TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Nekoj IksDe

Челзијаш
Член од
17 септември 2009
Мислења
495
Поени од реакции
9
скапо е ем каналите се тапа јас за 320 63 канали плаќам ем појке избор ем поевтино ми идит

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
http://www.slo.satelitv.net/jumpto.asp?ref=news&cat=66&id=2704 еве ви ги каналите на тотал тв македонија
овде пишува за некој си 53 домашни канали,но јас гледам само 8 домашни од кој 5 се слободни значи не е потребна никаква картичка за гледање а 3 затворени Алфа,Сител3 и АБ а другите све странски, сега кој кого лажи?

Член од
23 октомври 2009
Мислења
78
Поени од реакции
2
http://www.itvpartner.com/ ова е уште појако од тотал тв во бугарија само што ги нема српските канали . . .
Минатата неделjа газдите на Total TV - Mid Europa Partner го купиха ITV Partner преко српската компаниjа. Ми е интересно каков ке биде развоjа, зоштото е вистина дека последните години ITV Partner изгубиха пазарен дел за сметка на Bulsatcom.

http://www.capital.bg/show.php?storyid=804157

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
дечки дали знаете кога ке почнат со услуги

а во пакетите гледам дека нема А1 А2 Канал5....
добро е шо има 250 канали

за овој пакет
Paket Start:

MktvSat, Sitel, Sitel 3, K-15, K-15 Music, BОМ, AB, АLFА, Kanal D, B92 Infо, Studiо B, DoQ, SOS, Metropolis, Top Shop TV, Kopernikus, Palma plus, Spectrum, Televizija S, Viasat History, Viasat Explorer, National Geographic, Discovery, Motors TV, Discovery Travel & Living, Atlas, Top Music

јас мислам дека во Словенија ги фаќаат овие наши канали а А1 А2 и други ги нема на понудата нивна

значи листата е за во Словенија барем така мислам а за кај нас уште нема понуда

а имам слушнато дека опремата ке биди бесплатна и ако го раскиниш договорот ја враќаш и кога гледаш на еден ТВ на пример некој филм ке мораш и на другиот да гледаш ист канал исто како на Макс ТВ

ова не му чини 1 канал на 2 ТВ цццц

:tv:

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
дечки дали знаете кога ке почнат со услуги

а во пакетите гледам дека нема А1 А2 Канал5....
добро е шо има 250 канали

за овој пакет
Paket Start:

MktvSat, Sitel, Sitel 3, K-15, K-15 Music, BОМ, AB, АLFА, Kanal D, B92 Infо, Studiо B, DoQ, SOS, Metropolis, Top Shop TV, Kopernikus, Palma plus, Spectrum, Televizija S, Viasat History, Viasat Explorer, National Geographic, Discovery, Motors TV, Discovery Travel & Living, Atlas, Top Music

јас мислам дека во Словенија ги фаќаат овие наши канали а А1 А2 и други ги нема на понудата нивна

значи листата е за во Словенија барем така мислам а за кај нас уште нема понуда

а имам слушнато дека опремата ке биди бесплатна и ако го раскиниш договорот ја враќаш и кога гледаш на еден ТВ на пример некој филм ке мораш и на другиот да гледаш ист канал исто како на Макс ТВ

За жал понудата е за Македонија со кориснички услуги стартуваа од 21.10.2009.:tv:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.671
Поени од реакции
8.100
Истите канали ќе ги гледаш на кабловска ако стварно се само овие канали невреди да го имаш ,плус пола ќе ти се заклучени

не бе на MaxTV ако сакаш да гледаш на два телевизора ќе земеш два ресивера и еден на еден телевизор дург на друг и нема да се карате дома кој прв далинското да го земе:wink:

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Охриѓанецот Кирил Трендафилов Нанче од пред еден месец работи како директор на Тотал ТВ за Македонија.
Седиштето на Тотал ТВ за земајва е во Скопје, а оваа нова понуда на пазарот во земјава треба да направи длабоки промени како во понудата на телевизии од земајва и светот, така и во квалитетот на истите.
Тотал ТВ е програмски пакет кој нуди 53 најпопуларни домашни и странски телевзии и сите се со дигитален квалитет. Сите канали се со македонски превод, а дополнително бесплатно се нудат и уште 200 FTA канали .
За да се следат програмските пакети на Тотал ТВ потребна е опрема која оваа фирма ја дава целосно бесплатно, а таа се состои од сателитски приемник и картичка за истиот како и сателитска антена со придружна опрема насочена кон сателитот Eutelsat W2.
- Точно е дека од пред еден месец сум диркетор на Тотал ТВ. Тоа е фирма во сопственост на меѓународен инвестицки фонд и ја има на целиот Балкан. Во сите земји од бивша Југославија.Инаку оваа фирма почетно е формирана во Србија и проширена е во овие простори кои ги спомнав - вели Нанче.
Тотал ТВ во земјите каде е присутен оперира со над 1 милион претплатници, а во следниов период ќе ја започне борбата на пазарот да заземе свое место во Македонија.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
поима неам за ова ни што е само имам една мала глупа забелешка за странава

totalTV.TV

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
За жал понудата е за Македонија со кориснички услуги стартуваа од 21.10.2009.:tv:
другар јас колку шо гледам немаат листа со канали за МК туку има за другите држави

Истите канали ќе ги гледаш на кабловска ако стварно се само овие канали невреди да го имаш ,плус пола ќе ти се заклучени

не бе на MaxTV ако сакаш да гледаш на два телевизора ќе земеш два ресивера и еден на еден телевизор дург на друг и нема да се карате дома кој прв далинското да го земе:wink:
значи ке треба да си купиш ресивер или ти го даваат тие

само јас сакам да прашам ДАЛИ можи да се гледа на компјутер дали има некој начин ако можи некој да ми кажи

Охриѓанецот Кирил Трендафилов Нанче од пред еден месец работи како директор на Тотал ТВ за Македонија.
Седиштето на Тотал ТВ за земајва е во Скопје, а оваа нова понуда на пазарот во земјава треба да направи длабоки промени како во понудата на телевизии од земајва и светот, така и во квалитетот на истите.
Тотал ТВ е програмски пакет кој нуди 53 најпопуларни домашни и странски телевзии и сите се со дигитален квалитет. Сите канали се со македонски превод, а дополнително бесплатно се нудат и уште 200 FTA канали .
За да се следат програмските пакети на Тотал ТВ потребна е опрема која оваа фирма ја дава целосно бесплатно, а таа се состои од сателитски приемник и картичка за истиот како и сателитска антена со придружна опрема насочена кон сателитот Eutelsat W2.
- Точно е дека од пред еден месец сум диркетор на Тотал ТВ. Тоа е фирма во сопственост на меѓународен инвестицки фонд и ја има на целиот Балкан. Во сите земји од бивша Југославија.Инаку оваа фирма почетно е формирана во Србија и проширена е во овие простори кои ги спомнав - вели Нанче.
Тотал ТВ во земјите каде е присутен оперира со над 1 милион претплатници, а во следниов период ќе ја започне борбата на пазарот да заземе свое место во Македонија.
тој Нанче не е градоначалникот на Охрид???

јас изгледа ке ставам Тотал ТВ (а и кабелската ке си ја задржам заради интернетот и некои канали како А1 А2 кој изгледа ке ги нема на Тотал ТВ па и поради Пинк Мовиес кој во Тотал ТВ за Пинк каналите плаќаш 370 ден мислам)

значи ни ТВ од космофон а Макс ТВ па нема ШАНСА да ставам
само Тотал ТВ (250 канали не се малку)

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
баш се израдував дека ке има добра понуда (добри канали) ама за нас нема спас, ем поскапа цена ем исти програма (појачани за Пинк мјузик :tapp:) а не сакам да знам кој ке се тие 200 програми кои бесплатно ке се нудат (топ шоп 1, топ шоп 2 и слични)

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
ова ми изгледа како доста примамлива понуда, со оглед на цената и со оглед на тоа што, реално ако направат вака како што викаат, излегуваат некаде околу 250 канали...сега, некој ќе каже дека се има скоро истата понуда како и кабловските, со оглед на тоа што во тие 200 канали кои се слободни, повеќето ќе бидат никакви, и ќе нема што да се гледа...меѓутоа, може ќе се најде бар некој што ќе биде добар за гледање :) ако има повеќе, ќе бидеш уште повеќе ќар...

е сега, што викаат некои дека немало А1, А2 итн...значи, разгледајте ја страната на тотал тв, на сите јазици, и ќе видите дека за сите други јазици - српски, хрватски, црногорски...на сите тие страни има комплетна понуда за пакетиве, сите канали кои што ги гледаат, а за македонската се уште нема таква понуда, односно пишува само кои пакети колку пари се. така да, не се секирајте, нема да бидат тие канали што се напишани, туку ќе ги има веројатно сите што ги имаат повеќето кабловски во македонија. се на се, изгледа дека ќе биде добро. сепак дури не се направи целосна листа на програмите, не се нафаќам да земам вакво нешто :)

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Што треба за да те уклучат дали треба да потпишиш договор и на колку време е и дали се плака прилкучок?

Kajgana Shop

На врв Bottom