report spam или delete и готово.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Добра работа е што на Security Questions на Gmail ни самиот јас не ги знам одговорите т.е имам наштракано нешто безвеза, па така овие што погодуваат прашања не ми можат ништо. На Facebook пасвордот ми е потежок со повеќе различни карактери, и плус пазам каде кликам. За дополнителна безбедност си користам и АнтиВирус и до сега немам никаков проблем со хакнување на било каков акаунт од било кој сајт!

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Добра работа е што на Security Questions на Gmail ни самиот јас не ги знам одговорите т.е имам наштракано нешто безвеза, па така овие што погодуваат прашања не ми можат ништо. На Facebook пасвордот ми е потежок со повеќе различни карактери, и плус пазам каде кликам. За дополнителна безбедност си користам и АнтиВирус и до сега немам никаков проблем со хакнување на било каков акаунт од било кој сајт!
Само да си знаеш еднеш е потребно да не ставиш кондом и дете да направиш.:drk:

Fighter*

ПоЗнАтА лИчНосТ
Член од
30 март 2010
Мислења
15
Поени од реакции
0
Денеска добив е-маил во кој го пишува следново:
From:
Facebook (notification+mwq22r5n@facebookmail.com)

Дали сака некој да дознае мое корисничко име и пасворд со тоа што ако се логирам би дознале на тој начин и би го злоупотребиле?
Кога ке кликнам на линкот за да go се логирам и потврдам мојот профил во следните 12 часа ми се отвара овој линк:

Дали некој го имал овој ист проблем?
Што да правам кажувајте ?

дали ти се логира на линкот ?http://www.emailmeform.com/fid.php?formid=498755???/

мозеби е фишинг
некој те преебал

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Пред 4 дена се снајдов со истиот проблем, не можам да се логирам на hotmail како и на facebook. Пробував да го сменам пасвордот преку hotmail, но тоа е толку нелогично бидејки за промената морам да го впишам кодот за потврдување кој ми го испраќаат на истата hotmail адреса кој всушност неможам да ја отворам! (а пишува дека иако ми е хакната, пак ќе можам да ја отворам..???).

Следниот ден, го попонав формуларот тука https://windowslivehelp.com/PasswordReset.aspx , ова е веќе 3 ден како чекам одговор со маил, но не стигнува ништо.

Дали знае некој како да се реши проблемот??

фала однапред.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Го пополнав уште еднаш формуларот за промена на пасвордот за Hotmail.

Има некој некаква идеја како би можел да го ресетирам пасвордот?

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Не знаев каде да го поставам прашањево, па се решив на оваа тема, се надевам ќе можете да ми одговорите. Значи имам направено фан страница на Фејсбук и истата има околу 1000 обожаватели. Самиот испратив покани, испраќаа и други со цел да се зголеми членството, меѓутоа по само два дена страница буквално застана на тие 1000 обожаватели и ниту еден плус не се додава, од причина што никој од тие што се обожаватели (што стегнале едно "лајк" :smir:) не може да пристапи кон истата, ни преку пребарување ни преку мој линк за пристап. Едноставно не им се појавува страницата, само кај мене ја има. Значи насловот не е ниту провокативен, ниту има несоодветни слики, ама некој изгледа ја блокирал или ја направил невидлива за сите освен за мене, основачот. Решение?

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Не знаев каде да го поставам прашањево, па се решив на оваа тема, се надевам ќе можете да ми одговорите. Значи имам направено фан страница на Фејсбук и истата има околу 1000 обожаватели. Самиот испратив покани, испраќаа и други со цел да се зголеми членството, меѓутоа по само два дена страница буквално застана на тие 1000 обожаватели и ниту еден плус не се додава, од причина што никој од тие што се обожаватели (што стегнале едно "лајк" :smir:) не може да пристапи кон истата, ни преку пребарување ни преку мој линк за пристап. Едноставно не им се појавува страницата, само кај мене ја има. Значи насловот не е ниту провокативен, ниту има несоодветни слики, ама некој изгледа ја блокирал или ја направил невидлива за сите освен за мене, основачот. Решение?
Дали администраторските права ги имаш само ти? При подесување, дали ги исклучи сите можности членовите да можат да поставуваат слики или сл.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Дали администраторските права ги имаш само ти? При подесување, дали ги исклучи сите можности членовите да можат да поставуваат слики или сл.
Да, јас сум основач и само јас сум администратор. Никој не може да поставува слики без моја дозвола. Еве го линкот за страницата, проверете.

Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Јас знам како да хакирам фејсбук и имам хакирано еден милион доесега и многу е јако знам све што се дешава! :tv::coffee::je::shok:

Ама м'рзам ниско-интелегентни хакери што хакиаат фејсбук и после мењаваат пасворд и се радуваат мислат којзнае што направиле! :drk:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Јас знам како да хакирам фејсбук и имам хакирано еден милион доесега и многу е јако знам све што се дешава! :tv::coffee::je::shok:

Ама м'рзам ниско-интелегентни хакери што хакиаат фејсбук и после мењаваат пасворд и се радуваат мислат којзнае што направиле! :drk:

браво дечко сега најјак си, абе иди играј плочка!

Kajgana Shop

На врв Bottom