ПРОТЕСТ НА УКИМ!

ДА ГИ Е.................М СИТЕ ПАРТИСКИ СТУДЕНТИ(било ДПМНЕ било СДС) истите вие ја упропастивте студенската организација:tapp:

Може малку безобразно но гоне 87 тотално го долови она што јас сакам да го кажам.Та и вмровци,та и сдсмовци нека се мавнат од студенските организации,само лошо прават.И најмногу што ме нервира е еден протест неможе да помине од страв да не го обојат партиски.Ако се на власт едните викаат дека другите го организирале.Срамота за студентите,а има толку чисти души.Но благодарение на вакви слики,изјави и слично се плукате себе си.Кој и да испадне на протест Вие го плукате,барате крими досие,наоѓате истории.Аман нели гледате дека самите на себе си штетите,ни ваучер,ни тит нема да добиете кога се делите.Без разлика во кого се клањате еднаш во животот мислете за себе,а не за тој што си го лади во фотеља.
Барајте си права,и да ве плукаат моментално Вмровците (порано комуњарите истото го правеа) не им враќајте,не им објаснувајте,само испаднете и барајте си права.Кога тогаш ќе сфатат дека барате Вие студентите,бидејќи Вие спиете по урнати домови додека шмизли на плоштади стојат,дека Вие останувате во вечна професија студент поради партиски вработувања и неспособен кадар во образовниот систем и на крај на краиштата Вие сте губитниците од овие препукувања.
Ставете се на игнор,главата горе и пред влада ако сакате да добиете нешто.Кој врсник ќе ве плукне,преќутете и насмејте се,додека не сфати со таа тимба дека плуканицата е за себе си.Кога можат сите пред влада права да добиваат,можете и Вие.

Блаблаблабла комуњари блаблабла новинари блаблабла платени блабла бла

files

ви советувам испаднете на протести и видете како ке ви се ситат членовите на СДСМ пратени да ве контролираат!
додека вие ке мрзнете пред влада со барања за ваучери истата "независна" новинарка заедно со лидерите на овој протест (кои добро ке ги препознаете од сликата со папата) ке си пие кафенце во рамстор и ке ужива како успеала цело Уким да го крене на нозе за каузата на А.Б.Ц

zimi.jpg

блабла е кратенка само за да го скратам цитираното а не навреда на тоа што си го пишал

Може малку безобразно но гоне 87 тотално го долови она што јас сакам да го кажам.Та и вмровци,та и сдсмовци нека се мавнат од студенските организации,само лошо прават.И најмногу што ме нервира е еден протест неможе да помине од страв да не го обојат партиски.Ако се на власт едните викаат дека другите го организирале.Срамота за студентите,а има толку чисти души.Но благодарение на вакви слики,изјави и слично се плукате себе си.Кој и да испадне на протест Вие го плукате,барате крими досие,наоѓате истории.Аман нели гледате дека самите на себе си штетите,ни ваучер,ни тит нема да добиете кога се делите.Без разлика во кого се клањате еднаш во животот мислете за себе,а не за тој што си го лади во фотеља.
Барајте си права,и да ве плукаат моментално Вмровците (порано комуњарите истото го правеа) не им враќајте,не им објаснувајте,само испаднете и барајте си права.Кога тогаш ќе сфатат дека барате Вие студентите,бидејќи Вие спиете по урнати домови додека шмизли на плоштади стојат,дека Вие останувате во вечна професија студент поради партиски вработувања и неспособен кадар во образовниот систем и на крај на краиштата Вие сте губитниците од овие препукувања.
Ставете се на игнор,главата горе и пред влада ако сакате да добиете нешто.Кој врсник ќе ве плукне,преќутете и насмејте се,додека не сфати со таа тимба дека плуканицата е за себе си.Кога можат сите пред влада права да добиваат,можете и Вие.
Убаво го кажа ова но оди објасни им го истово на оние студенти кои се во партиите и кои едвај чекаат да ископаат нешто за некој друг и да го извадат тоа пред своите претпоставени и така да си го кренат својот рејтинг во пратијата. Да ти ебам партиските луѓе да ти ебам. Е затоа ни пати државата....... а и ние со нејзе!!!
Жално е што на тој начин уништуваат многу животи , но нив кур ги боли. Ама ако ни е, кога сме гомна кога не знаеме да излеземе сите и да ги кренема таквите на шамари, и да земеме да испозапалиме цела влада, цел живот ќе не ебат.....

Студентите излегоа на протест

Околу 200 студенти во организација на автономното студентско движење “Слободен индекс“ денеска излегоа на мирен протест пред Владата.

Студентите бараат подобрување на студентскиот стандард, поголем буџет за високото образование, подобрување на условите во студентските домови, укинување на партиципацијата, стипендии за пост-дипломците, бесплатни учебници, укинување на партиципацијата, студентски бенефиции, како и ваучери за апсолвентите.

IMG_8066.jpg

Студентите од владата потоа се упатија кон седиштето на студентскиот парламент, а оттаму ќе се упатат и пред министерството за образование и наука и министерството за информатичко општество.

Обединетата младина за Македонија ги поддржува денешните студентски протести за подобрување на условите во студентските домови, бедниот стандард, рече денеска Митко Гаџовски, претседател на младината на партијата Обединети за Македонија.

IMG_8069.jpg

Тој воедно, ја повика Владата сериозно да ги разгледа барањата на студентите.
“Обединета младина за Македонија го повикува Никола Груевски да не се меша во утрешниот избор на нов претседател на СПКУМ затоа што претседателот на студентите треба да биде претседател на сите студенти, а не послушник на ДПМНЕ“, изјави Гаџовски на пресот.
Повеќе тука.

Извор:http://www.time.mk/read/0de77f9bb9/89d8520e80/index.html
П.С. Како што видовме, немаше партиска позадина протестот, помина во најдобар ред и нека пукнат душманите! Ае! Во принцип, нека ги партијците, ги поддржувам ако имаат лична сатисфакција од членството во некоја партија, но, кога се работи за општ интерес и сечие добро, книшките оставете ги во мирување.

200 души...не се класифицира тоа као FAIL?
Патем, било каков фидбек се доби, или...?

200 луѓе само :O Гледам на евентов што беше на гејсбук околу 1000 и кусур ќе присуствувале... Значи на крај биле само симпатизерите на ВМРО а. Кај им текнало ротест на сред колоквиумска бе.

Па кај сте виделе македонец да протестира масовно?!
Никаде,се плашат!Се плашат за студентскиот кревет во домовите,се плашат да не бидат обележани...Албанците бар кога ќе протестираат знаат да излезат без страв,знаат да добијат тоа што бараат!А ние македонците се лижиме во партија и чекаме да ни фрлат коска.Еее пријатели со вакви како на форумов ни студентски права,ништо нема да добиеме...
Ама мило ми е што студентскиот разум сеуште тлее,мило ми е што има студенти кои го заслужуваат својот статус.Тоа бре луѓе кога тогаш ќе разгори.Бидете сигурни партиски лигуши

najavuvanata zeska brankova esen ima i scenario na studentski protest.

zverot so linkot kade 7 sekretara skoja se uz glavniot zverski gi akna.....

Не е поддржан од политичка партија не е ова не е она...:tv:
66277830.jpg

уште многу протести вакви ќе има од страна на лигавиот:smir:

200 луѓе само :O Гледам на евентов што беше на гејсбук околу 1000 и кусур ќе присуствувале... Значи на крај биле само симпатизерите на ВМРО а. Кај им текнало ротест на сред колоквиумска бе.
епа да ги закажеа во јули и август ќе кажевте одмори се ,каде тогаш,сега колоквиумска недела,што ќе биде следно СВАДБА на еден од организаторите,6-ка на еден од учесниците итн........да излезеа 40% од студентите друго ќе зборемвме,..немој да ми кажеш дека не можеш 2 саати да одвоиш??????

Не е поддржан од политичка партија не е ова не е она...:tv:
66277830.jpg

уште многу протести вакви ќе има од страна на лигавиот:smir:
!да сум јас организатор и НЕКОЈ ДА МИ СЕ ПОЈАВИ со маица,знаме од ДПМНЕ или СДС,освен што ќе се оградам од настанот,нека му ја мисли тој што ќе ми дојде со партиско обележје ДАЛИ после пак ќе посака да НАПРАВИ нешто ДИКТИРАНО од страна на партијата............но вакви луѓе како мене во МК не организираат протести:nenene:

Како и се во Македонија, една работа салам не знае да се направи!

Не знам што е работата, ама се што се прави во Македонија МОРА да има партиска обоеност. Ебате беља, женските/дечковците се бираат од која партија се!

Мизерија!

Што се однесува до протестите, наместо студентите да бидат движечка политичка и социјална сила во државата со широки погледи, кај нас се тесно-партиски магаренца кои излегуваат на ТВ и освојуваат политички поени за на локални избори да ги стават за советници!

Тоа е суровата македонска вистина. Побогатите деца ќе си студираат на приватни и ич к** нема да ги боли!

Незнам зашто, но мене не ми изгледаше дека протестов беше организиран од есдеес или некои политички структури. Дојдоа 4-5 момци извадија 2-3 знамиња од есдеес и им беа отстранети одма и го напуштија протестот. Според мене тие беа некои партиски војничиња на кои им дале 200 ден. да испровоцираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom