Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Повеќе би рекол лев бек, дека десен колку толку имамо... ама лев :S
Па јас колку шо знам во Милан не постои лев бек шо игра природно на та позиција. Јанкуловски е крило, Замброта и Антонини се природно десни бекој. Замброта не е толку очаен кога игра десно, лево е катастрофа. Единствено Фавали е “прав“ лев бек, далеку од најдобрата опција.

А и десно Одо само дефанзивно сум задоволен, во напад поголема незаинтересираност или мрза незнам како да речам немам видено никогаш. Абе секоја можна топка ја потроши, ниту помислува да пенетрира или проигра некој друг, само центаршут по дифолт.

Иначе дали знај некој шо се деси со Бонера, супер замена беше имаше капацитет и за репрезентација настапи неколку. Почна и тој со тие повредите и за жив го нема.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Матиони е во тимот на колото во Шпанија, малиот игра за Мајорка.
Го кажуваат капацитетно дете дека било:)

Арно ами ние го остаивме

Ф

Фил Ајви

Гостин
Aj nekoj ako ima sliki od nozickite na Boriello, da gi postira ovde.
Odnapred, fala :wink:

:tv:

Добро е што се враќа Неста. Најважно е да ја играме нашата игра, да ја чуваме топката вo наш посед што е можно повеќе. Очекувам Роналдињо да блесне!

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Незнам дали слушнавте или прочитавте ама нашиве изглеа го земаа и тој Хотор

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Незнам дали слушнавте или прочитавте ама нашиве изглеа го земаа и тој Хотор

Овој читав се очекува да настапува во младинците заедно со Зигони а овој од Гана да се приклучи во првиот тим.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Ke igra Nesta?!?!?!..Da se nadevam na polesna utakmica..:):):).ocekuvam dobra utakmica,fer i se nadevam deka nema da ima tenzija pomegju protivnickite fanovi....:):):)pozz:smir::smir:

Член од
7 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
10
Читајте што изјавува Ајдиа...:)
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/11/02/1598759/dominic-adiyiah-i-will-be-milans-lionel-messi

Не мора цел Меси....Нека биде барем пола од него и доволно ќе биде! :)
Само да не биде промашување како Табаре, Кардачо и Матиони...
ESCLUSIVA TMW - Milan, in corso il summit per Hottor

моментално Галијани има средба со Фантинел за купување на младиот Хотор. Денес би требало да се знае што како ќе биде со овој играч

Едит - Галијани успеал да постигне договор за Хотор, но само половина од него е купено односно 50-50

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=13530
Ајде нека ни е честито играчот! Пола-пола, не е лоша работа, ќе си го откупиме подоцна, осеќам. :)
Какво местење бе, се мести по лиги како македонскава, неможеш на утакмица што цел свет ја гледа да местиш. Се опушти Реал, Милан искористи и крај на приказната.
Точно така.
Овој читав се очекува да настапува во младинците заедно со Зигони а овој од Гана да се приклучи во првиот тим.
Финтата е што и двајцата се од Гана. :)

Ke igra Nesta?!?!?!..Da se nadevam na polesna utakmica..:):):).ocekuvam dobra utakmica,fer i se nadevam deka nema da ima tenzija pomegju protivnickite fanovi....:):):)pozz:smir::smir:
Неста ќе игра, Антонини не.

Покрај овие три трансфери, осеќам дека зимово ќе пристигне и еден страничен бек, повеќе би сакал лев, ама ако се работи за Рафиња, тогаш би сакал него да го земиме. :)

А еве и една добра вест за нас. тука

Значи пола тим го ставиле на трансфер листа шалке, ако не го земиме Рафиња да цркнат Галијани и Берлускони! :)

Дида и Бориело во тимот на колото, според гоал.ком

Dida

Maicon – Cordoba - Yepes – Vargas

Marchionni – Hamsik – Cossu – Datolo

Nene - Borriello

Исто така споменати се и Силва и Роналдињо.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Добро е што се збираат играчи кои се помлади.

Член од
15 јули 2009
Мислења
22
Поени од реакции
5
леле милан се подмладува тоа е добро.добро што замина карлито инаку цел живот ќе играше со истите.али ипак секоја чест и за него.РОССОНЕРИ СИАМО НОИ!!
УТРЕ ПОБЕДА И САМО ПОБЕДА!КАКО ШТО ЗНАЕ МИЛАН ДА ГО ПОНИЖИ ПРОТИВНИКОТ НЕЗНАЕ НИЕДЕН ДРУГ ТИМ :vozbud::vozbud:

P

PewDiePie

Гостин
Одо е дрво нека не ве лаже тоа што има став на сумо борач во одбрана,милион топки троши радо го препорачувам Рафиња :wink: за лево пошто на стручњаците не им бил добар Антонини ај кажете кој да игра?Итоа класичен десен бек е типот му се приметува ама од Замброта,Фавали,Јанкуловски 100 пати боље игра. Така да солуција некоја не гледам,барем до лето што се однесува на одбраната,Бекам нека ни е на здравје го собравме али сакам Абате да го седне на клупа искрено,посебно со тие пасови што почна да ги прави Рони а и слободните на Пирло не му се лоши така да не ја гледам користа од Бекам....уште еднаш се докажа дека имаме срање трансфер политика :toe:

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Бориело се чува за у второ да го напраи пресвртот:)

Член од
18 јули 2008
Мислења
636
Поени од реакции
122
Член од
7 октомври 2009
Мислења
122
Поени од реакции
12
Zdravo..........

Pozdrav do site fanovi na AC MILAN i ako moze nekoj sto znae da pise dali za utre se vraka Nesta i dali za Real Madrid utre ke nastapuva Kristijano Ronaldo.A inace gi citav gore komentarite mislam deka 100 posto doaga Bekam vo januari,a za tipot od Gana isto pred kraj se pregovorite.Neznam koj kaza gore deka Odo e los i mene ne mi pravi mnogu merak ama pa na taa pozicija slabi sme so igraci ama pa Odo ovie nekolku utakmici podobro gi izigra.Nema sansi da go ramnime so Rafina deckoto e kade kade pomlad i ako imame sansi da go kupime ne treba da se razmisluva,zasto citam deka za nego se zainteresirani poveke timovi a eden od niv e i Juventus.Dali nekoj znae osven ovie drug koj e vo plan za transfer zimoska neka pise.
I utre so gospod napred da go porazime uste ednas Real Madrid na San Siro ne e bitno so kolku razlika samo da e vo nasa korist.
FORZA-MILAN......TIM SO NAJVEKE NAVIJACI I SIMPATIZERI VO SVETOT...

AC MILAN-REAL MADRID 2-1 VO 20:45 SITE PRED:tv::tv:

Член од
3 септември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
2
Pozdrav do site fanovi na AC MILAN i ako moze nekoj sto znae da pise dali za utre se vraka Nesta i dali za Real Madrid utre ke nastapuva Kristijano Ronaldo.A inace gi citav gore komentarite mislam deka 100 posto doaga Bekam vo januari,a za tipot od Gana isto pred kraj se pregovorite.Neznam koj kaza gore deka Odo e los i mene ne mi pravi mnogu merak ama pa na taa pozicija slabi sme so igraci ama pa Odo ovie nekolku utakmici podobro gi izigra.Nema sansi da go ramnime so Rafina deckoto e kade kade pomlad i ako imame sansi da go kupime ne treba da se razmisluva,zasto citam deka za nego se zainteresirani poveke timovi a eden od niv e i Juventus.Dali nekoj znae osven ovie drug koj e vo plan za transfer zimoska neka pise.
I utre so gospod napred da go porazime uste ednas Real Madrid na San Siro ne e bitno so kolku razlika samo da e vo nasa korist.
FORZA-MILAN......TIM SO NAJVEKE NAVIJACI I SIMPATIZERI VO SVETOT...

AC MILAN-REAL MADRID 2-1 VO 20:45 SITE PRED:tv::tv:
Здраво и добредојде во фан клубов!!!:smir: И отсега па натаму пишувај на кирилица за да не те казнат модераторите :wink:: За неста сега прочитав на уефа.цом и изгледа нема да настапува :nesum:, а исто така и Роналдо... Така да ќе видиме вечерва шо ке биде... Се надевам дека тоа на уефа што го пишува е грешка :wink:
Очекувам да изиграат добро вечерва росоњериве, па барем бод да освоиме ке биде супер, затоа што моментално сме слаби во одбраната, а ако не игра и Неста...... :jaj:

Како и да е најјаки сме и готово... :baeh: :tv:

ФОРЦА МИЛАН!!!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom